Ένα από τα πιο αμφίρροπα ζευγάρια στα πλέι οφ του Champions League είναι το Λιλ – Πόρτο. Οι Γάλλοι μετρούν δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στα τέσσερα επίσημα που έχουν δώσει την καινούρια σεζόν, χωρίς πάντως να εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους. Μοναδική προσθήκη για τους γηπεδούχους στο φετινό ρόστερ αυτή του Κορτσιά που ήρθε από τη Σοσό, ενώ πουλήθηκε ο Όριτζι στη Λίβερπουλ, παρέμεινε όμως για ένα χρόνο ως δανεικός. Δεν έφυγε κανένας από αυτούς που ήταν στα πλάνα του προπονητή. Οι Μαβουμπά, Καλού και Μπάσα είναι υπό παραχώρηση, προς το παρόν όμως παραμένουν και δεν αποκλείεται να μείνουν οριστικά, αν η ομάδα μπει στους ομίλους του Champions League. Εκτός των τριών που προαναφέραμε, η Λιλ έχει πολύ καλό ρόστερ και δουλεμένη ομάδα. Οι Ροντελέν και Ρου στην επίθεση, οι Μπαλμόν και Γκουεγιέ στο κέντρο, καθώς και οι Παπέ Σουαρέ και Κίερ στην άμυνα. Στο τέρμα δεσπόζει η μορφή του εξαιρετικού πέρσι, Ενιάμα. Δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα για το σημερινό ματς.
Η Πόρτο είναι μία από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες των ευρωπαϊκών γηπέδων τα τελευταία χρόνια. Φέτος, δεν θα είναι απευθείας στους ομίλους, καθώς δεν πήρε το πρωτάθλημα και οι παίκτες της θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να την φέρουν εκεί που… ανήκει. Η διοίκηση έβαλε και φέτος πάρα πολλά χρήματα στο ταμείο της. Πούλησε τους Μανγκαλά και Φερνάντο στη Μάντσεστερ Σίτι, αποκομίζοντας 55 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 20,5 εκατομμύρια μπήκαν στην τσέπη του προέδρου, από την πώληση των Ιτούρμπε και Κάστρο. Έδωσε 11 εκατομμύρια για να φέρει τον επιθετικό Αντριάν από την Ατλέτικο, ενώ 18 εκατομμύρια συνολικά κόστισαν οι εξαιρετικοί Φερνάντες, Μπραχίμι, Τέγιο και Μάρτινς Ίντι. Στην ομάδα θα παίζουν και οι Κασεμίρο, Ρικάρντο, Οπάρε, Σάμι, Τόρες και Ρολάντο, οι οποίοι αποκτήθηκαν είτε ως ελεύθεροι είτε ως δανεικοί. Νέος προπονητής είναι ο Λοπετέγι, ο οποίος έχει μακρά θητεία στις μικρές εθνικές Ισπανίας, καθώς και στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης. Παικταράδες υπάρχουν σε όλες τις θέσεις. Οι Κουαρέσμα, Τζάκσον Μαρτίνεζ, Βαρέλα στην επίθεση, οι Κιντέρο, Ζοσουέ και Κάρλος Εντουάρντο στο κέντρο, οι Ντανίλο και Άλεξ Σάντρο στην άμυνα και ο Έλτον στο τέρμα. Μοναδική απουσία για την ομάδα αυτή του κίπερ Έλτον, ενώ αναμένεται να ξαναπαίξει στην επίθεση ο 17χρονος Ρούμπεν Νέβες που ήταν εξαιρετικός στο 2-0 επί της Μαρίτιμο (σκόραρε κιόλας).
Πολύ καλές ομάδες και οι δύο. Πιο έτοιμη και πιο ομοιογενής η Λιλ, αλλά πιο ποιοτική η Πόρτο. Δεν θα ρισκάρω. Θα δω το ματς για να είμαι έτοιμος στον επαναληπτικό.
