Ανοίγουν τα προπονητικά κέντρα στην Ιταλία

Αργά, αλλά σταθερά φαίνεται πως επιστρέφει η κανονικότητα στο ιταλικό ποδόσφαιρο.
Ανοίγουν τα προπονητικά κέντρα στην Ιταλία

Οι σύλλογοι της Serie A αναμένεται να επιστρέψουν κι επίσημα στις προπονήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τελικά η ιταλική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως. Τα σχέδια του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε για τις άρσεις των περιορισμών, αρχικά προέβλεπαν ατομικές προπονήσεις οι οποίες ξεκίνησαν από χθες, ενώ οι ομαδικές προπονήσεις ήταν προγραμματισμένες για τις 18 Μαΐου.

Αυτή όμως η απόφαση ενδεχομένως θα δημιουργούσε θέματα στις ομάδες, καθώς δεν επιτρέπονταν σε όλες τις ιταλικές περιφέρειες οι προπονήσεις. Έτσι ενώ κάποιες ομάδες θα προπονούνταν κανονικά, κάποιες άλλες δεν θα είχαν αυτή την δυνατότητα. Ο Υπουργός Αθλητισμού Βιτσέντζο Πανταφόρα ζήτησε αναθεώρηση αυτής της απόφασης όπως ήταν λογικό.

Ο Υπουργός Εσωτερικών με ανακοίνωση που εξέδωσε, έδωσε την άδεια στα προπονητικά κέντρα να ανοίξουν, με την προϋπόθεση να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση ανέφερε πως “όλοι οι αθλητές αλλά και πολίτες επιτρέπεται πλέον να συμμετάσχουν σε ατομικά αθλήματα τόσο σε ιδιωτικούς όσο και σε δημόσιους χώρους, σεβόμενοι τις αποστάσεις ασφαλείας των 2 μέτρων”.

Μετά κι από αυτή την υπουργική απόφαση, τα πράγματα δείχνουν να είναι θετικά για το ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς όλοι περιμένουν με ανυπομονησία για την επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Σε ενδιαφέρει