Ο προπονητής Χάσι κι ο οπαδός του Ολυμπιακού

Ο λαός θα περιμένει τον Ολυμπιακό να σαρώσει απόψε κι ο Χάσι να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα
olympiakos

Είναι πολύ διαφορετικός ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ένα παιχνίδι ο οπαδός και ο προπονητής μιας ομάδας. Οι οπαδοί, του Ολυμπιακού – στην συγκεκριμένη περίπτωση – που αντιμετωπίζει απόψε την Ριέκα, έχει στο νου τους μία… υπερεμφάνιση με ασφαλές σκορ πρόκρισης. Έτσι σκεφτόταν πάτα ο οπαδός για να καλυφθεί ψυχολογικά. Ο Χάσι, ωστόσο, το ξεκαθάρισε. Προέχει το μηδέν στην άμυνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού γνωρίζει τις συνθήκες που γίνεται το παιχνίδι καθώς και τα δεδομένα του, τα οποία είναι εις βάρος της ομάδας του αυτή την εποχή. Ο Ολυμπιακός δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του κι η Ριέκα είναι πιο έτοιμη. Ως μέγεθος, φυσικά, ο Ολυμπιακός είναι μεγαλύτερο από τους Κροάτες. Όμως κι αυτοί παίζουν, δεν παίζει μόνο η κλάση των παικτών του Ολυμπιακού.

Μηδέν στην άμυνα για τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι εν όψει της ρεβάνς, θα έχει μία, ακόμα, εβδομάδα προπόνησης, αλλά κι ένα επίσημο ματς, αυτό με τη Λάρισα στο Φάληρο. Κι ο χρόνος για την δημιουργία μιας συμπαγούς ομάδας με ξεκάθαρο τον διαχωρισμό αρμοδιοτήτων στους παίκτες, παίζει το δικό του ρόλο. Ειδικά όταν ο Ολυμπιακός έχει εντάξει πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ. Όλοι αυτοί θα πρέπει να ενσωματωθούν πρωτίστως κι αυτό χτίζεται μέρα με τη μέρα, προπόνηση την προπόνηση.

Συνεπώς, ο Χάσι ορθώς τόνισε ότι ναι μεν νίκη, αλλά προέχει το μηδέν στην άμυνα. Είναι «θεμέλιο» πρόκρισης το μηδέν στην άμυνα. Ξαναγυρίζουμε στον οπαδό. Όταν θα βλέπει τον Ολυμπιακό να παίζει συντηρητικά, να μην σπαταλάει δυνάμεις, να κοντρολάρει το παιχνίδι, αμέσως θα έχει βγάλει το συμπέρασμα και θα είναι αρνητικό. «Δεν τραβάει η ομάδα».

Κι αυτό, φυσικά, δεν αφορά μονάχα τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αλλά όλου στην επικράτεια. Τα έχουν πολύ απλοποιημένα τα πράγματα στο μυαλό τους, ότι η ομάδα τους θα σαρώσει. Ειδικά όταν ο αντίπαλος είναι ομάδες σαν τη Ριέκα. Κι όταν η ομάδα δεν σαρώνει γιατί δεν μπορεί αυτή την εποχή, τότε φταίει ο προπονητής, φταίει ο παίκτης, φταίνε όλοι. Ουδείς αντιμετωπίζει ψύχραιμα το παιχνίδι, ουδείς το προσεγγίζει με βάση τα δεδομένα του.

Σε ενδιαφέρει