Πού είναι σήμερα τα παιδιά-θαύματα του Football Manager

Ένα από τα εμπορικότερα παιχνίδια, το Football Manager, έχει δημιουργήσει ιστορίες και ήρωες, που έχει ενδιαφέρον να δούμε πού βρίσκονται αυτοί σήμερα.
bojankrkic

Το ποσοστό των πραγματικών ποδοσφαιρόφιλων που θα ήθελαν κάποια στιγμή να γίνουν προπονητές είναι τεράστιο. Από αυτό το ποσοστό είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένα από τα πιο εμπορικά video game που έχει υπάρξει ποτέ, το Football Manager, έχει πέσει στα χέρια του.

Η εν λόγω σειρά έχει δημιουργήσει μεγάλους μύθους, ιστορίες και πολύ περισσότερο ήρωες, που για κάθε έναν που τους έχει «προπονήσει», αποτελούν δικά του… παιδιά, αφού τους γνωρίζει από την παιδική ηλικία μέχρι και το τέλος της καριέρας τους.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται υπερβολικά, αλλά για όσους έχουν παίξει, γνωρίζουν ότι είναι η αλήθεια. Έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δει κανείς ποια ήταν η πραγματική τύχη μερικών ποδοσφαιριστών, που ήταν από τους καλύτερους του παιχνιδιού και κατά πόσο οι ειδικοί του Football Manager έπεσαν μέσα στις εκτιμήσεις τους, εξετάζοντας την έκδοση του τίτλου του 2009.

Κάρλος Βέλα

Ο Μεξικανός επιθετικός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα project της Άρσεναλ και ιδιαίτερα όταν αποχώρησε από την ομάδα ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Πόσω μάλλον όταν σε ένα ματς κατάφερε να πετύχει χατ-τρικ. Σύμφωνα με το Football Manager, ο Κάρλος Βέλα θα γινόταν ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ. Ο Βέλα αποχώρησε από την Άρσεναλ, έκανε μια σούπερ καριέρα στη Σοσιεδάδ για 6 χρόνια και σήμερα κάνει πλάκα στο MLS για το Λος Άντζελες.

Σάνι

Αν ήθελες έναν αμυντικό χαφ, που θα έπαιζε σε όλα τα παιχνίδια και θα έκοβε και θα έραβε και θα σκόραρε, τότε ο Σάνι ήταν πραγματικά ο άνθρωπος σου. Στα 19 του ήταν ήδη έτοιμος ποδοσφαιριστής και γινόταν στο παιχνίδι ο κορυφαίος στη θέση του. Όλα αυτά βέβαια απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Πήγε στη Βαλένθια, δεν έπαιξε ποτέ, μετακόμισε στην Οσοσούνα, τίποτα το σπουδαίο και τελικά από το 2016 έως το 2018 έπαιξε και αυτός στο MLS με τη Σολτ Λέικ. Τώρα πια είναι ελεύθερος και μάλλον δύσκολα θα συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο.

Φραν Μερίδα

Ακόμα ένα παιδί-θαύμα στη μεσαία γραμμή και αυτό βγαλμένο από την Άρσεναλ. Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε μιλήσει με τρομερά λόγια για την αξία του και πράγματι στις πρώτες του εμφανίσεις είχε εντυπωσιάσει τους πάντες. Για αυτό τον λόγο το 2009 στο Football Manager γινόταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Στην πραγματική ζωή πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά εκεί δεν πήρε ποτέ ευκαιρίες και σήμερα αγωνίζεται στην Οσασούνα. Ακόμα και ο ίδιος παραδέχεται σήμερα ότι η επιλογή να γυρίσει στην Ισπανία ήταν κακή και ήταν ανυπόμονος.

Μπρένο

Το 2008 η Μπάγερν Μονάχου αποκτούσε ένα πολύ μεγάλο ταλέντο για το κέντρο της άμυνάς της, ονόματι Μπρένο. Το Football Manager δεν ήθελε και πολύ για να τον μετατρέψει ίσως στον καλύτερο κεντρικό του κόσμου, αλλά στην πραγματικότητα, ο Μπρένο κατέληξε στη φυλακή. Το 2012 κατηγορήθηκε για εμπρησμό στο σπίτι του και πράγματι έκανε φυλακή για περίπου 4 χρόνια. Τελικά, ο Βραζιλιάνος βγήκε από τη φυλακή το 2013, πήγε στη Σάο Πάουλο και σήμερα έινια στη Βάσκο Ντα Γκάμα.

Ανρί Σαϊβέτ

Στα 17 του ο τότε πιτσιρικάς της Μπορντό ήταν απλά λίγο καλύτερος του Ανρί. Αυτό τουλάχιστον προέβλεπε το Football Manager, καθώς ο Γάλλος γινόταν ένας από τους πιο μυθικούς παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού, σκοράροντας ακόμα και πάνω από 80 γκολ ανά σεζόν. Τελικά, τίποτα από αυτά δεν συνέβη στην πραγματική ζωή. Έπειτα από μόλις 17 γκολ σε 134 εμφανίσεις στην Μπορντό, πήγε στη Νιούκαστλ και σήμερα είναι δανεικός στην Μπούρσασπορ. Καμία σχέση, τελικά η ζωή με το παιχνίδι.

Μπόγιαν Κρκιτς

Για μια εποχή θεωρούνταν το next best thing της Μπαρτσελόνα μαζί με τον Λιονέλ Μέσι. Το 2007 είχε σπάσει το ρεκόρ του Αργεντινού, ως ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε ποτέ με τη φανέλα των Καταλανών σε επίπεδο πρωταθλήματος. Όλοι περίμεναν το νέο-θαύμα, όπως και οι ειδικοί του FM 2009 που τον μετέτρεπαν σε ένα «πυρηνικό» επιθετικό όπλο για τις ομάδες του κορυφαίου επιπέδου. Τελικά, ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για εκείνον, ούτε σε συλλογικό επίπεδο, ούτε σε εθνικό με την Ισπανία. Τώρα είναι στην Τσάμπιονσιπ και αγωνίζεται με τη φανέλα της Στόουκ, χωρίς να αποτελεί και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας. Bonus το γεγονός ότι έχει κατά καιρούς βρεθεί στα σενάρια των ελληνικών εφημερίδων.

Λάουρι Ντάλα Βάλε

Το 2009 ήταν ακόμα μία χρονιά που η Λίβερπουλ προσέφερε με μεγάλη ευκολία επαγγελματικά συμβόλαια σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν την ποιότητα να την ανεβάσουν επίπεδο. Ένας εξ αυτών ήταν ο Φινλανδός Λάουρι Ντάλα Βάλε, που είχε συμφωνήσει εκείνη την περίοδο αντί 3,5 ετών. Η έκδοση του FM για εκείνη τη χρονιά, τον παρομοίαζε σαν τον νέο Φερνάντο Τόρες. Φυσικά, η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. Δανεισμοί σε Νταντί Γιουνάιτεντ, Έξετερ και λοιπές δυνάμεις και τελικά αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2018 σε ηλικία 27 ετών, για να αφοσιωθεί στη φωτογραφία.

Σε ενδιαφέρει