Τσέφεριν: Η Λίβερπουλ θα στεφθεί πρωταθλήτρια

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε δηλώσεις του τόνισε πως η Λίβερπουλ θα στεφθεί πρωταθλήτρια της Premier League για τη σεζόν 2019-20.
ceferin

Την περασμένη Παρασκευή η Premier League ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει η προοπτική επιστροφής του πρωταθλήματος στις αρχές Μαΐου όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Πλέον η Λίγκα θα αποφασίσει πότε είναι ασφαλές οι ομάδες να επιστρέψουν στη δράση, χωρίς να τεθεί η υγεία κανενός σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και θα επανεξετάζει συνεχώς το ενδεχόμενο. Ένα νέο ρεπορτάζ που βγήκε την Δευτέρα, υποστήριζε πως η Premier League ήρθε σε προσωρινή συμφωνία με την κυβέρνηση για την επανέναρξη του πρωταθλήματος τον Ιούνιο, χωρίς ωστόσο την παρουσία κόσμου.

Η διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε τη Λίβερπουλ στην κορυφή της βαθμολογίας με 25 βαθμούς διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι και πλέον η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ χρειάζεται μόλις 2 νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας μετά από 30 χρόνια.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά, πως η Λίβερπουλ δεν γίνεται να χάσει τον τίτλο. “Αν η Premier League επιστρέψει στη δράση,  η Λίβερπουλ είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κερδίσει τον τίτλο. Θεωρητικά τίποτα δεν έχει τελειώσει, όμως βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στην κατάκτηση. Αν τυχόν δεν έχουμε επανέναρξη των πρωταθλημάτων, θα πρέπει να βρεθεί μία λύση και να ανακηρυχθούν πρωταθλητές. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο σενάριο που να στερεί τον τίτλο από τη Λίβερπουλ. Σίγουρα οι φίλοι της ομάδας δεν θα είναι χαρούμενοι αν γίνει αυτό σε άδειο γήπεδο ή στα γραφεία της Λίγκας, όμως η Λίβερπουλ θα πάρει το πρωτάθλημα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.”

Σε ενδιαφέρει