Οι πέντε πλουσιότερες ομάδες του πλανήτη

Σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας αρκετές ομάδες που μπορεί να είναι οι πλουσιότερες στον κόσμο και όχι άδικα, αλλά δεν λείπουν και οι… εκπλήξεις από τις πρώτες θέσεις.
Οι πέντε πλουσιότερες ομάδες του πλανήτη

Αν αναρωτιέστε ποιες είναι οι πέντε πιο πλούσιες ομάδες στον πλανήτη, σας έχω την απάντηση και σίγουρα το Νο 1 θα σας προκαλέσει εντύπωση.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας σύμφωνα με τις επίσημες υπηρεσίες μετρήσεων βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έχει 12 χορηγούς και πολύ υψηλές τηλεοπτικές συμφωνίες. Πολλά χρήματα στο ταμείο της έφερε και η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ. Τα έσοδά της έφτασαν τα 676 εκατ.ευρώ. Σίγουρα το όνομά της είναι βαρύ κι ασήκωτο, αλλά επειδή τα τελευταία χρόνια είναι πεσμένη στην Πρέμιερ Λιγκ και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ προκαλεί εντύπωση πως παραμένει στην πρώτη θέση.

Δεύτερη έρχεται η Ρεάλ Μαδρίτης, που την περασμένη σεζόν ξεπέρασε τη μισητή Μπαρτσελόνα και την άφησε στην τρίτη θέση. Η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ανέβασε σε τεράστια επίπεδα τα έσοδά της φτάνοντας τα 674,6 εκατ.ευρώ.

Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε από τη δεύτερη στην τρίτη θέση, πράγμα λογικό λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει φτάσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως έκανε ρεκόρ προσωπικών εσόδων φτάνοντας τα 648,3 εκατ.ευρώ.

Ακολουθεί η πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των εμπορικών εσόδων και τα συνολικά κέρδη της φτάνουν τα 587,8 εκατ.ευρώ.

Την πεντάδα ολοκληρώνει η νεόπλουτη Μάντσεστερ Σίτι, της οποίας τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι τεράστια και οι συμφωνίες ολοένα και αυξάνονται λόγω της κατάκτησης της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και του θεαματικού ποδοσφαίρου που παίζει με τον Γκουαρντιόλα στον πάγκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δέκα πιο πλούσιες ομάδες της πρώτης 20αδας προέρχονται από την Αγγλία, πράγμα λογικό λόγω των τεράστιων ποσών που παίρνουν από τα τηλεοπτικά.

Επίσης η Ιντερ στην τελευταία καταμέτρηση βρέθηκε στη 15αδα και ανεβαίνει διαρκώς θέσεις λόγω της εξαγοράς της από την κινεζική Suning Holdings που άνοιξε την αγορά στην Ασία.

Σε ενδιαφέρει