Το απίστευτο ρεκόρ της Εβερτον

Με αφορμή τα Χριστούγεννα και φυσικά την Boxing Day που πλησιάσει την Αγγλία μου ήρθε στο μυαλό η απίστευτη ιστορία της ομάδας με το ρεκόρ περισσότερων αγώνων σε δύο μόλις μέρες.
everton

Εχουμε ακούσει για κόπωση των ποδοσφαιριστών από τα συνεχόμενα παιχνίδια. Εχουμε ακούσει για αιτήματα αναβολής αγώνων πρωταθλήματος λόγω κρίσιμων ευρωπαϊκών αγώνων που έπονται. Εχουμε συνηθίσει όταν έχει προηγηθεί μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκό ματς ή ακολουθεί τέτοιο η ομοσπονδία κάθε χώρας να βάζει την ομάδα που την εκπροσωπεί να παίξει σε ευνοϊκότερη μέρα για να υπάρχουν οι απαιτούμενες ανάσες.

Ξερετε όμως ποιο είναι το μεγαλύτερο ρεκόρ σερί αγώνων που έχει υπάρξει ποτέ στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο; Η απάντηση έρχεται από το μακρινό 1888 και την Εβερτον. Η Αγγλική ομάδα είναι αυτή που μέσα σε δύο μέρες κατάφερε να δώσει τρεις αγώνες καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ.

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 1988 αντιμετώπισε για το Λανκασάιρ Καπ την Μπλάκμπερν επικρατώντας με 3-2. Το βράδυ της ίδιας μέρας αντιμετώπισε την Ούλστερ φτάνοντας εύκολα στο 3-0. Ματς που σκόραρε ο τερματοφύλακάς της Τζόλιφ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα στις 26 Δεκεμβρίου τα ζαχαρωτά αντιμετώπισαν την Μπουτλ για το πρωτάθλημα μένοντας στο 0-0. Για την ιστορία και τα τρία ματς δόθηκαν στο Ανφιλντ, που ήταν έδρα της Εβερτον εκείνη την εποχή.

Μέχρι σήμερα ποτέ άλλοτε οποιαδήποτε ομάδα δεν μπόρεσε να καταρρίψει το απίστευτο ρεκόρ των τριών αγώνων σε δύο μέρες.

Σε ενδιαφέρει