Το πρώτο μεγάλο τεστ

Το πρώτο μεγάλο τεστ

Η Εθνική Νέων συναντά τη μεγάλη των Πλάβι σχολή και γνωρίζει ότι θα πρέπει να κάνει το καλύτερο της παιχνίδι.

Η Β’ φάση δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς για το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα. Η μέτρια πορεία στην Α’ φάση έδωσε μόνο δύο βαθμούς στο νέο γκρουπ, μια και κόστισαν οι ήττες από Λιθουανία και Μ. Βρετανία (περισσότερο αυτή). Παράλληλα, ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξακολουθεί να είναι εκτός (οστικό οίδημα) και η πρόκριση στα προημιτελικά απαιτεί πολλά. 

Οι Σέρβοι έκαναν το απόλυτο στον πρώτο γύρο με 4-0. Είναι καλοδουλεμένη ομάδα και διαθέτει έναν παίκτη υψηλού επίπεδου. Τον Νίκολα Γιάνκοβιτς. Ο νεαρός φόργουορντ είναι τρίτος σκόρερ της διοργάνωσης με 15.5 πόντους, ενώ έχει και 9.5 ριμπάουντ μέσο όρο. Ο Ντέγιαν Μιγιάτοβιτς, κόουτς των Πλάβι, έχει γεμάτο ρόστερ και ειδικά στα γκαρντ οι λύσεις είναι απεριόριστες. Οι παίκτες του σουτάρουν πολύ καλά (34.1% στα τρίποντα, 53.1% στα δίποντα). Γενικά, οι Σέρβοι κάνουν σχεδόν άριστα τα βασικά και είναι το πιο δύσκολο εμπόδιο.

Η εθνική μας ξέρει ότι δεν αρκεί μόνο καλή άμυνα, αλλά και βελτίωση στον επιθετικό τομέα, καθώς οι 69.3 πόντοι μέσο όρο δεν αρκούν για να κερδίσεις αυτόν τον αντίπαλο. Η προϊστορία δίνει τρεις αγώνες σε αυτό το επίπεδο με το σκορ 2-1 για την Ελλάδα.

Το ματς δεν είναι εύκολο για ποντάρισμα, αλλά θα ρισκάρουμε και θα επιλέξουμε τον άσο. Στο σύνολο, πάμε για πάνω από 133,5.

Συνθέσεις

Ελλάδα: Μποχωρίδης, Λιάπης, Πουλιανίτης, Σπυροδονίδης, Χριστοδούλου, Σιολόγκας, Κουζέλογλου, Καμπερίδης, Αγραβάνης, Διαμαντάκος, Μαραγκός.

Σερβία: Ντόρντεβιτς, Ρέμπιτς, Γιάνκοβιτς, Ποτ, Καπλάνοβιτς, Νόβακ, Τζάραμαζ, Άντριτς, Σάλιτς, Τέγιτς.

Σε ενδιαφέρει