Μεξικό – Ρωσία: Ο θάνατός σου, η ζωή μου

Τα ρέστα του για την πρόκριση παίζουν στο Καζάν το Μεξικό με τη Ρωσία, με τον ηττημένο να αποχαιρετάει ουσιαστικά τη διοργάνωση.
fedor smolov russia slovakia group b euro  fjeeebuhsfakztoy

Μάχη για ένα εισιτήριο θα δώσουν στην Καζάν Αρένα χωρητικότητας 45.000 θέσεων το Μεξικό με τη γηπεδούχο Ρωσία. Για δύο αποτελέσματα οι Μεξικανοί.

Τα προγνωστικά μου

Μεξικό – Ρωσία: Χ2

Ανάλυση

Το Μεξικό υποτίμησε τη Νέα Ζηλανδία και στο τέλος τα χρειάστηκε για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη με 2-1. Στο 42’ βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά στην επανάληψη μπήκε αποφασισμένο και έφερε τούμπα την κατάσταση χάρη στα γκολ του Χιμένεζ στο 54’ και του Περάλτα στο 72’. Ο Οσόριο παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, κάτι που επηρέασε το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Οι περισσότεροι επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα. Νοκ άουτ ο αμυντικός Σαλσίδο που αποχώρησε τραυματίας. Μετράει πέντε over και goal/goal στα έξι τελευταία ματς. Σκοράρει εδώ και εννιά αγώνες. Προκρίνεεται σίγουρα με νίκη ή ισοπαλία. Σε περίπτωση ήττας ουσιαστικά αποχαιρετάει τη διοργάνωση, αφού η Πορτογαλία δεν παίζει να κάνει…χαρακίρι κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. Με δεδομένο ότι του αρκεί και η ισοπαλία θα παίξει με τρία στόπερ και ένα καθαρό 3-5-2, που όταν η ομάδα αμύνεται θα μετατρέπεται σε 5-3-2. Βέλα και Ερνάντες θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο.

Μάθε τα πάντα για τον Stoiximan

Η Ρωσία έφτασε να παίζει την πρόκριση σε 90 λεπτά μετά την ήττα με 1-0 από τους Πορτογάλους. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ πριν τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο και ήταν πολύ προβλέψιμη. Σαν τη μύγα μες το γάλα ο φουνταριστός Σμολόφ. Πλέον, για να προκριθεί θα πρέπει απαραιτήτως να κερδίσει σήμερα το Μεξικό, αφού η Νέα Ζηλανδία δεν μπορεί να κάνει θαύματα κόντρα στους Πορτογάλους. «Πρέπει να νικήσουμε, άρα να παίξουμε επιθετικά και να προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό», υποστήριξε ο Τσερτσέσοφ. Τα 4 από τα 6 τελευταία παιχνίδια της είχαν σύνολο τερμάτων «2-3». Δεν αλλάζουν το 3-5-2 οι τυπικά φιλοξενούμενοι, αλλά ουσιαστικά γηπεδούχοι, με τον έμπειρο Ζιρκόφ να κάνει το παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και τους Σμολόφ, Πόλοζ στην επίθεση.

Πιθανές ενδεκάδες

Μεξικό (3-5-2)

Οτσόα

Αραούχο

Μάρκες

Ρέγες

Λαγιούν

Ντος Σάντος

Ερέρα

Κουαρδάδο

Ακίνο

Βέλα

Ερνάντες

Ρωσία (3-5-2)

Ακινφέεφ

Τζικίγια

Βάσιν

Κουντριάσοφ

Σαμέντοφ

Ερόκιν

Γκλουσάκοφ

Γκολοβίν

Ζιρκόφ

Πόλοζ

Σμολόφ

Εκτίμηση

Οι Ρώσια επειδή είναι οικοδεσπότες και θέλουν μόνο νίκη περιμένω να πάρουν τα σφυριγματάκια τους. Έχω την αίσθηση πως δεν θα χάσουν. Θα κρατήσω το Χ2 σε αποδόσεις αουτσάιντερ σκεπτόμενος ότι στο Μεξικό αρκεί και ο βαθμός. Δεν υπάρχει λόγο να ψάξει για κάτι περισσότερο.

Σε ενδιαφέρει