Ευρωεκλογές 2019: Οι διαφορές των κομμάτων

Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και αξίζει να δούμε ποιες πιθανολογείται πως θα είναι οι διαφορές μεταξύ των κομμάτων.
prothesi psifou

Την Κυριακή 26 Μαϊου θα γίνουν οι Ευρωεκλογές 2019 και τα κόμματα έχουν ανακοινώσει το μεγαλύτερο ποσοστό της λίστας των υποψηφίων τους. Πάντα, αφήνουν κάποιες εκπλήξεις στο τέλος, με τρανταχτά ονόματα, για να κερδίσουν σε δημοτικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το φαβορί για να κερδίσει σε αυτή την κάλπη. Ο πρόεδρος αλλά και τα μεγάλα στελέχη λένε πως θέλουν μια καθαρή νίκη επί του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνδυάζει μια μεγάλη διαφορά με την μεγάλη πτώση των ποσοστών της κυβέρνησης, σε σχέση πάντα με τα ποσοστά των τελευταίων εκλογών (2015). Όπως μας έχει δείξει η ιστορία, όποιο κόμμα έχασε τις ευρωεκλογές, στη συνέχεια έχασε και τις βουλευτικές. Μοναδική εξαίρεση, το ΠΑΟΚ του Κώστα Σημίτη το 2000. Έχασε τις ευρωεκλογές την προηγούμενη χρονιά, αλλά κέρδισε τις εθνικές εκλογές και κυβέρνησε για άλλα τέσσερα χρόνια.

Το line που προσφέρει αυτή τη στιγμή ο Stoiximan.gr για τη διαφορά μεταξύ της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ (με τη Νέα Δημοκρατία μπροστά), είναι οι οκτώ ποσοστιαίες μονάδες. Η νίκη της Ν.Δ. με πάνω από 8% πληρώνει επί 1,87. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ήττα του μέχρι 8% δίνει επίσης 1,87.

Για την τρίτη θέση θα γίνει μάχη μεταξύ του ΚΚΕ, του ΚΙΝΑΛ και της Χρυσής Αυγής. Τα τρία αυτά κόμματα εναλλάσονται στην τρίτη θέση, σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Μεταξύ ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής το line είναι στο 2% (με τη Χ.Α. μπροστά). Άρα, αν η Χρυσή Αυγή πάρει ποσοστό που είναι 2% πάνω από του ΚΚΕ, θα πληρώσει 1,65. Αν το ΚΚΕ είναι μπροστά ή χάσει από τη Χ.Α με μικρότερη διαφορά από 2%, θα πληρώσει επί 2,15.

Φυσικά, υπάρχουν αποδόσεις και για τις μάχες Χ.Α. – ΚΙΝΑΛ, αλλά και ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ. 

Δες τις αποδόσεις και για τις άλλες διαφορές μεταξύ των κομμάτων (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Σε ενδιαφέρει