Πορτογαλία – Ουκρανία

Το σπουδαιότερο παιχνίδι του δευτέρου προκριματικού ομίλου, με το καλημέρα.
Πορτογαλία – Ουκρανία

Οι Πορτογαλία και Ουκρανία είναι τα φαβορί για να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις του δεύτερου ομίλου. Μαζί με τη Σερβία θα παλέψουν για την πρόκριση σε αυτό το γκρουπ. Οι γηπεδούχοι είναι οι εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν μια εξαιρετική γενιά ποδοσφαιριστών, που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια.

Δες τι ισχύει στην προκριματική φάση του Euro 2020.

Τα προγνωστικά μου

21:45 | Πορτογαλία – Ουκρανία | Over 2,5 | 2,10

Ανάλυση

Δεν έκανε και πολύ καλό Μουντιάλ η πρωταθλήτρια Ευρώπης και έφυγε νωρίς από τη διοργάνωση. Όμως, όσοι έσπευσαν να μιλήσουν για κύκλους που κλείνουν, πήραν την απάντηση τους από την ομάδα του Σάντος, στο Nations League. Σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, κόντρα σε Πολωνία και Ιταλία, τερμάτισε στην πρώτη θέση, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε τέσσερα ματς. Και μάλιστα, χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο ρόστερ, καθώς ο άσος της Γιουβέντους προτιμήθηκε να ξεκουραστεί – προφυλαχθεί. Ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά, το ρόστερ της Πορτογαλίας προκαλεί τρόμο, ενώ και στην άμυνα υπάρχουν αξιόλογοι και έμπειροι παίκτες. Ο Ρονάλντο είναι απίκο, μαζί του και οι Αντρέ Σίλβα, Καρβάλιο, Πέπε, Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα και Πίτσι. Και φυσικά, ο Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, ο πιο επιτυχημένος προπονητής που έκατσε στον πάγκο αυτής της ομάδας. Ο Μπρούνο Φερνάντες είναι εκτός αποστολής, ενώ μέσα σε αυτήν είναι το παιδί – θαύμα της Μπενφίκα, ο Ζοάο Φέλιξ, αλλά και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ζοσέ Σα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Ρουί Πατρίσιο, Μπέτο, Ζοσέ Σα.

Αμυντικοί: Πέπε, Φόντε, Γκερέιρο, Κανσέλο, Μάριο Ρουί, Σεμέδο, Ρούμπεν Ντίας.

Μέσοι: Μουτίνιο, Καρβάλιο, Ζοάο Μάριο, Περέιρα, Πίτσι, Νέβες.

Επιθετικοί: Ρονάλντο, Μπ. Σίλβα, Αντρέ Σίλβα, Γκουέδες, Ράφα Σίλβα, Ντ. Σόουζα, Τζότα, Φέλιξ.

Μεγάλο ματς για την Ουκρανία, αφού αν ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα στην πιο δύσκολη έδρα του ομίλου, θα αποκτήσει ψυχολογία. Τερμάτισε πρώτη και μάλιστα πολή εύκολα, στον πρώτο όμιλο της δεύτερης κατηγορίας του Nations League. Οι Ουκρανοί έχουν μια πολύ καλή γενιά νέων ποδοσφαιριστών και με τη βοήθεια ορισμένων έμπειρων, πραγματικά μπορούν να κάνουν εξαιρετικά πράγματα. Παίκτες όπως οι Μοράες, Στεπανένκο, Μάρλος, Τσιγκάνκοφ, Πιατόφ και Μικολένκο, θα μπορούσαν να παίζουν σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Ο Ζιντσένκο της Μάντσεστερ Σίτι κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις με την ομάδα του Γκουαρντιόλα, οπότε παίρνει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Ο Γιαρμολένκο είναι τραυματίας εδώ και καιρό, οπότε δεν έχει θέση στην ομάδα ακόμη.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ:

Τερματοφύλακες: Πιατόφ, Μπόικο, Λουνίν.

Αμυντικοί: Μπούτκο, Καραβάγιεφ, Ματβιγένκο, Σόμπολ, Κρίβτσοφ, Μπούρντα, Μικολένκο, Σαμπάνοφ.

Μέσοι: Κονοπλιάνκα, Στεπανένκο, Σίντορτσουκ, Ζιντσένκο, Μπεζούς, Κοβαλένκο, Μαλινόφσκι, Τσιγκάνκοφ, Μάρλος, Μπουγιάλσκι, Σαπαρένκο, Μπόλμπατ, Σεπελίεφ.

Επιθετικοί: Κράβετς, Γιάρεμτσουκ, Μοράες.

Πιθανές ενδεκάδες

Πορτογαλία

(4-4-2)

Πατρίσιο

Κανσέλο

Πέπε

Ντίας

Ρουί

Γκερέιρο

Πίτσι

Καρβάλιο

Μπ. Σίλβα

Αντρέ Σίλβα

Ρονάλντο

Ουκρανία

(4-5-1)

Πιατόφ

Καραβάγιεφ

Μπούρντα

Κριφτσόφ

Μικολένκο

Ζιντσένκο

Μαλινόφσκι

Σταπανένκο

Μάρλος

Τσιγκάνκοφ

Μοράες

Εκτίμηση

Μου αρέσουν πολύ οι ομάδες. Πιστεύω οτι είναι φαβορί να πάρει το ματς η Πορτογαλία, αλλά η Ουκρανία μπορεί να σκοράρει. Βλέπω over 2,5.

Σε ενδιαφέρει