O Αγγελάρας ιδανικός για την Εθνική Ελλάδας

Κοντά στην εθνική Ελλάδας βρίσκεται ο Άγγελος Αναστασιάδης, αντικαθιστώντας τον Σκίμπε.
aggelos

Ένα βήμα από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής Ελλάδας είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Ο Σκίμπε απέτυχε να πάει την ομάδα στο προηγούμενο Μουντιάλ και η αδυναμία της ομάδας να κερδίσει τον όμιλό της στο Nations League, έκανε τους διοικούντες την ΕΠΟ, να ψάξουν τον αντικαταστάτη του.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι, για τους οποίους ο Μακεδόνας τεχνικός είναι ο ιδανικός για να καθίσει στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2004. Και ο πρώτος είναι επειδή ξέρει μπάλα…

Θα ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα. Δύο είναι τα κύρια μειονεκτήματα του Αναστασιάδη. Πρώτον, οτι είναι προληπτικός και έντονα θρησκευόμενος (σε υπέρμετρο βαθμό, χωρίς όλα αυτά να έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο) και δεύτερον, ότι δεν είχε καλές σχέσεις με τους περισσότερους ξένους ποδοσφαιριστές στις ομάδες του.Το πρώτο, δεν μπορεί να το λύσει, αλλά το δεύτερο λύνεται από μόνο του, αφού δεν υπάρχουν ξένοι παίκτες στην εθνική.

Και γυρίζουμε λίγο πίσω. Ο Άγγελος ξέρει μπάλα. Δεν θα ξεχάσει κανείς μας, την εκπληκτική πορεία που είχε κάνει με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, τις εξαιρετικές ομάδες που είχε φτιάξει σε ΠΑΟΚ και Πλατανιά. Και στην εθνική τι θέλεις; Καλό κλίμα στα αποδυτήρια (του Αναστασιάδη δεν του… κουνιέται κανείς), κοουτσάρισμα μέσα στον αγώνα και σωστές κλήσεις παικτών. Νομίζω, δεν υπάρχει πιο ιδανικός από τον Άγγελο. Η καθημερινή παρουσία του μαζί με τους παίκτες, ίσως να κούραζε αμφότερους, αλλά η περιστασιακή μάζωξή τους, είναι ιδανική και για τις δύο πλευρές.

Η ΕΠΟ στηρίζει τον Αναστασιάδη και δεν σταματήσει να το κάνει, χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για οποιονδήποτε προπονητή.

Επίσης, ο Άγγελος έχει και εμπειρία από εθνική, καθώς έχει κάτσει στον πάγκο της Κύπρου, με πολύ καλά αποτελέσματα και θετική πορεία.

Αν τελικά έρθει, ευχόμαστε καλή επιτυχία στον έμπειρο τεχνικό και με το καλό να πάμε στα τελικά του Euro 2020!

Σε ενδιαφέρει