Ο Χιμένεθ ξέρει σε ποια χώρα ζει…

Οι πολίτες αυτής της χώρας δεν αντιδρούν για σοβαρότερες ‘λεκτικές χειρονομίες’, επειδή δεν σκέφτονται πια
ximeneth

Ο προπονητής της ΑΕΚ έκανε άσεμνη χειρονομία προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ο καθένας θα μπορούσε, πάνω στην ένταση της στιγμής. Άλλοι αυτορυθμίζονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Άλλοι, πάλι, είναι εκπαιδευμένοι να μην αντιδρούν.

Σηκώθηκε… κουρνιαχτός γι αυτή τη χειρονομία του Ισπανού Μανόλο Χιμένεθ. Δικαίως; Φυσικά. Σε προσβλητικές συμπεριφορές, πάντα πρέπει ν’ αντιδρά το «αξιακό μας σύστημα». Οι αρχές μας, ως έθνος, δεν μας επιτρέπουν να δεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Η, μήπως, όχι;

Ερώτηση: Πόσες φορές, καθημερινά, άνθρωποι που αποφασίζουν για τη ζωή σου, σου κάνουν την χειρονομία του Χιμένεθ με το… στόμα τους; Οι περισσότεροι. Εκεί, όμως, δεν σηκώνεται κουρνιαχτός. Θα έπρεπε να σηκώνεται κουρνιαχτός σε κάθε τέτοια απαράδεκτη χειρονομία. Δε σηκώνεται.

Δυστυχώς, ο λαός δεν προσβάλλεται όταν παίζουν τη ζωή του κορόνα – γράμματα και ξεσηκώνεται για μία χειρονομία κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Καλώς αποδοκιμάστηκε ο Χιμένεθ. Για τις πλημμύρες στη Μάνδρα που στοίχισαν τη ζωή σε 20 ανθρώπους, ποιος αποδοκιμάστηκε; Ο κύριος… απρόσωπος.

Ο Χιμένεθ δεν τα τολμούσε ποτέ να κάνει παρόμοια χειρονομία σε οργανωμένες κοινωνίες με αρχές και κανόνες. Στην Ελλάδα, που δεν υπάρχει τίποτα, πια, την έκανε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ούτε συγγνώμη ζήτησε, και το αντιπαρήλθε, λέγοντας «ας μιλήσουμε για ποδόσφαιρο»…

Αυτό έπρεπε να είχε ενοχλήσει περισσότερο τους πολίτες αυτής της χώρας κι από την ίδια τη χειρονομία του Χιμένεθ. Έσφαλε, αλλά σε απαξίωσε δυο φορές. Μία που το έκανε και μία που αδιαφορεί για τις αντιδράσεις σου.

Γιατί δεν το έκανε ο Χιμένεθ να ζητήσει, έστω, μια τυπική συγγνώμη; Γιατί γνωρίζει σε ποια χώρα ζει. Γιατί ξέρει ότι αύριο κιόλας, θα έχει ξεχαστεί. Γιατί αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν έλλειμμα σκέψης και δικαιοκρισίας. Γιατί οι πολίτες αυτής της χώρας διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Και, γιατί, φυσικά, η ενέργειά του αυτή, βρήκε και… υποστηρικτές!

Σε ενδιαφέρει

?AffiliateCode= &CID=&DID=&TID=&PID=&LNG=

Στοίχημα στο infobeto.com