Επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιάννη Δρόσο

Αντί για τον εμπρησμό της οικίας του Μπίκα να κατηγορείτε τον αθλητικό Τύπο, καθαρίστε το τοπίο του ποδοσφαίρου από τις «εμπρηστικές» δηλώσεις
DROSOS

Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο του διαπρεπή νομικού και προέδρου της επιτροπής εξομάλυνσης της ΕΠΟ, Γιάννη Δρόσο: Ποια ακριβώς «λογική» έχει το επιχείρημα που ξεστόμισε στη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, παρουσία, μάλιστα και των απεσταλμένων FIFA/UEFA, ότι ο αθλητικός Τύπος έχει κι αυτός ευθύνη για τον εμπρησμό της οικίας του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα στη Χαλκιδική;

Παραθέτω τις δηλώσεις του: «Πώς ήξεραν οι επίδοξοι δολοφόνοι το σπίτι του Μπίκα; Λίγες ημέρες πριν είχαν δημοσιευθεί φωτογραφίες του σπιτιού του στις εφημερίδες. Θα δεχόμουν να με πουν… τενεκέ ξεγάνωτο για την διοίκηση που ασκώ, αλλά δεν μπορεί να γίνει δεκτό να βγάζουν σπίτια σε πρωτοσέλιδα»! Κι ακόμα, μίλησε για bullying του αθλητικού Τύπο που στοχοποιεί «στο πλαίσιο της ελευθερίας του Τύπου, η κριτική είναι ελεύθερη και μπορεί να γράφει ο καθένας ό,τι θέλει».

Κύριε πρόεδρε, ο εμπρησμός της οικίας του Μπίκα ήταν «επαγγελματική δουλειά», όπως διαβάσαμε. Είναι, συνεπώς, ποτέ δυνατόν, να είχε ευθύνη ο αθλητικός Τύπος; Είναι δυνατόν οι δράστες να πήραν «συντεταγμένες» από τον αθλητικό Τύπο για να εντοπίσουν την κατοικία του Μπίκα; Ύστερα, με βάση την κοινή λογική, αν κάποιος είχε πρόθεση να κάνει κακό στο Μπίκα, δεν θα το… προανήγγειλε, στοχοποιώντας τον με φωτογραφίες της οικίας του στον αθλητικό Τύπο.

Κύριε, πρόεδρε, ο αθλητικός Τύπος ούτε στοχοποιεί, ούτε bullying κάνει σε κανέναν. Να πω απλοϊκά, ας μην τα έκαναν αυτά που κάνουν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ, να μην τα έγραφε ο αθλητικός Τύπος.

Αν το δούμε σε μια δεύτερη ανάγνωση, κύριε Δρόσο, εσείς τα βάζετε με τον Τύπο, όταν οι «παράγοντες και επενδυτές» του ποδοσφαίρου κάνουν χειρότερα. Δεν σας είδαμε ν’ αντιδράτε ότι οι παράγοντες ξεκατινιάζονται με τις δηλώσεις τους, όταν προκαλούν με τη συμπεριφορά τους τις μάζες των οπαδών τους.
Σεβαστέ, πρόεδρε της ΕΠΟ, αν το δούμε σε μία τρίτη ανάγνωση, ποιο ακριβώς κλίμα υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα γενικότερα κι εσείς τα βάζετε με τον Αθλητικό Τύπο; Αντιλαμβάνομαι ότι η κάθε εξουσία θέλει τον… Τύπο της. Παγκόσμιο και διαχρονικό φαινόμενο, έχει αναφερθεί σ’ αυτό ο Λέων Τολστόι από το 1905 για το ρόλο του και τις διαθέσεις της κάθε εξουσίας.

Τι γίνεται, όμως, όταν η κάθε εξουσία δεν μπορεί να ελέγξει τον Τύπο; Καταφεύγει σε άστοχες δηλώσεις ότι ο αθλητικός Τύπος έχει κι αυτός την ευθύνη του για τον εμπρησμό της οικίας του Γιώργου Μπίκα. Γνωρίζετε, αγαπητέ πρόεδρε, ότι δεν είναι έτσι, όπως τα είπατε. Για τον απλούστατο λόγο πως αν ζούσαμε σε μια ιδανική κοινωνία, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος ύπαρξης εμπρηστών, εκβιαστών, «πατερούληδων», «σαπρόφυτων».

Αξιοσέβαστε, κύριε, Δρόσο, αν στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτοί που… υπάρχουν, είναι ευθύνη και δική σας και όχι του αθλητικού Τύπου. Δική σας, ως «πολιτικού ζώου», κατά τον Αριστοτέλη. Αν καταφέρετε και τους δαμάσετε, αν τους διώξετε από το ποδόσφαιρο, να είσαστε σίγουρος ότι ο αθλητικός Τύπος θ’ αλλάξει κι αυτός ρότα.

Σε ενδιαφέρει