Χιλή – Αυστραλία: Κυνηγάνε το θαύμα τα «καγκουρό»

Μεγάλη μάχη για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά δίνουν σήμερα στη Μόσχα η Χιλή με την Αυστραλία.
tomi juric in action for the socceroos against china wlnvbxreadarcy

Στην Οτκρίτιε Αρένα χωρητικότητας 45.000 θέσεων, η Χιλή αντιμετωπίζει την Αυστραλία ψάχνοντας νίκη ή ισοπαλία. Τα «καγκουρό» από την άλλη θέλουν μόνο νίκη.

Τα προγνωστικά μου

Χιλή – Αυστραλία: OVER 2,5

Ανάλυση

Η Χιλή κόλλησε στο 1-1 με την Γερμανία παρότι προηγήθηκε νωρίς με τον ηγέτη Σάντσες με τη συμπλήρωση έξι λεπτών αγώνα. Είχε περισσότερες τελικές από τους Γερμανούς και απέδειξε πως δικαίως κοιτάζει ψηλά στη διοργάνωση. Παίρνει την πρόκριση με νίκη ή ισοπαλία. Ακόμα και σε περίπτωση ήττας με ένα γκολ προκρίνεται αρκεί να μην χάσει η Γερμανία από το Καμερούν με πολλά γκολ. Τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Το 2014 συγκρούστηκε με τους Αυστραλούς στο Μουντιάλ επικρατώντας με 3-1. Δεν υπολογίζονται οι Μεδέλ και Μπράβο. Θα παίξει με 4-4-2, το οποίο στην πράξη θυμίζει περισσότερο 4-3-1-2 αφού ο Βιδάλ θα κινείται ως συνδετικός κρίκοα μεσαίας γραμμή και επίθεσης. Στην κορυφή δεσπόζουν οι Σάντσες και Βάργκας.

Μάθε τα πάντα για τον Stoiximan

Μετά το 1-1 με το Καμερούν ουσιαστικά τη σώζει μόνο ένα θαύμα την Αυστραλία. Βρέθηκε να κυνηγάει χάρη σε μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, αλλά ισοφάρισε με τον Μίλιγκαν στο 60’ με πέναλτι και πάλεψε μέχρι τέλους για την ολική ανατροπή. Ο Ποστέκογλου δεν προτίθεται να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές, αν και σκέφτεται να ξεκινήσει μεσοεπιθετικό Τρόισι σε σχέση με το προηγούμενο ματς. Για να προκριθεί θα πρέπει να κερδίσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά. Μπορεί να προκριθεί ακόμα και με απλή νίκη στο γκολ αρκεί το Καμερούν να κερδίσει τη Γερμανία με ακριβώς δύο γκολ διαφορά (σενάριο περισσότερο επιστημονικής φαντασίας). Συμπλήρωσε επτά goal/goal στα εννιά τελευταία ματς. Δεν αλλάζει το 3-4-3, το οποίο στην πράξη είναι ένα καθαρό 3-4-2-1, αφού μοναδικός φουνταριστός είναι ο Τζούριτς και οι Ρόγκιτς – Κρούσε κινούνται από πίσω του.

Πιθανή ενδεκάδα

Χιλή (4-4-2)

Χερέρα

Ισλα

Ντίαζ

Ζάρα

Μποσεζούρ

Αράνγκις

Ντίας

Ενράντες

Βιδάλ

Βάργκας

Σάντσες

Αυστραλία (3-4-3)

Ράιαν

Ντέγκενεκ

Σάινσμπουρι

Ράιτ

Λέκι

Μίλιγκαν

Μόι

Γκέρσμπαχ

Κρούσε

Ρόγκιτς

Τζούριτς

Εκτίμηση

Η Χιλή υπερτερεί σε όλους τους τομείς των Αυστραλών. Διαθέτει ταχύτατη ομάδα και ξέρει να επιβάλλει τον ρυθμό της με το εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ που διαθέτει. Εφόσον η Αυστραλία επιβάλλεται να ανοιχτεί κάποια στιγμή Θα αφήσει κενά στα μετόπισθεν, τα οποία θα εκμεταλλευτεί η ομάδα του Πίτσι. Πιθανό over.

Σε ενδιαφέρει