Οι παίκτες του στοιχήματος είναι μία ιδιαίτερη ράτσα ανθρώπων. Ακριβώς επειδή παίζουν χρήματα, είναι υποχρεωμένοι στην ανάλυση των γεγονότων, δεν είναι πρόθυμοι να «καταπιούν», ό,τι τους σερβίρεται. Θα ενημερωθούν και με βάση τη λογική θα ποντάρουν τα χρήματά τους ή θα εμπιστευτούν την διαίσθηση που κι αυτή είναι σοβαρό κομμάτι ενός πονταρίσματος. Για να παίξεις ένα παιχνίδι, θα πρέπει να το μετρήσεις, να δεις τις παραμέτρους του κλπ.
Επίσης, παίκτες του στοιχήματος είναι εκπαιδευμένοι να σκέφτονται και μπροστά αλλά και πίσω από την… κουρτίνα εντός αγώνα. Η ουσία είναι ότι σκέφτονται, αυτό είναι δεδομένο. Ο απλός οπαδός δεν σκέφτεται, γιατί είναι εκπαιδευμένος να μην σκέφτεται. Ο απλός οπαδός θα ενσωματώσει αμέσως τις δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη. Θα τις κάνει κτήμα του, αν είναι οπαδός του ΠΑΟΚ ή θα τις απορρίψει χωρίς καν να τις ακούσει αν είναι οπαδός άλλης ομάδας.
Για παράδειγμα: Ο ΠΑΟΚ έχασε μέσα στο γήπεδό του από τους πιτσιρικάδες του Παναθηναϊκού. Ο Ιβάν Σαββίδης μιλούσε μισή ώρα στην τηλεόραση και κατήγγειλε το… «σύστημα της Αθήνας»! Είπε ότι έχει τη δύναμη να εξαφανίσει από τους πίνακες διαιτητών τον διαιτητή Καλογερόπουλο, που στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν αδίκησε τον ΠΑΟΚ. Υπεραμύνθηκε, επίσης της διαιτησίας του Κύζα στο ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό.
Που ο ΠΑΟΚ έχασε από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ο Ιβάν Σαββίδης δεν είπε κουβέντα. Προκάλεσε, δηλαδή, με τις δηλώσεις του ένα γεγονός, μεγαλύτερο από το ίδιο το γεγονός! Μίλησε γι απειλές στο Ίβιτς και σε άλλα στελέχη της ΠΑΕ κλπ. Έστρεψε, δηλαδή, το ενδιαφέρον του λαού του ΠΑΟΚ στην… Αθήνα. Όχι, βέβαια, ότι η Αθήνα είναι μία «άγια» ποδοσφαιρικά πόλη, αλλά ο Σαββίδης την σερβίρει στο λαό του ΠΑΟΚ σαν την ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο.
Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο Ιβάν Σαββίδης είχε αποτύχει να πάρει το ΔΟΛ, ο οποίος κατέληξε στο Μαρινάκη. Κάπως, λοιπόν, έπρεπε ο Ελληνοπόντιος επιχειρηματίας, να δικαιολογήσει στο λαό του ΠΑΟΚ τις τρανές του αποτυχίες, που δεν ήταν απλά αποτυχίες, αλλά στραπάτσο. Φταίει η Αθήνα. Όπως κάποτε έφταιγε ο Βαρδινογιάννης για όλα που ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε πρωταθλήματα και ο Κόκκαλης για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.
Στους παίκτες του στοιχήματος θέλω να καταλήξω. Ο καθένας υποστηρίζει μία ομάδα. Τον Ολυμπιακό, για παράδειγμα. Αν ο οπαδός του Ολυμπιακού έπρεπε να ποντάρει στο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, θα τα… έσπρωχνε με βάση την επιθυμία του να νικήσουν οι ερυθρόλευκοι ή θα έπαιζε συνετά με βάση τη λογική; Προφανώς και θα πόνταρε υπέρ της Ρεάλ. Γι αυτό και τον θεωρώ άνθρωπο με κριτήριο, όχι «πρόβατο».