Conf.Cup (μεγάλος τελικός): Αδικείται η Χιλή από τις αποδόσεις

Στην Αγία Πετρούπολη θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του Confederations Cup ανάμεσα στη Χιλή και τη Γερμανία.
Alexischile

Στη Ζενίτ Αρένα χωρητικότητας 64.000 θέσεων συγκρούονται η Χιλή με τη Γερμανία έχοντας ως στόχο την κορυφή του κόσμου.

Τα προγνωστικά μου

Χιλή – Γερμανία: 1Χ

Ανάλυση

Η Χιλή οδήγησε τον ημιτελικό με την Πορτογαλία εκεί ακριβώς που η ίδια ήθελε. Παιχνίδι κέντρου, με λίγες φάσεις και μπόλικο πάσινγκ γκέιμ. Μετά από ένα σβηστό 0-0 μετά από 120 αγωνιστικά λεπτά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι και εκεί οργίασε ο κίπερ Μπράβο. Ο αθεόφοβος έπιασε τα τρία πρώτα πέναλτι των Πορτογάλων, οι συμπαίκτες του ήταν ψύχραιμοι και έτσι η πρόκριση ήρθε σπαθάτα για την ομάδα του Πίτσι. Η Χιλή γίνεται η τρίτη ομάδα από τη Ν. Αμερική που φτάνει σε τελικό Confederations Cup. Ομάδα συνόλου παρότι δεν λείπουν οι αστέρες, όπως ο Βιδάλ, ο Σάντσες και ο Βάργκας. Προέρχεται από τέσσερα διαδοχικά under. Στη φάση των ομίλων αντιμετώπισε και πάλι τη Γερμανία μένοντας στο 1-1. Προηγήθηκε με τον Σάντσες μόλις στο έκτο λεπτό. Το 4-4-2 δεν αλλάζει ούτε με σφαίρες. Βέβαια, στο χορτάρι μετατρέπεται σε 4-2-2-2. Επιθετικό δίδυμο οι Σάντσες και Βάργκας.

Ποιος είναι πραγματικά ο Stoiximan

Η Γερμανία φύλαγε το καλό για τον ημιτελικό. Μέτρια στα περισσότερα ματς των ομίλων, αλλά καταιγιστική στο νοκ άουτ με το Μεξικό. Νίκη με 4-1 παίζ0οντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο παρά την εναλλακτική αποστολή που ο Λεβ παρέταξε στα γήπεδα της Ρωσίας. Μόλις στο 8’ βρέθηκε μπροστά με 2-0 χάρη στα γκολ του Γκορέτσκα, ακολούθησε αυτό του Βέρνερ στο 59’ και το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Γιουνές στο 91’. Τα τέσσερα παιχνίδια της στη διοργάνωση ήταν goal/goal. Τα τρία εξ αυτών εμφάνισαν over 3,5. Συμπλήρωσε 14 αγώνες δίχως ήττα. «Σεβόμαστε την εξαιρετική Χιλή, αλλά έχω ένα πλάνο και αυτό θα συνεχίσω να ακολουθώ κάνοντας και πάλι κάποιες αλλαγές», τόνισε ο Λεβ για το σημερινό μεγάλο ματς. Δεν αλλάζει πάντως το 3-4-2-1, με τον Βέρνερ σε ελεύθερο ρόλο στην επίθεση και τους καταπληκτικούς Γκορέτσκα και Ντράξλερ από πίσω.

Πιθανές ενδεκάδες

Χιλή (4-2-2-2)

Μπράβο

Ίσλα

Μεδέλ

Χάρα

Μποσεζούρ

Ντίας

Βιδάλ

Αράνγκις

Ερνάντες

Σάντσες

Βάργκας

Γερμανία (3-4-2-1)

Τερ Στέγκεν

Ρούντλινγκερ

Μουστάφι

Ζίλε

Χίμικ

Ρούντι

Χέκτορ

Τσαν

Γκορέτσκα

Ντράξλερ

Βέρντερ

Εκτίμηση

Η Χιλή δείχνει να αντιλαμβάνεται περισσότερο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν τελικό. Ο Λεβ συνεχίζει να αντιμετωπίσει τη διοργάνωση ως προπομπό για το ερχόμενο Μουντιάλ και περισσότερο ενδιαφέρεται για το πρόσωπο της ομάδας του παρά για την κούπα, που όμως δεν θέλει να χάσει. Γερμανικός εγωισμός γαρ! Θα επιλέξω το 1Χ σε αποδόσεις αουτσάιντερ.

Σε ενδιαφέρει