Πάμε Στοίχημα Βόλεϊ: Κανόνες και αγορές

Πέρα από ποδόσφαιρο και μπάσκετ, το βόλεϊ είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ομαδικά αθλήματα ανάμεσα στους παίκτες του στοιχήματος.

volleyball

Ποδόσφαιρο και μπάσκετ μπορεί να είναι τα ομαδικά αθλήματα που κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον των παικτών του στοιχήματος, όμως το βόλεϊ αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις επιλογές στοιχηματισμού.

Στη χώρα μας υπάρχει σχεδόν 100 χρόνια, αφού πρωτοεμφανίστηκε το 1922, ενώ είναι και Ολυμπιακό άθλημα. Παίζεται από άνδρες και γυναίκες και οι γρήγορες εναλλαγές του αποτελούν σίγουρα ένα από τα πιο δυνατά του σημεία. Πάμε να δούμε τους βασικούς κανόνες.

Εδώ θα βρεις πολλές επιλογές για στοίχημα στο βόλεϊ 

Βασικοί κανόνες βόλεϊ

Η κάθε ομάδα αποτελείται από έξι παίκτες, οι οποίοι έχουν ως στόχο να σημειώσουν πόντους πετώντας τη μπάλα στο τερέν της αντιπάλου. Τα δύο τερέν χωρίζονται μεταξύ τους από φιλέ.

Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στα τρία σετ, ενώ νίκη στο σετ νοείται όταν μια ομάδα φτάσει πρώτη στους 25 πόντους. Στην περίπτωση που έχουμε ισοπαλία 2-2 στα σετ, τότε το ματς κρίνεται στο τάι μπρέικ, το οποίο λήγει στους 15 πόντους.

Οι παίκτες κυρίως πετούν τη μπάλα με τα χέρια, όμως αυτό μπορούν να το κάνουν με οποιοδήποτε σημείο του σώματός τους, ακόμα και με τα πόδια. Όταν το κάνουν με τα χέρια, όμως, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα δάχτυλα και όχι η παλάμη, αφού στη δεύτερη περίπτωση δίνεται ο πόντος στον αντίπαλο.

Επίσης, οι παίκτες δεν έχουν δικαίωμα να ακουμπήσουν το φιλέ, ούτε να περάσουν κάτω από αυτό με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους γιατί σε αυτήν την περίπτωση δίνεται ξανά ο πόντος στον αντίπαλο.

Τέλος, ο πιο βασικός κανόνας θέλει κάθε ομάδα πριν στείλει τη μπάλα στο αντίπαλο τερέν να δικαιούται τρεις (το πολύ) επαφές. Κάθε παίκτης μπορεί να χτυπήσει τη μπάλα μόνο μία φορά και σε περίπτωση που το κάνει δύο συνεχόμενες, τότε ο πόντος πάει στην αντίπαλο.

Στοιχηματικές αγορές στο βόλεϊ

Νικητής αγώνα

Όπως σε όλα τα ομαδικά αθλήματα, η δημοφιλέστερη αγορά είναι αυτή για το νικητή του αγώνα. Είναι ό,τι πιο απλό και ο παίκτης καλείται να προβλέψει ποια από τις δύο ομάδες θα φτάσει πρώτη στα τρία σετ και έτσι θα κερδίσει το ματς.

Under / Over αγώνα

Eδώ ο παίκτης έχει να προβλέψει με βάση κάποιο line που καθορίζεται από τη δυναμικότητα των δύο αντιπάλων αν τα συνολικά σετ θα το ξεπεράσουν ή όχι.

Under / Over σετ

Στη συγκεκριμένη αγορά πάλι με το παραπάνω σκεπτικό, ο παίκτης πρέπει να προβλέψει αν οι συνολικοί πόντοι ενός συγκεκριμένου σετ θα είναι πάνω ή κάτω από τον αριθμό που έχει ορίσει η εκάστοτε στοιχηματική ιστοσελίδα.

Αγορές με χάντικαπ

Το χάντικαπ μπορεί να μπει είτε στους πόντους, είτε στα σετ και έτσι αν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα σε δύο ομάδες να κάνει ακόμα πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον το ποντάρισμα.

Σε ενδιαφέρει