Τα ζευγάρια των οκτώ της Ευρωλίγκας

Ενδιαφέροντα ζευγάρια ανέδειξε η τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.
pao real

Ο Ολυμπιακός έκανε… ότι μπορούσε στις τελευταίες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας για να αποκλειστεί και εν τέλει τα κατάφερε. Σε αντίθεση με τους “ερυθρόλευκους”, ο Παναθηναϊκός ήταν εκπληκτικός στο τελείωμα της κανονικής περιόδου και προκρίθηκε στο Top 8, όπου θα βρει μπροστά του τη Ρεάλ Μαδρίτης, με μειονέκτημα έδρας. Πάμε να δούμε τα ζευγάρια που θα κοντραριστούν στα προημιτελικά της Euroleague (πρώτες αναφέρονται οι ομάδες που έχουν πλεονέκτημα έδρας)…

Ρεάλ (3η) – Παναθηναϊκός (6ος)

Πριν από κάνα δυο μήνες θα λέγαμε πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει τύχη σε αυτό το ζευγάρι. Όμως, έτσι όπως παίζει η ομάδα του Πιτίνο το τελευταίο διάστημα, κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει. Η Ρεάλ έχει το πλεονέκτημα, όχι μόνο λόγω έδρας, αλλά και λόγω ρόστερ. Ειδικά στους ψηλούς, η “βασίλισσα” είναι πολύ ανώτερη και θα πρέπει οι Παπαγιάννης, Βουγιούκας και Γκιστ να πιάσουν το 100% για να κοντράρουν τους Ράντολφ, Αγιόν, Ρέγιες, Ταβάρες. Όμως, με τον Καλάθη να κάνει όργια στο γήπεδο και τους Λάνγκφορντ και Κιλπάτρικ σε καλή κατάσταση, το “τριφύλλι” μπορεί να κάνει την έκπληξη και να προκριθεί στο φάιναλ φορ.

Εφές (4η) – Μπαρτσελόνα (5η)

Είναι σίγουρα το πιο αμφίρροπο παιχνίδι των πλέι οφ. Η μεν Εφές ήταν σοβαρή όλη τη χρονιά και δίκαια πήρε το πλεονέκτημα έδρας. Μάλιστα, στο τελευταίο μεταξύ των δύο ματς, οι Τούρκοι κέρδισαν τους Καταλανούς με 20 πόντους διαφορά. Ο Αταμάν έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και με τον Λάρκιν να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό, η ομάδα της Πόλης θέλει πολύ να επιστρέψει σε ένα φάιναλ φορ. Η Μπαρτσελόνα ήταν μέτρια στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά στο δεύτερο μισό βρήκε τον εαυτό της, παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, ανάλογο του φοβερού ρόστερ της. Ο Πέσιτς έχει την ευκαιρία να πάρει μια Ευρωλίγκα, έστω και στα γεράματα και θα τα δώσει όλα για να το καταφέρει. Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε πως το φάιναλ φορ διεξάγεται στην έδρα της Μπασκόνια, οπότε η Μπάρτσα θέλει το τρόπαιο στην Ισπανία.

Φενέρμπαχτσέ (1η) – Ζαλγκίρις (8η)

Ζέλικο Ομπράντοβιτς εναντίον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Ζοτς έχει φτιάξει μια ομάδα που πραγματικά χαίρεσαι να τη βλέπεις. Με Σλούκα και Βέσελι μπροστάρηδες και καμιά δεκαριά σούπερ παίκτες στο ρόστερ, η Φενέρ τερμάτισε εύκολα στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, δείχνοντας πως φέτος είναι το φαβορί για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Η έδρα της είναι απόρθητη φέτος και εκεί στηρίζεται για να περάσει στους τέσσερις. Οι Λιθουανοί έκαναν δύο μεγάλες νίκες, επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Κατέλαβαν έτσι την 8η θέση και τώρα θα παίξουν χωρίς άγχος για την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει φαβορί και είναι η Φενέρμπαχτσέ. 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2η) – Μπασκόνια (7η)

Όπως έκλεισε η κανονική περίοδος, έτσι και θα αρχίσουν τα πλέι οφ για τις δύο ομάδες. Στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου, η Μπασκόνια έχασε στη Μόσχα και έπεσε από την 6η στην 7η θέση. Αποτέλεσμα να αποφύγει τον ισπανικό “εμφύλιο” με τη Ρεάλ και να πέσει πάνω στους Μοσχοβίτες. Το φάιναλ φορ είναι μέσα στην έδρα της και η Μπασκόνια, με τους Γκρέιντζερ και Σενγκέλια υγιείς, θα το παλέψουν πάρα πολύ για να είναι παρόντες. Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη είναι κλασική αξία και σπάνια απουσιάζει από τους τέσσερις. Φέτος, έχει δείξει οτι δεν είναι άτρωτη, αλλά σίγουρα είναι μια ομάδα που στα καλά της, μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 16/4. Δες τις αποδόσεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Σε ενδιαφέρει