Θα ‘φακελώνεται’ κι ο Λουτσέσκου, όπως ο Στανόγεβιτς;

Είναι απίστευτο ότι ο Σέρβος απολύθηκε από τον ΠΑΟΚ μετά και από εισηγήσεις των… εργαζομένων στην ΠΑΕ
razvan lucescu

Ο ΠΑΟΚ έδιωξε το Στανόγεβιτς γιατί τον έκρινε ανεπαρκή. Ποιος τον έκρινε; Όλοι οι εργαζόμενοι στο αγωνιστικό τμήμα του ΠΑΟΚ, πλην ποδοσφαιριστών. Έκαναν, λέει, σχετικές…. Εκθέσεις προς τον Ιβάν Σαββίδη κι όλες συνέκλιναν ότι δεν κάνει για τον ΠΑΟΚ. Θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται περί fake news. Ότι δεν εφαρμόστηκε ποτέ αυτό το… δημοκρατικό μέτρο, για την απομάκρυνση ενός προπονητή.

Επειδή, όμως, οι περί τον ΠΑΟΚ χρησιμοποιούν αυτή την άμεση δημοκρατία των εργαζομένων, ως δικαίωση της απόφασης, είμαι υποχρεωμένος να τη δεχτώ. Ότι έτσι έγινε. Απολύθηκε ο Στανόγεβιτς, επειδή έκανε αρνητική έκθεση ο φροντιστής, οι υπάλληλοι, ενδεχομένως και οι δημοσιογράφοι μυστικά βέβαια, γιατί δεν είδαμε ποτέ «φανερό» ρεπορτάζ αμφισβήτησης του προπονητή.

Το ερώτημα, πλέον, προβάλει αμείλικτο και για τον Λουτσέσκου; Θα υπάρχει καθημερινό ραπόρτο για το τι κάνει ή δεν κάνει στην καθημερινότητά του στον ΠΑΟΚ; Διότι αφού υπήρξε με τον Στανόγεβιτς, λογικά θα υπάρξει και για τον Ρουμάνο. Και πως θα δουλέψει απερίσπαστος ο Λουτσέκου, όταν γνωρίζει ότι καθημερινά «φακελώνεται;»

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει ο Λούμπος Μίχελ, κύριος εισηγητής στις αποφάσεις του Ιβάν Σαββίδη. Αυτός σχηματίζει μία γνώμη για την καθημερινότητα του εκάστοτε προπονητή. Από τους παίκτες; Προφανώς και όχι, καθότι οι βασικοί θα τον αποθεώνουν κι οι αναπληρωματικοί θα τον «θάβουν». Έτσι γίνεται, συνήθως. Ο επικεφαλής, ωστόσο, της κάθε ομάδας, θα πρέπει να έχει αυτό το ιδιαίτερο ένστικτο ν’ αντιλαμβάνεται πολύ περισσότερα απ’ αυτά που βλέπει.

Αν ο Σαββίδης θεώρησε ότι πρέπει να στηριχθεί στις διάφορες εισηγήσεις, ορθώς έπραξε, αν έτσι νομίζει. Ποτέ, ωστόσο, δεν δημοσιοποιούνται αυτές οι «λογικές», μόνο και μόνο για την «προστασία» του νέου προπονητή. Ο Λουτσέσκου γνωρίζει τι περιβάλλον δημιουργείται από τέτοιες πρακτικές. Δεν τα έζησε, αλλά θα τα άκουσε από το μπαμπά του για την καθημερινότητα στις πρώην κομμουνιστικές χώρες. «Μην πας ποτέ μόνος στο ταχυδρομείο» το συγκλονιστικό βιβλία του Στέλιου Κούλογλου. Μπορεί να έχει βρει ήδη τα αντισώματα να το αντιμετωπίσει.

Σε ενδιαφέρει