Ο Πέλκας και το άρρωστο «ΠΑΟΚτζιλίκι» του Κλάους

Αυτό το αυθεντικό ταλέντο του ΠΑΟΚ πρέπει να προστατευθεί από τους «προστάτες των πληκτρολογίων»
Ο Πέλκας και το άρρωστο «ΠΑΟΚτζιλίκι» του Κλάους

… Κι επειδή το μέγεθος του αντιπάλου προσδιορίζει την αξία της νίκης, ο ΠΑΟΚ δεν πέτυχε μία μεγάλη νίκη εις βάρος του Παναθηναϊκού, αλλά μια νίκη κόντρα σε σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να θεωρηθεί «μεγάλη» ομάδα» με την έννοια του όρου, αλλά ιστορική ομάδα.
Μπορεί σε συναισθηματικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός να παραμένει ως ο μεγάλος και τρανός στις συνειδήσεις των ποδοσφαιρόφιλων, αλλά δεν είναι. Μία ρεαλιστική προσέγγιση των δυνατοτήτων του Παναθηναϊκού δόθηκε από τις στοιχηματικές εταιρίες. Οι αποδόσεις τους, δεν ήταν για ντέρμπι. Πολύ «φτωχές» στον άσο του ΠΑΟΚ.
Συνεπώς, ήταν περίπου αναμενόμενη η εύκολη επικράτηση του ΠΑΟΚ εναντίον μιας ομάδας που κάθε λεπτό που περνάει, χάνει και δυσανάλογα την αίγλη της και αποδυναμώνεται ψυχολογικά και αγωνιστικά. Να το θέσω αλλιώς: Ποια ήταν μεγαλύτερη επιτυχία; Η νίκη του Πανιωνίου στη «Λεωφόρο» η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τούμπα; Προφανώς του Πανιωνίου.
Φυσικά, με τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των καιρών μας, ο ΠΑΟΚ είναι σούπερ φαβορί για τον τίτλο, επειδή κατατρόπωσε τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι έτσι. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, όχι επειδή συνέτριψε 4-0 τον Παναθηναϊκό, αλλά διότι βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας.
Από εκεί και πέρα, το κατ’ ευφημισμό ντέρμπι της Τούμπας ανέδειξε μια μεγάλη αλήθεια κι αφορά στο Δημήτρη Πέλκα. Δεν περίμενα το παιχνίδι αυτό, για πιστοποίηση ταλέντου και ικανοτήτων. Άλλη είναι η «ανησυχία» μου για το νεαρό αρχηγό του ΠΑΟΚ. Να μην καταντήσει… Κλάους Αθανασιάδης.
Δεν θα ήθελα να δω αυτό το προσγειωμένο παλικαράκι, που εμβάθυνση στη σκέψη να γίνεται ένας Κλάους Αθανασιάδης, που έπαιζε στον ΠΑΟΚ, επειδή πουλούσε «ΠΑΟΚτζιλίκι» στον Τύπο, που πάντα είχε λόγο στις προτιμήσεις των προπονητών.
Δεν θα ήθελα το Δημήτρη Πέλκα με το συγκροτημένο λόγο να αφεθεί στις υπερμεγέθεις κρίσεις του Τύπου και την επόμενη φορά να νομίζει ότι θα παίζει μόνο και μόνο επειδή χτύπησε ένα τατουάζ με το δικέφαλο και βγήκε για ποτό με κάποιον «κολλητό» που μπορεί να του το παίζει και «προστάτης» με το πληκτρολόγιό του.
Μην ξεχνάμε τι έγινε στο περσινό ματς του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, ο Πέλκας σκόραρε στις καθυστερήσεις και μετά, έδειξε τα γεννητικά του όργανα. Και τιμωρήθηκε γι αυτό. Αυτό είναι αρρωστημένο «ΠΑΟΚτζιλίκι», όχι το κανονικό. Οι «προστάτες», ωστόσο, τον «κάλυψαν». Όπως κάλυπταν χρόνια τον Κλάους που απείχε από το σκοράρισμα, αλλά έπρεπε να παίζει για ήταν «ΠΑΟΚάρα».
Αυτό το αυθεντικό ταλέντο, που «φώναζε» από μακριά ότι πρέπει να παίζει στον άξονα, χαραμίστηκε πάνω από δυο χρόνια τώρα στην πλάγια γραμμή με τεράστια αποτυχία. Κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν γι αυτό. Κι ο Σκίμπε, επίσης.

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com