Αφιέρωμα στο Κόπα Αμέρικα 2015

Αφιέρωμα στο Κόπα Αμέρικα 2015

Χιλή, ξημερώματα Παρασκευής 12 Ιουνίου. Εκεί θα ξεκινήσει να χτυπάει η «καρδιά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου! Τότε αρχίζει το Κόπα Αμέρικα, το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό τουρνουά που θα απολαύσουμε το φετινό καλοκαίρι! Μέσι, Νεϊμάρ, Χάμες και πολλοί άλλοι σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα παλέψουν φέτος για το τρόπαιο σε μια από τις πιο συναρπαστικές διοργανώσεις στην ιστορία της Νοτίου Αμερικής!

Πότε και που θα γίνει

Το φετινό Κόπα Αμέρικα, το 44ο της ιστορίας θα ξεκινήσει τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουνίου με το παιχνίδι Χιλή – Εκουαδόρ και θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου με το μεγάλο τελικό. Η φετινή διοργάνωση θα γίνει στα γήπεδα της Χιλής. Αρχικά το τουρνουά ήταν να διεξαχθεί στη Βραζιλία, όμως εξαιτίας του μεγάλου «φόρτου» που δημιουργήθηκε στη χώρα (Κύπελλο συνομοσπονδιών το 2013, Μουντιάλ το 2014 και Ολυμπιακοί αγώνες το 2016) αποφασίστηκε το φετινό τουρνουά να γίνει στη Χιλή. Εννέα γήπεδα θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της διοργάνωσης, ενώ ο μεγάλος τελικός θα γίνει στο «Εστάντιο Νασιονάλ» στην πρωτεύουσα της χώρας, το Σαντιάγκο.

Το φορμάτ της διοργάνωσης

Δώδεκα ομάδες θα λάβουν μέρος στο τουρνουά. Εκτός από τις 10 ομάδες της Νοτίου Αμερικής (CONMEBOL) που προκρίθηκαν, θα συμμετέχουν και δυο ομάδες άλλης ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα το Μεξικό και η Τζαμάικα (ανήκουν στην CONCACAF, την ομοσπονδία της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής) θα συμμετέχουν στο τουρνουά μετά από ειδική πρόσκληση. Αρχικά είχε προσκληθεί η Ιαπωνία και εν συνεχεία η Κίνα, αλλά αρνήθηκαν και τελικά η διοργανώτρια αρχή κατέληξε στην Τζαμάικα. Οι 12 ομάδες θα χωριστούν σε 3 γκρουπ, απ τα οποία οι δυο πρώτες καθώς και οι δυο καλύτερες τρίτες, θα περάσουν στα προημιτελικά.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις ομάδες και μερικά μακροχρόνια στοιχήματα, με τις αποδόσεις και την ποικιλία επιλογών που μας προσφέρει ο Stoiximan!

Οι Ομάδες

Α’ όμιλος (Βολιβία, Εκουαδόρ, Μεξικό, Χιλή)

Βολιβία

Η ομάδα που είναι περισσότερο γνωστή για τη μαχητικότητα της στα προκριματικά λόγω των συνθηκών που επικρατούν (μεγάλο υψόμετρο), παρά την παρουσία της στις επίσημες διοργανώσεις. Στα 5 τελευταία Κόπα Αμέρικα αποκλείστηκε από την πρώτη φάση. Προπονητής είναι ο Μαουρίτσιο Σόρια, ο οποίος δεν έχει να επιδείξει κάποια δουλειά εκτός Βολιβίας. Στο 5.50 βρίσκουμε την πρόκριση της Βολιβίας απ’ τον όμιλο, μόλις στο 1.55 να τερματίσει τελευταία.

Το φετινό ρόστερ απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν κυρίως στο εγχώριο πρωτάθλημα. Από τους «λεγεωνάριους» ξεχωρίζει ο επιθετικός Μαρσέλο Μορένο, που φέτος αγωνίζεται στην Κίνα, ενώ έχει περάσει από Σαχτάρ και Γουίγκαν και πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Βραζιλίας με την Κρουζέιρο. Τα μάτια πολλών θα είναι στραμμένα και στον 18χρονο Γκαμάρα, της Μίλαν αφού μιλάμε για έναν εξαιρετικά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.

Εκουαδόρ

Να «ξορκίσει» τα πνεύματα του παρελθόντος θέλει φέτος το Εκουαδόρ που θα κατέβει στα γήπεδα της Χιλής, με σκοπό την πρόκριση από τους ομίλους και …βλέπουμε. Στις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις έμεινε στη φάση των ομίλων. Προπονητής φέτος θα είναι ο Αργεντινο-Βολιβιανός Γκουστάβο Κιντέρος. Στο 2.20 βρίσκουμε την πρόκριση της ομάδας από τον Α’ όμιλο.

Με μια πρώτη ανάγνωση του ρόστερ, ξεχωρίζουν οι απόντες! Αντόνιο Βαλέντσια και Φελίπε Καϊσέδο θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού. Από τους παρόντες, ο φορ της Γουέστ Χαμ, Ενέρ Βαλέντσια με την πολύ καλή παρουσία στο μουντιάλ, θα ηγηθεί και πάλι της ομάδας του. Από κοντά και ο καλός Μοντέρο (εξτρέμ/φορ, Σουόνσι) ο γνωστός μας από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ, Νομπόα και φυσικά το μεγάλο ταλέντο της ομάδας, ο 24χρονος Ιμπάρα, που με την εκπληκτική σεζόν που έκανε στη Φίτεσε, ψάχνει το καλό τουρνουά που θα του δώσει μια μεγάλη μεταγραφή. Στο 75.00 βρίσκουμε την απόδοση για να βγει ο Βαλέντσια πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Μεξικό

Ο μόνιμος προσκεκλημένος της CONMEBOL. Από το 1993 και μετά συμμετέχει σε όλες τις διοργανώσεις. Στην διοργάνωση του 2011 δεν κατάφερε να περάσει από τη φάση των ομίλων, στη χειρότερη του παρουσία σε Κόπα Αμέρικα. Προπονητής είναι ο μεξικανός Μιγκέλ Ερέρα. Ο άνθρωπος που προσπαθεί να «σουλουπώσει» την αναρχία που επικρατούσε στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, θα προσπαθήσει και φέτος με ένα μέτριο ρόστερ να το πετύχει στο Κόπα Αμέρικα. Στο 1.75 βρίσκουμε κατάκτηση της  ή της 2ης θέσης στον όμιλο, στο 2.05 να μην είναι μέσα στους δυο πρώτους.

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις. Αυτή είναι η ουσία στο ρόστερ των Μεξικανών. Όλοι οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές της χώρας είναι εκτός. Ερνάντες, Βέλα, αδέρφια Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο, Οτσόα και άλλοι θα λείπουν από τη φετινή διοργάνωση. Από αυτούς που θα πάνε ξεχωρίζει ο ηγετικός και έμπειρος στόπερ Ράφα Μάρκες (Βερόνα) και ο φορ της Ατλέτικο Ραούλ Χιμένες. Στο 100.00 βρίσκουμε την επιλογή να είναι ο Χιμένες πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Χιλή

Η διοργανώτρια του τουρνουά. Η Χιλή στερείται επιτυχιών τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο Κόπα Αμέρικα, αν και το ρόστερ που έχουν στα χέρια τους οι προπονητές είναι πολύ αξιόλογο. Φέτος, και με ώθηση από το γεγονός ότι είναι διοργανώτρια θα κυνηγήσει τουλάχιστον την παρουσία στα ημιτελικά. Προπονητής της ομάδας είναι ο Χόρχε Σαμπαόλι. Όπως και οι δυο προκάτοχοί του κι αυτός προέρχεται από την Αργεντινή. Έμπειρος με επιτυχημένη θητεία στην Χιλιανή, Ουνιβερσιτάντ ντε Τσίλε. Μόλις στο 1.42 δίνει να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου η Χιλή.

Όπως σχεδόν σε κάθε διοργάνωση έτσι και φέτος το ρόστερ της ομάδας απαρτίζεται από μερικούς world class ποδοσφαιριστές. Ο παίκτης που ξεχωρίζει από το φετινό ρόστερ είναι ο Αλέξις Σάντσες. Ο σταρ της Άρσεναλ, θα ηγηθεί για ακόμα μια φορά των προσπαθειών της χώρας του, με στόχο να την οδηγήσει στην κορυφή. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν παίκτες όπως οι Μπράβο (κίπερ, Μπαρτσελόνα), Μεδέλ (χαφ/στόπερ, Ίντερ) και Βιδάλ (χαφ, Γιουβέντους). Στο 12.00 βρίσκουμε την απόδοση του Σάντσες για πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Β’ Όμιλος (Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Τζαμάικα)

Αργεντινή

Η παρέα του Μέσι θα κατέβει σε ακόμα μια διοργάνωση με σκοπό να καταφέρει μια μεγάλη επιτυχία, μετά τον χαμένο τελικό του μουντιάλ πέρσι. Η πιο ταλαντούχα γενιά στην πλούσια ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας, δεν έχει κατακτήσει τίποτα σε επίπεδο εθνικής ομάδας και σε κάθε διοργάνωση ψάχνουν την «εξιλέωση». Στον πάγκο θα βρίσκεται ο Τάτα Μαρτίνο που μετά το περσινό αποτυχημένο πέρασμα από την Μπαρτσελόνα, επέστρεψε στη Νότιο Αμερική. Ο έμπειρος τεχνικός είναι «πεινασμένος» για μια επιτυχία που θα τον ανεβάσει κατακόρυφα στο παγκόσμιο χρηματιστήριο. Στο 1.95 βρίσκουμε την επιλογή να φτάσει στον τελικό η Αργεντινή, στο 3.00 την κατάκτηση του τροπαίου.

Κοιτώντας το ρόστερ αυτής της ομάδας μια «ανατριχίλα» σε πιάνει. Ο Τάτα κάλεσε ότι mega-star είχε στη διάθεσή του με σκοπό την επιτυχία. Η ναυαρχίδα του Αργεντίνικου στόλου δεν είναι άλλος από το Λιονέλ Μέσι. Ο κορυφαίος παίκτης του κόσμου για ακόμα μια χρονιά θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη χώρα του στην επιτυχία. Μετά το βραβείο του καλύτερο παίκτη στο μουντιάλ του 2014 ίσως να τον δούμε πιο απελευθερωμένο και με τα χρώματα της Αργεντινής. Μαζί του όλος ο «καλός κόσμος». Τέβες, Αγκουέρο, Ιγκουαΐν, Ντι Μαρία, Μασεράνο, Μπανέγα και πολύ άλλοι σου δίνουν την εικόνα ότι δεν υπάρχει μειονέκτημα σε αυτό το ρόστερ. Και ίσως να είναι έτσι. Κατά σειρά οι αποδόσεις για πρώτο σκόρερ του τουρνουά είναι Μέσι (4.50), Αγκουέρο (10.00), Ιγκουαΐν (20.00) Τέβες (20.00), Ντι Μαρία (50.00). Διαλέγετε και παίρνετε.

Ουρουγουάη

Η κάτοχος του τροπαίου. Η ομάδα που τα τελευταία 5 χρόνια δικαιούται να λέει ότι είναι η πιο πετυχημένη ομάδα της Νοτίου Αμερικής. Φέτος θα κατέβει με στόχο να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά, αφού ο δρόμος ακόμα και ως τα ημιτελικά μόνο εύκολος δε θα είναι. Προπονητής είναι ο σύγχρονος αναμορφωτής της ομάδας, Όσκαρ Τάμπαρες που υπό τις οδηγίες του η ομάδα έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες. Στο 1.60 βρίσκουμε το να προκριθεί ως η Ουρουγουάη, στο 2.50 να φτάσει τα ημιτελικά.

Το ρόστερ της ομάδας και πάλι θα αποτελείται από σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Ο σπουδαιότερος όλων βέβαια, ο Λουίς Σουάρες θα απουσιάσει από την διοργάνωση λόγω της περσινής τιμωρίας του στο μουντιάλ. Αυτοί που κλήθηκαν βέβαια μόνο «λίγοι» δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Ξεχωρίζει ο «Matador», Καβάνι (Παρί Σ.Ζ) με τα 27 του γκολ με τη φανέλα της Ουρουγουάης, ο κάπτεν/στόπερ Γκοντίν (Ατλέτικο Μαδρίτης) και μερικοί ακόμα παίκτες που περιμένουμε να κάνουν το κάτι παραπάνω με την εθνική ομάδα όπως οι Ερνάντεζ (Χαλ), Στουάνι (Εσπανιόλ) και Χιμένες (Ατλέτικο Μαδρίτης). Στο 15.00 βρίσκουμε την επιλογή να έιναι ο Καβάνι πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Παραγουάη

Η άλλη ομάδα που μαζί με την Ουρουγουάη θα παλέψουν τουλάχιστον για την δεύτερη θέση του ομίλου. Έχοντας ένα καλό ρόστερ και «προίκα» την 2η θέση του Κόπα Αμέρικα του 2011, στην Παραγουάη θέλουν να κάνουν μια καλή πορεία για να ξεχαστεί και ο αποκλεισμός στα προκριματικά από το περσινό μουντιάλ. Προπονητής θα είναι ο Αργεντινός Ραμόν Ντιας, ένας πολύ έμπειρος προπονητής με επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο. Στο 2.60 η απόδοση να είναι στις 2 πρώτες θέσεις η Παραγουάη.

Το φετινό ρόστερ της ομάδας θα θυμίζει πολύ τα προηγούμενα. Με σημείο αναφοράς τους δυο πολύ καλούς φορ, Μπάριος και Σάντα Κρουζ και πολλούς ρολίστες στις υπόλοιπες θέσεις, θα προσπαθήσει ο Ντίας να φτάσει την ομάδα όσο ψηλότερα γίνεται. Μπορεί ο Καρντόσο να λείψει από την ομάδα, αλλά οι δυο επιθετικοί και ο πάντα επικίνδυνος Νέλσον Βαλντές, μπορούν να κάνουν ζημιές. Στο 200.00 η απόδοση να βγει πρώτος σκόρερ στο τουρνουά, ο «γερόλυκος» Σάντα Κρουζ.

Τζαμάικα

Ο «φτωχός συγγενής» του ομίλου. Και της διοργάνωσης γενικότερα θα έλεγα. Οι «Ρέγκε Μπόιζ» κλήθηκαν από την CONMEBOL να συμμετέχουν στο τουρνουά μετά από τις αρνήσεις της Ιαπωνίας και της Κίνας. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γερμανός Γουίλφριντ Σέιφερ. Ο «γυρολόγος» προπονητής έχει κοουτσάρει ομάδες σε όλες τις άκρες της Γης. Γερμανία, Καμερούν, Η.Α.Ε, Αζερμπαϊτζάν, Ταϊλάνδη και τώρα Τζαμάικα. Το να πάρει έστω και ένα πόντο η Τζαμάικα στον όμιλο πληρώνει στο 2.40!

Τι να σχολιάσεις τώρα για το ρόστερ της ομάδας; Οι περισσότεροι (7) παίζουν στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, μερικοί παίζουν στη Β. Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιποι αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Αμερικής (MLS, Καναδάς, Τζαμάικα, Ελ Σαλβαδόρ). Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον θα ήταν ο έμπειρος χαφ Όστιν που πέρσι έπαιζε στη Λιντς και ο φορ Ζιλς Μπάρνς που έχει «φάει ψωμάκι» στην Αγγλία. Το να σημειώσει η Τζαμάικα τα λιγότερα γκολ στη διοργάνωση πληρώνει 3.30!

Γ’ Όμιλος (Βενεζουέλα, Βραζιλία, Κολομβία, Περού)

Βενεζουέλα

Έχοντας ως παρακαταθήκη την εκπληκτική πορεία στο Κόπα Αμέρικα του 2011, όπου παρά τις καταστροφικές προβλέψεις έφτασε ως τον μικρό τελικό και την 4η θέση, θα προσπαθήσει και φέτος η Βενεζουέλα να «σωπάσει τις Κασσάνδρες». Προπονητής της ομάδας είναι ο Νόελ Σανβισέντε, ένας πολύ πετυχημένος προπονητής στη χώρα, αφού έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα με δυο ομάδες. Το να πετύχει το «θαύμα» η ομάδα και να προκριθεί ως 1η-2η από τον Γ’ όμιλο πληρώνει στο πολύ καλό 5.00!

Από τους παίκτες που κάλεσε για το τουρνουά ο Σανβισέντε, υπάρχουν 4-5 από τους οποίους περιμένει να κάνουν το κάτι παραπάνω. Στην άμυνα, οι Βισκαρόντο (στόπερ, Ναντ) και Αμορεμπιέτα (Μίντλεσμπρο) μπορούν να σταθούν με την εμπειρία τους. Στο κέντρο, ο ρέκορντμαν γκολ (22) και συμμετοχών (124), Χουάν Αράνγκο (εξτρέμ, Τιχουάνα) θα ηγηθεί και πάλι της ομάδας. Κοντά του ο Ρινκόν (χαφ, Τζένοα) με εμπειρία σε Γερμανία, Ιταλία, αλλά και ο Ρόναλντ Βάργκας που είναι έτοιμος να κλείσει στην ΑΕΚ! Στην επίθεση ξεχωρίζει το όνομα του πολύ καλού επιθετικού της Ζενίτ, Ροντόν ο οποίος πληρώνει στο 250.00 να βγει πρώτος σκόρερ!

Βραζιλία

Η μεγάλη Βραζιλία είναι ένα από τα φαβορί για το κύπελλο. Είναι «καταδικασμένη» να είναι μέσα στα φαβορί σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει. Μ’ ένα απόλυτα νεανικό ρόστερ, γίνεται προσπάθεια να υπάρξει η αναγέννηση της εθνικής ομάδας, ειδικά μετά την «εθνική ξεφτίλα» στο περσινό μουντιάλ που τελείωσε με το 7-1 από τη Γερμανία. Το «κουμάντο» της ομάδας ανέλαβε και πάλι ο Ντούνγκα μετά τη σχετικά επιτυχημένη τετραετία 2006-2010 κατά την οποία η ομάδα κέρδισε το Κόπα Αμέρικα (2007), ενώ στο Μουντιάλ του 2010 αποκλείστηκε από την Ολλανδία στα προημιτελικά. Στο 2.30 βρίσκουμε την απόδοση του να φτάσει η «σελεσάο» στον τελικό, ενώ στο χαμηλό 1.62 βρίσκεται η πρωτιά της στον όμιλο.

Φέτος θα δούμε ίσως το πιο «άπειρο» ρόστερ που παρουσίασε η Βραζιλία σε μεγάλη διοργάνωση. Ψάχνοντας να βρουν φρέσκα πρόσωπα που δεν έχουν «φθαρεί» μετά τις τελευταίες αποτυχίες, ο Ντούνγκα και οι συνεργάτες του έχουν καλέσει 12 παίκτες που έχουν λιγότερες από 10 συμμετοχές με τη «σελεσάο»! Ο ηγέτης της ομάδας θα είναι και πάλι ο Νέιμαρ που δείχνει να κάνει το βήμα παραπάνω και να γίνεται ο top-class παίκτης που περίμεναν όλοι. Κοντά του οι «διόσκουροι» της άμυνας Σίλβα – Λουίζ και ο Ρομπίνιο που θα επανεμφανιστεί σε μεγάλη διοργάνωση. Από τους νέους ποδοσφαιριστές, περιμένουμε το Φιρμίνο (φορ, Χοφενχάιμ) να κάνει καλό τουρνουά αφού πολλές μεγάλες ομάδες τον έχουν «τσεκάρει» για μεταγραφή. Κατά σειρά οι αποδόσεις των Βραζιλιάνων για το βραβείο του πρώτου σκόρερ είναι, Νεϊμάρ (8.00), Ταρντέλι (20.00), Φιρμίνο (20.00), Κοουτίνιο (35.00) και Ρομπίνιο (40.00).

Κολομβία

Η μεγάλη έκπληξη του προηγούμενου Μουντιάλ είναι έτοιμη για νέες περιπέτειες. Η Κολομβία έχοντας παρακαταθήκη την εκπληκτική της παρουσία στα γήπεδα της Βραζιλίας, θέλει να φτάσει ψηλά σε άλλη μια διοργάνωση, εκμεταλλευόμενη τη «χρυσή γενιά» που έχει βγάλει. Υπεύθυνος για το εκπληκτικό αυτό ρόστερ θα είναι ο πολύ έμπειρος Χοσέ Πέκερμαν. Ο Αργεντινός είναι 3 χρόνια στο «τιμόνι» της ομάδας και άπαντες στηρίζουν πολλά πάνω του. Στο μικρό 1.45 να είναι η Κολομβία στις 2 πρώτες θέσεις, στο 2.80 να είναι στην πρώτη θέση του ομίλου.

Βέβαια, για να έχουν τόσες ελπίδες στον Πέκερμαν, χρειάστηκε τα τελευταία χρόνια να βγουν πολλοί και υπερ-ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Το «διαμάντι του στέμματος» δεν είναι άλλος από τον Χάμες Ροντρίγκες. Ο σταρ της Ρεάλ για τον οποίο πλήρωσε το καλοκαίρι 75 εκατομμύρια, μετά το εκπληκτικό μουντιάλ που έκανε πέρσι και βγήκε πρώτος σκόρερ είναι έτοιμος να οδηγήσει σε ακόμα μια επιτυχία τη χώρα του. Άξιοι συμπαραστάτες ο Κουαδράδο (εξτρέμ, Τσέλσι) που θέλει να κάνει καλές εμφανίσεις και πάλι μετά την κακή πορεία στην Τσέλσι και οι 3 εκπληκτικοί σέντερ φορ που συνυπάρχουν στην ομάδα. Ο Φαλκάο (Μονακό) που ψάχνει την αναγέννηση μέσα από την εθνική μετά την καταστροφική χρονιά που είχε στη Γιουνάιτεντ και οι Κάρλος Μπακά – Τζάκσον Μαρτίνες, οι οποίοι είναι στο μεταίχμιο να μετακομίσουν σε τοπ σύλλογο και ένα καλό τουρνουά σίγουρα θα βοηθούσε. Στο 25.00 βρίσκουμε να βγει ο Χάμες πρώτος σκόρερ και πάλι, ενώ για τους τρεις φορ οι αποδόσεις είναι 15.00 για τους Φαλκάο και Μπακά, και 20.00 για το Μαρτίνες.

Περού

Last but not least. Το Περού, η ομάδα που θα κυνηγήσει την απόλυτη έκπληξη, να αποκλείσει δηλαδή μια εκ των Βραζιλία και Κολομβία και να βρεθεί στα προημιτελικά. Με την 3η θέση που κατέκτησε στο Κόπα Αμέρικα του 2011 πάντως, δε πρέπει να το ξεγράψουμε εύκολα. Προπονητής της ομάδας είναι ο Αργεντίνος Ρικάρντο Γκαρέκα, ο δημιουργός της σπουδαίας Βελέζ Σάρσφιλντ του 2011-2012. Αν πετύχει την έκπληξη ο Γκαρέκα και η ομάδα του, και προκριθούν ως 1οι-2οι τότε αυτό θα πληρώσει στο 4.25.

Στο ρόστερ φέτος θα βρίσκονται όλοι οι καλοί ποδοσφαιριστές που έβγαλε η χώρα τα τελευταία χρόνια. Τα βαριά πυροβολικά της επίθεσης Πιζάρο (Μπάγερν) και Γκερέιρο (Φλαμένγκο), ο ταχύτατος Φαρφάν (Σάλκε) και ο αναγεννημένος τα τελευταία 2 χρόνια, Βάργκας (Φιορεντίνα) θα ηγηθούν των προσπαθειών της ομάδας. Στο 150.00 η απόδοση να βγει ο Πιζάρο πρώτος σκόρερ στο τουρνουά.

Η …πορεία και η κούπα

Συνοψίζοντας λίγο καλό θα είναι να δούμε 2-3 πράγματα για να ξεκαθαρίσουμε τι αξίες υπάρχουν σε μακροχρόνια στοιχήματα. Αρχικά στην κατάκτηση η Αργεντινή είναι το απόλυτο φαβορί (3.00) ενώ Βραζιλία (4.40) και Χιλή (5.00) ακολουθούν. Από μεγαλύτερες αποδόσεις η Ουρουγουάη πληρώνει 16.00 να κάνει το ριπίτ. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, ότι αν η Ουρουγουάη περάσει ως 3η (μια απ τις δυο τρίτες που προκρίνονται) τότε θα αποφύγει Βραζιλία και Αργεντινή ως τον τελικό. Οπότε το γεγονός να βγει 2η στον όμιλο η Παραγουάη που βρίσκεται στο 2.50 δεν είναι διόλου απίθανο.

Οι σκόρερ

Όταν κοιτάς το ποιοι παίκτες μπορούν να βγουν πρώτοι σκορ τότε πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάς (εκτός από το πόσο μακριά μπορεί να πάει η ομάδα), κυρίως το με ποιες ομάδες είναι στον όμιλο και που θα «κάτσει» το πρώτο σταύρωμα. Εκεί δηλαδή που μπαίνουν γκολ. Γιατί στον ημιτελικό και στον τελικό δεν περιμένεις να δεις πολλά τέρματα. Με αυτή τη λογική και με τη σκέψη ότι η πιο αδύναμη ομάδα του τουρνουά είναι η Τζαμάικα, τότε όλη η αξία πέφτεις στις Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη. Από την Αργεντινή όπως είναι φυσικό ο Μέσι τραβάει όλα τα βλέμματα αλλά το 4.50 δεν είναι κάτι τρομερό. Πολύ καλή η απόδοση να βγει ο Καβάνι πρώτος σκόρερ στο 15.00, ειδικά με την απουσία του Σουάρες να του δίνει όλο το βάρος στην επίθεση της ομάδας (και μαζί και όλα τα πέναλτι, φάουλ κλπ). Από τις υπόλοιπες επιλογές ξεχωρίζω εκείνη του Σάντσες (12.00) λόγω της ευκολίας του ομίλου και του Κάρλος Μπακά (15.00) λόγω της πολύ καλής χρονιάς που έκανε.

Σε ενδιαφέρει