Ο Θεοδωρόπουλος να πει την αλήθεια…

Με την απόσυρσή του μέσα σε 24 ώρες, δημιούργησε πολλά σενάρια και ‘τσαλάκωσε’ την εικόνα του
Ο Θεοδωρόπουλος να πει την αλήθεια…

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος έκανε μια προσπάθεια για «προσωρινή σωτηρία» του Παναθηναϊκού και την απέσυρε σε λιγότερο από 24 ώρες. Προφανώς θα είχε σοβαρό λόγο. Η μόνη σοβαρή υπηρεσία που μπορεί να παράσχει, πλέον, στον Παναθηναϊκό, πέραν της δεδομένης οικονομικής ενίσχυσης, είναι να βγει να μιλήσει.
Ο λόγος της απόσυρσής του από την προσπάθεια δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά εκατομμύρια οπαδών της ομάδας. Τι, πραγματικά, έγινε και σταμάτησε ξαφνικά το ενδιαφέρον του; Δεν θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος του Παναθηναϊκού;
Αν ο Θεοδωρόπουλος δεν μιλήσει, που είναι το πιο πιθανό, ο καθένας μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει. Ακόμα και ότι ήταν ένα «πυροτέχνημα» για να διαφημίσει τα προϊόντα του. Ένας απελπισμένος κόσμος μπορεί να σκέφτεται ό,τι θέλει και ν’ αντιδρά απελπισμένα, επίσης.
Όλα αυτά που έγραψε ο Τύπος ότι ενοχλήθηκε για τις «διαρροές», μπορεί να είναι αλήθεια. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι πως ο Θεοδωρόπουλος δεν γνώριζε ότι θα πάρει εκρηκτικές διαστάσεις από τον Τύπο ένα τέτοιο εγχείρημα; Φυσικά και το γνώριζε.
Άνθρωπος της πιάτσας είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και γνώριζε καλά τι τον περίμενε. Ότι θα τον έβλεπαν ως «σωτήρα», ότι «θα τα έχωνε» το καλοκαίρι για να ξανακάνει μεγάλο και τρανό τον Παναθηναϊκό κλπ.
Αλλά κι έτσι να είναι, να υπήρχαν δηλαδή, αυτές οι ενοχλητικές διαρροές, που ακριβώς είναι το πρόβλημα; Ο Τύπος γράφει συνέχεια, αυτός είναι ο ρόλος του. Η ουσία του όλου εγχειρήματος ήταν να σωθεί, έστω και προσωρινά, ο Παναθηναϊκός κι όχι τι θα γράφει ο Τύπος.
Ό,τι, ωστόσο, και να πούμε για την απόσυρση του Θεοδωρόπουλου, είναι παρακινδυνευμένο. Αν ο ίδιος δεν αποφασίσει να πει την αλήθεια, ο κόσμος του Παναθηναϊκού κι ο Τύπος φυσικά, θα βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Και κάθε συμπέρασμα δεν κρύβει αλήθεια.
Ας πούμε, λέγεται, ότι δέχτηκε πιέσεις από την… πολιτική ο Θεοδωρόπουλος. Ας βγει το παραδεχτεί, έστω και έμμεσα, χωρίς να κατονομάσει. Ή, ότι βρήκε «τοίχο» από «άλλα συμφέροντα», που επιζητούν τον αφανισμό του Παναθηναϊκού.
Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος πρέπει να ενδιαφερθεί για την υστεροφημία του. Δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, όλοι γνωρίζουν ότι συνεισφέρει οικονομικά, χρόνια τώρα. Είναι αμάρτημα να χαλάσει την εικόνα του μέσα σε 24 ώρες.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com