Το πανόραμα της εβδομάδας των προκριματικών στην Ευρώπη

Τα προκριματικά του μουντιάλ είναι προ των πυλών και καλό είναι να ρίξουμε μια "ποδοσφαιρική ματιά" στο τι αξίζει να μας απασχολήσει αυτή την εβδομάδα.
Το πανόραμα της εβδομάδας των προκριματικών στην Ευρώπη

Βρισκόμαστε μια ημέρα πριν την 2η και την 3η αγωνιστική για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Και αφού χθες πήραμε μια “πρώτη γεύση” με το πανόραμα των προκριματικών στη ζώνη της Ευρώπης, σήμερα καλό είναι να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι παιχνίδια έχουμε να δούμε, τα μεγάλα ματς του πενθήμερου αυτού καθώς φυσικά και τους αγώνες της Εθνικής μας ομάδας!

Μάθε σε ποιες εταιρείες μπορείς να παίξεις τα προκριματικά του Μουντιάλ με Paysafe!

Η Εθνική Ελλάδας

Η Εθνική μας ομάδα συμμετέχει στον 8ο όμιλο των προκριματικών μαζί με Βέλγιο, Βοσνία, Κύπρο, Γιβραλτάρ και Εσθονία. Μετά το νικηφόρο ξεκίνημα μέσα στο βράχο του Γιβραλτάρ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλείται να υποδεχτεί την Κύπρο στις 7 Οκτωβρίου και στη συνέχεια να πάει να παίξει στο Ταλίν με την Εσθονία στις 10 Οκτωβρίου. Στον αγώνα με την Κύπρο στο “Γ. Καραϊσκάκης’, η Ελλάδα είναι το ξεκάθαρο φαβορί και ο άσσος πληρώνει στο 1.45 με το under 2.5 να είναι κι αυτό φαβορί στο στο 1.75. Οι μπουκ θεωρούν πιο λογική μια επικράτηση 1-0, 2-0 για την εθνική μας απ’ ότι φαίνεται. 

Τα μεγάλα ματς

Η 2η αγωνιστική

Η 2η αγωνιστική όπως προείπαμε και χθες είναι στις 6,7 και 8 Οκτωβρίου. Ένα από τα πρώτα ματς που ξεχωρίζουν, είναι η μεγάλη “κλασική” πλέον μάχη μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας. Συναντιούνται κάθε σε κάθε Euro, έχουν “ανοιχτούς λογαριασμούς” και στον 7ο όμιλο είναι οι δυο ομάδες που θα “κονταροχτυπηθούν” για την πρώτη θέση. Στο ματς της Τετάρτης, οι Ισπανοί είναι ελαφρά φαβορί με το διπλό τους να είναι κοντά στο 2.70, το Χ φτάνει ως το 3.20 και ο άσσος παίζεται ακόμα και στο 3.00! Κρίνοντας από το τελευταίο ματς του Euro, μάλλον “γλυκοιτάζουμε προς τα αριστερά”. Την Τετάρτη ξεχωρίζει και το ματς της Αυστρίας με την Ουαλία, που μπορεί να μην “γεμίζει το μάτι” όσον αφορά τα ονόματα, αλλά θα κρίνει πολλά στην εξέλιξη του 4ου ομίλου. Ο άσσος των Αυστριακών παίζεται στο 2.25 ενώ η νίκη της παρέας του Μπέιλ φτάνει ως το 3.40! Τέλος δεν πρέπει να αφήνουμε εκτός αναφορά το σπουδαίο ματς της Τουρκίας με την Ουκρανία. Δυο ομάδες που απέτυχαν παταγωδώς στο πρόσφατο Euro και βρίσκονται σε φάση “ανοικοδόμησης” και σαφώς νέες αποτυχίες δεν θα είναι ευπρόσδεκτες σε δυο κλασσικές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο άσσος των Τούρκων παίζεται κοντά στο 2.20, το Χ φτάνει στο 3.40 και το διπλό των Ουκρανών παίζεται στο 3.50!

Την Παρασκευή, όπως είπαμε ξεχωρίζει το ματς της Εθνικής μας ομάδας με την Κύπρο. Ωστόσο για τον ίδιο όμιλο, το Βέλγιο υποδέχεται τη Βοσνία σ’ ένα πολύ σημαντικό ματς. Δυο ομάδες που μαζί με την εθνική μας θα διεκδικήσουν τα εισιτήρια για τη Ρωσία. Ο άσσος των “κόκκινων διαβόλων” παίζεται χαμηλά, στο 1.45, το Χ βρίσκεται στο 4.75 ενώ το διπλό είναι σε τιμές ξεκάθαρου αουτσάιντερ έως και 8.00! Σημαντικό ματς, εξαιτίας του αποτελέσματος της πρεμιέρας είναι και το Γαλλία – Βουλγαρία. Οι Γάλλοι δεν κέρδισαν και αν δεν το κάνουν και τώρα, τότε θα έχουν πρόβλημα. Σαφώς και είναι φαβορί και ο άσσος τους παίζεται στο 1.11 με το Χ στο 8.50 και το διπλό στο 29.00!

Το Σάββατο την τελευταία ημέρα της 2ης αγωνιστικής, μπορεί να μην υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι βάσει ονομάτων, αλλά υπάρχουν πολύ, πάρα πολύ κρίσιμα παιχνίδια. Καταρχάς, η Πολωνία υποδέχεται την Δανία. Οι δυο ομάδες που θα παλέψουν μέχρι τέλους (λογικά) για την πρώτη θέση του 5ου ομίλου παίζουν μεταξύ τους. Μετά δε, την αποτυχία της Πολωνίας να κερδίσει στην πρεμιέρα το Καζακστάν, το ματς αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Ο άσσος παίζεται στο 2.10 περίπου, το διπλό φτάνει ως το 4.00, ενώ το Χ βρίσκεται στο 3.50. Πολύ ενδιαφέρον, είναι και το ματς της Σλοβενίας με τη Σλοβακία. Οι Σλοβένοι θα είναι “ρυθμιστές” του ομίλου, καθώς ναι μεν δεν είναι στα θεωρητικά φαβορί να διεκδικήσουν μια από τις δυο πρώτες θέσεις, όμως εύκολα δεν την κερδίζει κανείς. Η Σλοβακία από την άλλη, όπως είδαμε και στο Euro μπορεί να παίξει ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο στο υψηλό επίπεδο. Η ήττα από την Αγγλία στην πρεμιέρα τους “έκοψε τα φτερά” και τώρα πρέπει να αποδείξουν πράγματα. Το διπλό τους είναι στο 3.30, το Χ στο 3.10 ενώ ο άσσος παίζεται στο 2.50.

Η 3η αγωνιστική

Η 3η αγωνιστική αρχίζει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου. Ανταγωνιστικά παιχνίδια έχουμε στην Αλβανία, όπου η ομάδα που έκανε θετική εντύπωση στο Euro υποδέχεται την Ισπανία, σ’ ένα δύσκολο ματς για τη “Φούρια Ρόχα” σε μια δύσκολη έδρα. Ένα άλλο πολύ δυνατό ματς, η Ισλανδία υποδέχεται την Τουρκία. Η Ισλανδία που της “άνοιξε η όρεξη” στο Euro με τις καλές εμφανίσεις και θα διεκδικήσει ως το τέλος τις πιθανότητες της για πρόκριση στο Μουντιάλ. Επίσης δυνατό παιχνίδι θα γίνει στο Βελιγράδι, όπου η Σερβία φιλοξενεί την Αυστρία και έχει την δυνατότητα να μπει δυνατά στην διεκδίκηση μιας από τις δυο πρώτες θέσεις. 

Την Δευτέρα, παίζει και πάλι η Εθνική μας ομάδα. Το συγκρότημα του Σκίμπε θα πάει στο Ταλίν να παίξει με την Εσθονία και το “2 στα 2” είναι ο απόλυτος στόχος. Την ιδια μέρα με μας θα γίνεται και ένα τεράστιο ντέρμπι που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία. Η Ολλανδία μετά την αποτυχία να προκριθεί στο Euro θα υποδεχτεί τη φιναλίστ της διοργάνωσης, Γαλλία σ’ ένα ντέρμπι που εκτός από την πρώτη θέση του 1ου ομίλου, θα κρίνει και το αν οι “οράνιε” έχουν επιστρέψει εκεί που ανήκουν: Στην Ελίτ. 

Την Τρίτη, την τελευταία μέρα των προκριματικών γι’ αυτή την διακοπή, ένα ακόμα “παιχνίδι αλά Euro” υπάρχει στο πρόγραμμα. Η Γερμανία υποδέχεται την Βόρειο Ιρλανδία σχεδόν 4 μήνες μετά το μεταξύ τους παιχνίδι στα γήπεδα της Γαλλίας. Η Γερμανία είναι το μεγάλο φαβορί στον 3ο όμιλο και οι μαχητικοί Βορειοϊρλανδοί δεν έχουν πολλές πιθανότητες να αντέξουν απέναντι τους. Στον 6ο όμιλο θα γίνουν δυο πολύ μεγάλα ματς. Η Σλοβενία θα παίξει με την Αγγλία. Η Αγγλία έκανε ήδη μια μεγάλη νίκη στη Σλοβακία, αλλά πρέπει να μαζέψει τα κομμάτια της μετά το μέγα-σκάνδαλο με τον χρηματισμό διαφόρων προπονητών μεταξύ των οποίων και ο Σαμ Αλαρντάις που απολύθηκε. Στο άλλο ματς, η Σλοβακία θα υποδεχτεί την Σκωτία και σίγουρα θα είναι ένα ματς που θα κρίνει πράγματα όσον αφορά την 2η θέση, στην ομάδα που πιθανότατα θα ακολουθήσει την Αγγλία στην κούρσα της πρόκρισης.

Σε ενδιαφέρει