Σούπερ Λίγκα: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Τελευταία αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα και υπάρχουν ακόμη ανοιχτά... μέτωπα, κυρίως στις τελευταίες θέσεις.
ofi pas

Η τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας διεξάγεται την Κυριακή 5/5 στις 19:00. Εξαίρεση αποτελούν δύο αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια. Το Απόλλων – Λαμία θα γίνει το Σάββατο στις 19:00 και το Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός την Κυριακή στις 16:00. Πάμε να δούμε τα υπόλοιπα παιχνίδια:

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ:

Και οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο σε αυτό το ματς. Ο μεν ΠΑΣ χρειάζεται μόνο τη νίκη και παράλληλα ήττα του ΟΦΗ στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, για να πάρει τη 13η θέση. Έτσι, θα παλέψει για τη σωτηρία του σε μπαράζ παραμονής με τον δεύτερο της Football League. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η ομάδα του Πετράκη υποβιβάζεται. Ο ΠΑΟΚ έχει ήδη πάρει το πρωτάθλημα, αλλά υπάρχει ακόμη ο στόχος να το πάρει αήττητος. Οπότε, θα πάει τουλάχιστον για την ισοπαλία στους “Ζωσιμάδες”.

Λάρισα – Ολυμπιακός:

Χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό κίνητρο οι δύο ομάδες, αφού η ΑΕΛ εξασφάλισε την παραμονή της με τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός δεν προλαβαίνει τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.

Λεβαδειακός – ΑΕΚ:

Η γηπεδούχος ομάδα έχει ήδη υποβιβαστεί και κάνει τα πλάνα της για την ερχόμενη σεζόν. Η ΑΕΚ κινδυνεύει να χάσει την τρίτη θέση, αν δεν κερδίσει στη Λιβαδειά και παράλληλα κερδίσει ο Ατρόμητος τον ΟΦΗ. Θυμίζουμε, οτι στην ισοβαθμία ΑΕΚ και Ατρομήτου, υπερισχύουν οι Περιστεριώτες.

Δες τις αποδόσεις για τον πρωταθλητή της επόμενης σεζόν (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Ατρόμητος – ΟΦΗ:

Ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής. Ο Ατρόμητος χρειάζεται νίκη και παράλληλα ήττα ή ισοπαλία της ΑΕΚ στη Λιβαδειά, ώστε να τερματίσει τρίτος και να πάρει το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο (αν η ΑΕΚ δεν πάρει το κύπελλο). Ο ΟΦΗ έχει την τύχη στα χέρια του, τουλάχιστον για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Αν κερδίσει τον Ατρόμητο και παράλληλα δεν κερδίσει ο Αστέρας Τρίπολης, θα τερματίσει 12ος και θα πάρει την σωτηρία απευθείας, χωρίς μπαράζ. Αν κερδίσει και κερδίσει και ο Αστέρας Τρίπολης, τότε τουλάχιστον θα κρατήσει σίγουρα τη 13η θέση και θα πάει στα μπαράζ παραμονής. Με ισοπαλία του ΟΦΗ και νίκη του ΠΑΣ, τη 13η θέση παίρνει ο ΟΦΗ, αφού σε ισοβαθμία με τους Ηπειρώτες, υπερέχουν οι Κρητικοί. Για να πέσει απευθείας ο ΟΦΗ, θα πρέπει να χάσει από τον Ατρόμητο και παράλληλα ο ΠΑΣ να κερδίσει τον ΠΑΟΚ.

Άρης – Ξάνθη:

Κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον εδώ. Ο Άρης θα τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Ξάνθη, ακόμη και με ήττα δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, καθώς υπερέχει σε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ.

Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος:

Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον σε αυτό το ματς. Ο Αστέρας σώζεται οριστικά με νίκη κόντρα στον εντελώς αδιάφορο Πανιώνιο. Με ισοπαλία, οι Αρκάδες θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει στο Ατρόμητος – ΟΦΗ. Αν κερδίσουν οι Κρητικοί, τότε η ομάδα του Παράσχου θα πάει σε μπαράζ παραμονής. Σε ισοβαθμία με τον ΟΦΗ υπερέχουν οι Αρκάδες, οπότε αν χάσουν από τον Πανιώνιο και παράλληλα ο ΟΦΗ φέρει ισοπαλία με τον Ατρόμητο, σε μπαράζ πάνε οι Κρητικοί. Ο Αστέρας ευνοείται και σε ισοβαθμία με τον ΠΑΣ Γιάννινα, οπότε αν χάσει από τον Πανιώνιο και ο ΠΑΣ κερδίσει τον ΠΑΟΚ, από κάτω θα ναι οι Ηπειρώτες. Υπάρχει και ένα σενάριο τριπλής ισοβαθμίας Αστέρα, ΟΦΗ και ΠΑΣ. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Αστέρας να χάσει από τον Πανιώνιο, ο ΟΦΗ να φέρει Χ με τον Ατρόμητο και ο ΠΑΣ να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Σε αυτή την περίπτωση, ευνοείται και πάλι ο Αστέρας, ενώ στους άλλους δύο υπάρχει η απόλυτη ισορροπία.

Σε ενδιαφέρει