Η ομάδα με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο!

Όχι όνομα βαρύ σαν... ιστορία, αλλά πρακτικώς το όνομα αυτής της ομάδας έχει τους περισσότερους χαρακτήρες από οποιαδήποτε άλλη παγκοσμίως.
Η ομάδα με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο!

Δεν ξέρω αν αναρωτήθηκε κανείς ποτέ ποια είναι η ποδοσφαιρική ομάδα με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο. Πολύ… εξειδικευμένο ερώτημα, όμως όπως και να ‘χει η απάντηση υπάρχει. Θα μπορούσε να είναι η ισλανδική «Knattspyrnufélag Reykjavíkur», με 27 χαρακτήρες στο όνομά της. Η’ ο «Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς» με 35 χαρακτήρες ή ίσως κάποια ομάδα από την Αφρική με 50 χαρακτήρες. Καμία από αυτές.

Λοιπόν, η απάντηση ίσως ξενίσει αρκετούς, αφού κάτοχος αυτού του παράξενου και ιδιόμορφου ρεκόρ είναι η ολλανδική NAC Breda. Και μπορεί αυτό από μόνο του να μη γεμίζει το μάτι κανενός, όμως το επίσημο όνομά της περιλαμβάνει συνολικά… 85 χαρακτήρες!

Η NAC Breda ιδρύθηκε το 1912, όταν οι δύο τοπικές ομάδες της ολλανδικής πόλης Μπρέντα, ADVENDO και NOAD αποφάσισαν να συγχωνευτούν. Αποτέλεσμα της συγχώνευσης αυτής ήταν η NAC Breda, με το NAC να αναλύεται σε «NOAD ADVENDO Combinatie», δηλαδή «Ένωση NOAD ADVENDO». Ωστόσο, τα NOAD και ADVENDO, με τη σειρά τους, είναι αρχικά! Έτσι, το πλήρες όνομα της ομάδας είναι το εξής: «Nooit Ophuiden Altijd Doorgaan, Aangenaam Door Vermaek En Nuttig Door Ontspanning, Combinatie Breda»!

Ε, και αφού καταγράψαμε και τους 85 χαρακτήρες, ας δούμε και τι σημαίνουν όλα αυτά. Η μετάφραση αυτής της πρότασης σημαίνει: «Ποτέ μην τα παρατάς, πάντα να επιμένεις (NOAD), ευχάριστη για διασκέδαση και χρήσιμη για χαλάρωση (ADVENDO), ένωση (combinatie) Μπρέντα». Έτσι, εκτός από το μεγαλύτερο όνομα του κόσμου, η Μπρέντα διαθέτει και ένα από τα πιο πρωτότυπα και… χαβαλετζίδικα ονόματα που μπορεί να βρει κανείς σε μια ποδοσφαιρική ομάδα!

Σε ενδιαφέρει