Οι νέοι κανονισμοί της Ευρωλίγκας

Μετράνε αντίστροφη για την επίσημη έναρξη της σεζόν στην Ευρωλίγκα και η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τους νέους κανονισμούς και κάποιες τροποποιήσεις των ήδη υπαρχόντων.
buesa arena

Οι διοργανωτές της Ευρωλίγκας θέλησαν να κάνουν  τη φετινή διοργάνωση πολύ πιο θεαματική και ελκυστική, αλλά και να απαλλάξουν τα ματς από οποιαδήποτε σκέψη σκοπιμότητας. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να προσθέσουν κάποιους κανονισμούς που θα ωθήσουν το άθλημα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Σε περίπτωση τεχνικής ποινής η ομάδα που την κερδίζει θα εκτελεί μια βολή, αλλά η μπάλα δεν θα πηγαίνει σε αυτή, αλλά στην ομάδα που την είχε στην κατοχή της πριν την παράβαση.

Επιτρέπεται φέτος ένας παίκτης να χτυπήσει την μπάλα στο ταμπλό και την πάρει ο ίδιος χωρίς να παρεμβληθεί χέρι αντιπάλου για κάποιο θεαματικό κάρφωμα.

Στο φινάλε του εκάστοτε αγώνα αν οι διαιτητές αντιληφθούν πως ο παίκτης τρώει αρκετό χρόνο για την επαναφορά με σκοπό να κερδίσει δευτερόλεπτα η ομάδα του θα τιμωρείται με τεχνική ποινή.

Όταν μια ομάδα κερδίσει φάουλ στο δικό της μισό τότε ο χρόνος επαναφέρεται στα 24 δευτερόλεπτα, ενώ όταν βρίσκεται στο μισό του αντιπάλου ισχύει ο ίδιο κανονισμός των 14 δευτερολέπτων.

Αν η μπάλα κολλήσει στο στεφάνι καταλογίζεται τζάμπολ για την κατοχή της μπάλας και δεν ισχύει το βελάκι Αν πάρει το τζάμπολ παίκτης της ομάδας που σούταρε και η μπάλα κόλλησε θα έχει 14 δευτερόλεπτα να εκδηλώσει επίθεση. Αν η μπάλα καταλήξει στην αντίπαλη ομάδα ο ρολόι γυρνάει στα 24 δευτερόλεπτα για ολόκληρη επίθεση.

Τέλος όταν ο αγώνας βρίσκεται στα δύο τελευταία λεπτά και κάποιος κόουτς πάρει τάιμ άουτ θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος αν η επαναφορά γίνει από το πρώτο ή το δεύτερο μισό του γηπέδου ου επιτίθεται η ομάδα του. Την απόφαση θα την ανακοινώνει στους διαιτητές με το που ακουστεί η κόρνα της γραμματείας.

Σε ενδιαφέρει