Η ήττα στο ντέρμπι φέρνει εξελίξεις στην ΑΕΚ

Άσχημα τα μαντάτα για τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν είχε την ευκαιρία του και την έχασε.
kwstenoglou aek

Χθες το βράδυ στο “Γ. Καραϊσκάκης” η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με σκορ 2-0. Η αλήθεια είναι πως το σκορ δεν είναι βαρύ, ειδικά για ντέρμπι, όμως αυτό που προβλημάτισε έντονα την διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας είναι η εικόνα της Ένωσης στο χορτάρι. Εξάλλου πριν τον αγώνα ολοι δήλωναν κατηγορηματικά πως ο μοναδικός στόχος της ομάδας είναι η νίκη στο Φάληρο.

Ο Νίκος Κωστένογλου βέβαια στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του, παρά την ήττα. Δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά πως ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα στο γήπεδο και πως πίεσε ψηλά απειλώντας τους αντιπάλους. Βέβαια όσοι παρακολούθησαν χθες το παιχνίδι δεν είδαν κάτι τέτοιο. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο που η ΑΕΚ έδειχνε να ισορροπεί το παιχνίδι, δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα τον κουρασμένο Ολυμπιακό και να βγάλει επικίνδυνες φάσεις.

Αυτή η κάτω του μετρίου εικόνα της ομάδας χρεώνεται αποκλειστικά στον Νίκο Κωστένογλου, τόσο από τον κόσμο της ομάδας όσο και από την διοίκησή της. Η Ένωση βρίσκεται πλέον στο -8 από τον Ολυμπιακό και την κορυφή της βαθμολογίας και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στην 8η αγωνιστική, το πρωτάθλημα δείχνει ήδη χαμένη υπόθεση.

Ήδη την τελευταία εβδομάδα πριν το ντέρμπι ακούγονταν διάφορα περί αντικατάστασης του Κωστένογλου σε περίπτωση αποτυχίας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πλέον, λίγες ώρες μετά την ήττα οι συζητήσεις και οι φήμες έχουν φουντώσει. Στην ΑΕΚ ακούγεται πως ο Ίβιτς τρέχει εδώ και καιρό το θέμα του προπονητή κι έχει έτοιμες λύσεις για να παρουσιάσει στη διοίκηση της ομάδας. Το θέμα είναι αν θα έχουμε άμεση κινητοποίηση και αποχώρηση ή αν θα δοθεί κι άλλος χρόνος στον Νίκο Κωστένογλου.

Σε ενδιαφέρει