To online στοίχημα στην Ελλάδα

Μέσα στο 2019 το online στοίχημα θα περάσει σε μια καινούρια φάση στην Ελλάδα.
online betting

Από πάρα πολλές φάσεις έχει περάσει το online στοίχημα στην Ελλάδα. Ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και όσοι γνωρίζουν, δεν θα ξεχάσουν τον περίεργο ήχο από τη σύνδεση στο ίντερνετ. Μάγκες ήταν αυτοί που είχαν isdn για να μπορούν να είναι ταυτόχρονα στο ίντερνετ και να έχουν και τηλέφωνο.

Μία από αυτές που θυμάμαι καλά, γιατί ήμουν και παίκτης εκεί, ήταν η Gamebookers, η οποία δεν υπάρχει σήμερα. Προγνωστικά διάβαζες απαραιτήτως στο betaholics, με τον Δάσκαλο να είναι πιο γνωστός και από τον πρωθυπουργό. Φυσικά υπήρχε και το συνδρομητικό betonet, του αείμνηστου Γιώργου Παρασκευά…

Στην αρχή και μέχρι το 2011, τα πράγματα ήταν λίγο φλου. Δεν υπήρχε νόμιμη άδεια για τις στοιχηματικές ιστοσελίδες, με αποτέλεσμα όσοι αναφέρονταν σε αυτές να τις λένε “παράνομες”. Χαρακτηριστικές εκφράσεις της εποχής: “παίζω στο παράνομο” ή “παίζω στους book”.

Στο τέλος του 2011, το κράτος αποφάσισε να βάλει κανόνες στο online στοίχημα και τον online τζόγο γενικότερα. Έδωσε προσωρινές άδειες σε εταιρίες στοιχήματος, εντός ενός αντιτίμου εφάπαξ. Αυτές πήραν κανονικά ΑΦΜ και πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος έως και σήμερα. Κάτω από αυτές τις άδειες που έχει η κάθε εταιρία, μπορεί να λειτουργούν περισσότερες από μία στοιχηματικές ιστοσελίδες.

Το γεγονός αυτό αναμένεται να αλλάξει μέσα στο 2019, όπου θα δωθούν μόνιμες άδειες στοιχήματος, αντί τιμήματος 4.000.000 ευρώ για sports betting και 1.000.000 ευρώ για διαδικτυακά παίγνια. Οπότε, είμαστε σε κρίσιμη φάση στο στοίχημα στο διαδίκτυο και πραγματικά οι εξελίξεις αναμένονται δραματικές. 

Σε ενδιαφέρει