Έφτασε η μεγάλη ώρα για τον Έλληνα πρωταθλητή! Την Παρασκευή το πρωί (28/01, 10:30) αντιμετωπίζει στον ημιτελικό του Australian Open τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ!
Τι είχε γίνει πέρυσι
«Πρόκειται για έναν ημιτελικό Γκραν Σλαμ. Ακόμη κι αν βρίσκομαι στην χειρότερη φόρμα της καριέρας μου, θα παλέψω μέχρις εσχάτων και θα προσπαθήσω να κάνω την ζωή δύσκολη στον αντίπαλο μου. Ο Στέφανος είναι σκληρός αντίπαλος και έχουμε παίξει μερικά πολύ δυνατά ματς σαν αντίπαλοι. Στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι τα είχα καταφέρει πολύ καλά. Ελπίζω να μπορέσω και αύριο να παίξω το καλύτερο μου τένις».
Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι τέτοιες μέρες, ο Ρώσος είχε πιάσει φοβερή απόδοση και με αταλάντευτη συνέπεια στα χτυπήματα του δεν είχε αφήσει το παραμικρό περιθώριο στον Στέφανο και είχε κερδίσει με 3-0 (6-4, 6-2, 7-5) πετυχαίνοντας την 6η νίκη του σε 7 μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Αυτός είναι μάλλον και ο μισός λογος που προσφέρεται σε για να κάνει την «ρεπετισιόν» και αύριο το πρωί κόντρα στον πρωταθλητή μας.
Ο άλλος μισός είναι το καταπληκτικό τουρνουά που είχε κάνει τον Σεπτέμβριο κερδίζοντας το Αμερικανικό Όπεν, επικρατώντας μάλιστα στον τελικό με το απίστευτο 3-0 επί του Τζόκοβιτς. Στο μεσοδιάστημα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε χάσει από τον Τσιτσιπά με 3-0 στον προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός και ότι αυτή παραμένει και η πιο πρόσφατη μεταξύ τους αναμέτρηση.
Η σχέση μεταξύ τους
Η αλήθεια είναι ότι Τσιτσιπάς και Μεντβέντεφ ουδέποτε υπήρξαν οι καλύτεροι φίλοι και οι μεταξύ τους αναμετρήσεις κρύβουν ένα πολυτάραχο παρελθόν, με μεγάλες τσακωμούς και αντεγκλήσεις ακόμη και μέσα στο κορτ και φυσικά αρκετές εκατέρωθεν δηλώσεις σε συνεντεύξεις που έριχναν λάδι στη φωτιά.
Τους τελευταίους μήνες όμως φαίνεται σαν να έχει υπάρξει μια μεταστροφή του Στέφανου, ένα στρογγύλεμα στις αντιδράσεις του και μια μεγαλύτερη προσήλωση του στα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έχει φαίνεται ότι έχει επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην απόδοση του και φυσικά στους στατιστικούς του δείκτες.
Έτσι έχει καταφέρει να ελαχιστοποιήσει τα διπλά του λάθη (σε μόλις 1,8 ανά αγώνα), ενώ στις τρεις αναμετρήσεις που οι αντίπαλοι τον δυσκόλεψαν (δηλαδή χρειάστηκε παραπάνω από τρία σετ για την νίκη) βοηθήθηκε πολύ και από το σερβίς του, με παραγωγή κατά μέσο όρο 17,3 άσσων ανά αγώνα.
Κατά συνέπεια, σε ένα παιχνίδι που εξ ορισμού θα τραβήξει σε μάκρος,
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. *Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι
