Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα για μία από τις πιο «μαύρες» μέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2009 ο τότε ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αντόνιο Ντε Νίγκρις, άφησε εντελώς απροσδόκητα και άδοξα την τελευταία του πνοή έχοντας μόλις ξυπνήσει από έντονη δυσφορία που ένιωθε.
Ο μόλις 31 ετών Μεξικανός είχε έναν καημό και έναν στόχο! Να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο με τη εθνική ομάδα της χώρας, αλλά αποδείχθηκε ότι προδόθηκε από αυτό το πάθος του.
Διαβάστε περισσότερα για τη ζωή και το «τέλος» του Αντόνιο Ντε Νίγκρις
Το καλοκαίρι εκείνο η ΑΕΛ είχε αποφασίσει να φέρει τον πολυταξιδεμένο σέντερ φορ και στην Ελλάδα. Έχοντας περάσει εκτός από τη χώρα του, σε Ισπανία, Βραζιλία, Τουρκία, πρόσθεσε και τη χώρα μας στο προορισμό του. Η τελευταία του ομάδα πριν από την ΑΕΛ ήταν η Ανκαραγκουτσού, που τον αποδέσμευσε λόγω καρδιακών προβλημάτων και συγκεκριμένα γενετική δυσπλασία στην καρδιά.
Εκείνος άκουσε απλά το ένστικτό του και την επιθυμία του… Συνέχιζε να παίζει ποδόσφαιρο, έχοντας στόχο την επιστροφή του στην εθνική του Μεξικού, με την οποία είχε 16 συμμετοχές και 4 γκολ.
Στη Λάρισα ήταν εγκατεστημένος με την οικογένειά του. Η σύζυγός του, Σόνια και κορούλα του Μιράντα, ήταν οι δικοί του άνθρωποι. Ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου ήταν στο σπίτι και μόλις είχε κοιμηθεί μαζί με τη γυναίκα του βλέποντας ταινία.
Ωστόσο, ο Αντόνιο δεν φερόταν φυσιολογικά με αποτέλεσμα να ξυπνήσει τη γυναίκα του, η οποία αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής, προσπάθησε να καλέσει κάποιον από τους συμπαίκτες του χωρίς επιτυχία και τελικά ο πρώτος που απάντησε την κλήση ήταν μέλος από τη διοίκηση της Λάρισας.
Αυτομάτως έγινε η κλήση για ασθενοφόρο, αλλά ήταν αργά. Καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο, ο Ντε Νίγκρις άφησε την τελευταία του πνοή στις 04:00, με τη σύζυγό του, Σόνια να ξεσπά. Όπως ήταν λογικό τα «γιατί» και τα «πώς» ήταν πολλά και έπρεπε να γίνει η νεκροψία.
Το πόρισμα έβγαλε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε καρδιοπνευμονικό πρόβλημα, ενώ από εκείνο το σημείο και μετά, όλοι έμαθαν για το εκ γενετής πρόβλημα που αντιμετώπιζε.
«Έπασχε από δυσπλασία στην καρδιά και οι εξειδικευμένοι καρδιολόγοι μας είπαν στον παίκτη ότι το πρόβλημα το είχε εκ γενετής και ότι εμφάνιζε μυοκαρδιοπάθεια», είπε τότε ο γιατρός της Άνκαρασπορ, ενώ ο αδερφός του, Άλντο, παραδέχθηκε την επί της ουσίας λανθασμένη εκτίμηση της οικογένειας.
«Μας είχαν προειδοποιήσει για την κατάστασή του αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν ένα πρόβλημα ήσσονος σημασία, κάτι φυσιολογικό».
Η ομάδα της ΑΕΛ, αλλά και όλη πόλη της Λάρισας δεν ξεχνά μέχρι σήμερα τον 31χρονο που έφυγε τόσο απροσδόκητα από τη ζωή, καθώς κάθε χρόνο τέτοια μέρα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις με την οποία τιμάται η μνήμη του Μεξικανού.