Πώς παίζουμε στοίχημα στο τένις

tennis betmasters

To τένις αποτελεί μία ιδιαίτερη δημοφιλή στοιχηματική αγορά τα τελευταία χρόνια, ενώ και στην χώρα μας παρατηρείται άνοδος και ιδιαίτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον λόγω των επιτυχιών που έχουν φέρει οι Σάκκαρη και Τσιτσιπάς. Το άθλημα έχει ιδιαίτερη απήχηση αν κι εμείς ασχοληθήκαμε τελευταία, ενώ πλήθος θεατών παρακολουθούν από κοντά τα παιχνίδια και τα μεγάλα τουρνουά του τένις. Όπως είναι λοιπόν λογικό, ένα τόσο διαδεδομένο άθλημα, σίγουρα παρουσιάζει στοιχηματικό ενδιαφέρον και οι στοιχηματικές πλατφόρμες δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αυτό το γεγονός ανεκμετάλλευτο.

Πριν λοιπόν ασχοληθούμε στοιχηματικά με το τένις, καλό είναι να γνωρίζουμε τους κανόνες και να μελετήσουμε κάποια πράγματα γύρω από αυτό, τα οποία θα μας δώσουν μία καλύτερη οπτική γύρω από το άθλημα. Στην τελική θέλουμε να βγούμε κερδισμένοι από όλο αυτό, επομένως πρέπει να ενημερωθούμε, όπως κάνουμε άλλωστε με όλα τα αθλητικά γεγονότα.

Η κόπωση

Η κούραση των παικτών είναι ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας στο τένις και παίζει πρωταρχικό ρόλο στην έκβαση ενός παιχνιδιού. Οι τενίστες ταξιδεύουν συχνά από τουρνουά σε τουρνουά, αλλάζοντας αεροπλάνα, πόλεις, χώρες ακόμα και ζώνες ώρες σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα. Στη συνέχεια μέσα σε 10 μέρες δίνουν 4-5 παιχνίδια και ξανά παίρνουν το αεροπλάνο για την επόμενη διοργάνωση. Όπως είναι λογικό κι επόμενο όλες αυτές οι μετακινήσεις, σε συνδυασμό με τα συνεχόμενα παιχνίδια επηρεάζουν κατά πολύ τον αθλητή και η κόπωση κάνει κάποια στιγμή αισθητή την παρουσία της στο court.

Οι τραυματισμοί

Παρέα με την κόπωση των αθλητών πάνε φυσικά και οι τραυματισμοί, καθώς τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια καταπονούν σημαντικά τους οργανισμούς των αθλητών και μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς. Επειδή το τένις είναι ατομικό άθλημα, ένας ενδεχόμενος τραυματισμός μπορεί να υποχρεώσει τον αθλητή να ματαιώσει ένα παιχνίδι. Σε περίπτωση βέβαια που ο αθλητής αποφασίσει να αγωνιστεί τραυματίας, τότε η απόδοσή του δεν θα είναι σε καμία περίπτωση η αναμενόμενη. Πάντα λοιπόν πριν ασχοληθούμε στοιχηματικά με κάποια αναμέτρηση, καλό θα ήταν να τσεκάρουμε το ιατρικό ιστορικό των παικτών. Πολλές φορές σε τέτοια παιχνίδια, αξίζει να κοντράρουμε τα φαβορί που έρχονται από τραυματισμό, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα βρίσκονται στο 100% της απόδοσής τους.

Η προϊστορία

Σε όλα τα αθλήματα η προϊστορία παίζει σημαντικό ρόλο, έτσι και το τένις δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Αν για παράδειγμα ένας παίκτης έρχεται από ένα σερί ηττών κόντρα σε έναν συγκεκριμένο αντίπαλο, τότε είναι λογικό κι επόμενο να αποκτήσει ένα ψυχολογικό μειονέκτημα κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο. Συνήθως σε αυτά τα παιχνίδια, επειδή η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο τένις, σπάνια βλέπουμε το σερί να σπάει και να αλλάζει η μεταξύ τους “σχέση”.

Η επιφάνεια διεξαγωγής

Κάθε τενίστας έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και αγωνίζεται διαφορετικά σε κάθε επιφάνεια. Για παράδειγμα όλοι γνωρίζουμε πως ο Ναδάλ είναι ο βασιλιάς του χώματος, ο Φέντερερ είναι εξαιρετικός στο χορτάρι και ο Κόβακ Τζόκοβιτς είναι πολύ καλός στις σκληρές επιφάνειες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως οι προαναφερθέντες αθλητές θα χάνουν στις υπόλοιπες επιφάνειες, απλά στα “αγαπημένα” τους courts θα έχουν συνήθως τον πρώτο λόγο και το πλεονέκτημα έναντι του αντιπάλου τους.

Η ειδησεογραφία

Τέλος, εξίσου σημαντικό με τα όλα τα προαναφερθέντα είναι και η ενημέρωση. Όπως λοιπόν μελετάμε και διαβάζουμε πριν στοιχηματίσουμε σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το τένις. Θα πρέπει να ενημερωνόμαστε για τον αθλητή που μας ενδιαφέρει. Τι γίνεται στην προσωπική του ζωή; Μήπως ακολουθεί κάποιο σημαντικό τουρνουά αργότερα και θα ρίξει εκεί το βάρος του; Πώς πήγε η προετοιμασία του; Άλλαξε μήπως προπονητή; Είχε συνεχόμενα ταξίδια; Όλες αυτές οι πληροφορίες είναι πάρα πολύ σημαντικές, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα ατομικό άθλημα και όλες οι παράμετροι είναι ικανές να επηρεάσουν τον αθλητή.

Φυσικά όπως και στα άλλα αθλήματα, έτσι και στο τένις υπάρχουν διάφορες στοιχηματικές αγορές για να επιλέξεις. Από τις πιο απλές όπως ο νικητής του αγώνα και στα πόσα σετ θα κριθεί μία αναμέτρηση, μέχρι τα games του κάθε σετ ξεχωριστά, ο αριθμός των άσων που θα πετύχουν οι αθλητές, τα λάθη τους, η χρονική διάρκεια της αναμέτρησης και πολλά ακόμη. Πριν όμως καταπιαστούμε με όλα αυτά, είπαμε ότι η μελέτη και η προετοιμασία είναι τα πιο σημαντικά στοιχεία.

Σε ενδιαφέρει