Να ετοιμάζεται ο Έλληνας… Μπερλουσκόνι

Αυτό το δίπολο μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα οδηγήσει σε ποδοσφαροποίηση της πολιτικής
Να ετοιμάζεται ο Έλληνας… Μπερλουσκόνι

Είναι, πλέον, πασιφανές, ότι η φετινή αγωνιστική σεζόν της Σούπερ Λιγκ παίζεται όχι μόνο στο γήπεδο, αλλά και στην παρεμβατική ρητορική στο υποσυνείδητο του κόσμου. Δηλώσεις κατά τις κυβέρνησης από τη μία και δηλώσεις χλευασμού για τις δηλώσεις κατά της κυβέρνησης από την άλλη.
Το «παιχνίδι» είναι αμιγώς πολιτικό κι έτσι θα πάει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, δεν πρόκειται να μεσολαβήσει κάτι θεαματικό ώστε ν’ αλλάξει προς το καλύτερο. Αυτό το δίπολο μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα «παίξει» στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.
Μέχρι τότε, όμως, οι δυο πόλοι με αναρτήσεις τους στα social media και την άμεση αναπαραγωγή τους από το μίντια, φροντίζουν να διατηρούν σε εγρήγορση τους οπαδούς τους. Δεν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να πούμε.
Ποτέ στην ιστορία της ελληνικής πολιτική σκηνής δεν υπήρξε παρόμοια κατάσταση να εκβιάζονται οι οπαδοί των ομάδων να συνταχθούν… κομματικά με το σωματείο που υποστηρίζουν. Ποτέ. Ήρθε ο καιρός κι έγινε κι αυτό στην Ελλάδα.
Ο κόσμος, αποσβολωμένος καθώς είναι από τις συνθήκες διαβίωσης στα χρόνια των μνημονίων, κάπου πρέπει να στραφεί γι αποκούμπι. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες είναι ένα τέτοιο, αφού τα κόμματα δεν εμπνέουν. Άσχετα, τώρα, αν το «δίπολο» είναι σχεδόν ταυτισμένο με τα κόμματα.
Η τραγικότητα της όλης ιστορίας είναι που οι συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών έχει εναποθέσει τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο στις… ομάδες. Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο. Το τραγικότερο όλων είναι πως αφού οι ομάδες ταυτίστηκαν με τα κόμματα, η ουσία είναι ότι οι οπαδοί δεν απαλλάσσονται από τα… κόμματα, τα οποία υποτίθεται ότι τους «πρόδωσαν»!

Ποιο, λοιπόν, είναι το επόμενο βήμα; Να μας έρθει και στην Ελλάδα το «φαινόμενο Μπερλουσκονισμός». Γιατί, όχι; Αυτό θ’ αναρωτηθούν πολλοί. Γιατί όχι; Αυτό λέω κι εγώ. Ένας πετυχημένος ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικής ομάδας ν’ αναλάβει τις τύχες του κράτους.

Σε ενδιαφέρει

Στοίχημα στο infobeto.com