Πάμε Στοίχημα Futsal: Κανονισμοί και αγορές

Μια εναλλακτική λύση για τους παίκτες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.
Πάμε Στοίχημα Futsal: Κανονισμοί και αγορές

Το Futsal (ή αλλιώς Ποδόσφαιρο Σάλας) δεν έχει ακόμα τη δυνατότητα να κλέψει τη δόξα του κλασικού ποδοσφαίρου, όμως οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είναι ένα άκρως ενδιαφέρον και θεαματικό άθλημα, το οποίο απαιτεί άριστη τεχνική κατάρτιση από τους παίκτες, όπως επίσης και εξυπνάδα. Παρακάτω θα δούμε τους κανόνες του, αλλά και ποιες είναι οι αγορές στοιχήματος που το πλαισιώνουν.

Stoiximan

Τι είναι το Futsal

Πάνω κάτω η βάση του Futsal είναι ίδια με του κανονικού ποδοσφαίρου, καθώς είναι ένα σπορ το οποίο παίζεται με μπάλα και οι παίκτες χρησιμοποιούν τα πόδια τους. Σκοπός των δύο ομάδων είναι να στείλουν τη μπάλα στην αντίπαλη εστία, ώστε να σκοράρουν. Οι διαφορές με το κανονικό ποδόσφαιρο έχουν να κάνουν με το τερέν, τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και τον αριθμό παικτών κάθε ομάδας.

Κανονισμοί Futsal

Οι αγώνες Futsal διεξάγονται σε κλειστούς χώρους πάνω σε ξύλινα τερέν. Η συνολική διάρκειά του είναι 40 λεπτά και χωρίζεται σε δύο ημίχρονα των 20 λεπτών το καθένα.

Oι δύο ομάδες αποτελούνται από 5 παίκτες (4 + 1 τερματοφύλακας), ενώ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού έχουν δικαίωμα να πραγματοποιήσουν απεριόριστο αριθμό αλλαγών. 

Εδώ δεν υπάρχουν κίτρινες και κόκκινες κάρτες όπως στο κανονικό ποδόσφαιρο ως μέσο τιμωρίας των παικτών. Αντιθέτως, όταν ένας παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί αποβάλλεται για 5 λεπτά. Αν μια ομάδα της οποίας έχει αποβληθεί παίκτης δεχτεί τέρμα, τότε ο παίκτης αυτός επιστρέφει άμεσα στο παιχνίδι. Αν συμβεί το αντίθετο, δηλ. η ομάδα της οποίας έχει αποβληθεί παίκτης σκοράρει, τότε ο παίκτης παραμένει εκτός για όλο το πεντάλεπτο της αποβολής του. 

Όπως και στο κανονικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν τα φάουλ (άμεσα και έμμεσα), πλάγια άουτ, κόρνερ και ελεύθερα από το τέρμα όταν η μπάλα βγαίνει άουτ. Μεγάλη διαφορά, όμως, αποτελεί το γεγονός ότι απαγορεύονται αυστηρά τα τάκλιν είτε αυτά γίνονται προς τη μπάλα, είτε προς έναν αντίπαλο παίκτη.

Τέλος, κάθε ομάδα δικαιούται ενός τάιμ άουτ σε κάθε ημίχρονο το αγώνα. Αυτό όμως δε σημαίνει πως αν μία ομάδα δεν πάρει το τάιμ άουτ της στο πρώτο ημίχρονο θα μπορέσει να πάρει δύο στην επανάληψη.

Αγορές στοιχήματος Futsal

To στοίχημα στο Futsal, όπως είναι λογικό, είναι σχεδόν όπως το γνωρίζουμε και από το κανονικό ποδόσφαιρο. Πρώτη και καλύτερη είναι η αγορά στο Νικητή Αγώνα. Εδώ οι αποδόσεις ποικίλουν ανάλογα τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Αν το ματς είναι ντέρμπι, τότε μπορεί κανείς να βρει αποδόσεις που αξίζουν.

Μετά, υπάρχει η αγορά για τον αριθμό τερμάτων στον αγώνα (Under / Over), ενώ αυτή η αγορά μπορεί να βρεθεί και για το ημίχρονο. Επίσης, και για το ποια ομάδα θα πετύχει πρώτη γκολ ή ποιο θα είναι το σκορ στο ημίχρονο.

Τέλος, όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχουν οι διάφορες αγορές με τα χάντικαπ, ώστε να δημιουργήσουν ευκαιρίες πονταρίσματος με αποδόσεις που αξίζουν Όπως ακριβώς συμβαίνει και στα άλλα ομαδικά (ή και μη) αθλήματα.

Σε ενδιαφέρει