Η παράδοση… μετράει

Μία πολύ κρίσιμη αγωνιστική για τις Ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα έχουμε μπροστά μας σήμερα και αύριο, με την παράδοση να παίζει τον δικό της ξεχωριστό ρόλο.
Η παράδοση… μετράει

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στην Τουρκία την Νταρουσάφακα, την οποία έχει αντιμετωπίσει τρεις φορές σε φιλικό και επίσημο επίπεδο πετυχαίνοντας ισάριθμες νίκες. Πάντως καμία από αυτές τις νίκες δεν σημειώθηκε με διαφορά μεγαλύτερη των οχτώ πόντων.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο την ΤΣΣΚΑ και ψάχνει ένα νέο ξεκίνημα στη διοργάνωση και παράλληλα ένα νικηφόρο σερί που θα τον βάλει για τα καλά στον δρόμο της πρόκρισης. Οι «πράσινοι» έχουν αντιμετωπίσει του Ρώσους 38 φορές μετρώντας 17 νίκες και 21 ήττες. Πάντως στα κρίσιμα ματς είναι αυτός που συνήθως χαμογελάσει έχοντας να θυμάται τους δύο τελικούς το 2007 και το 2009, τους οποίους κατέκτησε και μαζί και το τρόπαιο με 93-91 και 73-71 αντίστοιχα.

Η πρόσφατη παράδοση, πάντως, είναι υπέρ της ομάδας του Ιτούδη ξεκάθαρα με 7 νίκες σε 9 συγκρούσεις ανεξαρτήτως έδρας. Πέρσι οι Ρώσοι απέδρασαν νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με 75-70. Πρόπερσι οι «πράσινοι» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν με 85-80. Ένα πολύ ιδιαίτερο στατιστικό των μεταξύ τους αγώνων έχει να κάνει με το σύνολο των πόντων. Παραδόξως μόλις τα 3 από τα 19 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ξεπέρασαν τους 160 πόντους.

Σε ενδιαφέρει