Οι Αγγλοι προσέχουν για να… έχουν

Στην Αγγλία είναι ευρέως γνωστό πως δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στα συμβόλαια που δίνουν στους ποδοσφαιριστές να υπογράψουν οι ομάδες. Σήμερα θα ανακαλύψουμε τρεις ιδιαίτερες περιπτώσεις.
maxresdefault

Στην Βρετανία οι σύλλογοι προσέχουν πάρα πολύ τα θέματα ατυχημάτων των παικτών για να μην είναι αναγκασμένες να τους πληρώνουν και αυτοί να μην αγωνίζονται λόγω εξωαγωνιστικών περιστατικών και τραυματισμών.

Τρεις απίθανες ιστορίες συμβολαίων θα δούμε σήμερα με πρώτη και καλύτερη αυτή του Σπένσετ Πράιορ. Ο συγκεκριμένος παίκτης ήταν εθισμένος στο να τρώει γεννητικά όργανα προβάτων ψημένα με το απαραίτητο αλατάκι και λεμονάκι. Μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες του άλλαζε ακόμα και η ψυχολογία. Ετσι το 2001 ζήτησε από τη διοίκηση της Κάρντιφ για να υπογράψει να του παρέχει μεγάλες ποσότητες του συγκεκριμένου εδέσματος. Αυτό έγινε αμέσως δεκτό, με τον πρόεδρο Σαν Χαμάμ να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ας βάζει αλάτι και λεμόνι, ας γλύφει το πιάτο του. Μου αρκεί να παίζει καλά».

Το 1992 η Λίβερπουλ έκανε επίσημη πρόταση στον Δανό Ινγκνε Μπιόρνμπι. Ο Δανός λόγω εθνικότητας ήταν λάτρης του σκι, ενώ και ο πατέρας του ήταν πρωταθλητής στο άλμα με σκι και τον είχε διδάξει από πολύ μικρό. Η διοίκηση της Λίβερπουλ γνώριζε το πόσο ήθελε αυτός να κάνει σκι και φοβούμενη μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός του έβαλε ειδικό όρο στο συμβόλαιο να μην κάνει σκι όσο θα φοράει τα χρώματα του συλλόγου. Μάλιστα αυτό ήταν ακόμα μια πιθανό να συμβεί εκείνη τη σεζόν, αφού την περίοδο που κλήθηκε να υπογράψει, όλο το Λίβερπουλ είναι χιονισμένο.

Τελευταίο απίθανο περιστατικό αυτό του Στέφαν Σβαρτς. Όταν έκατσε στο τραπέζι για να συζητήσει με τον τεχνικό διευθυντή της Σάντελαντ, Τζον Φίκλινγκ για το συμβόλαιό του ρωτήθηκε ποια ήταν η μεγαλύτερή του επιθυμία. Το μεγάλο του όνειρο. Αυτός περήφανος απάντησε πως θέλει σαν τρελός να ταξιδέψει κάποια μέρα στο διάστημα. Τότε η διοίκηση έσπευσε να προσθέσει στο συμβόλαιο ειδικό όρο περί απαγόρευσης να ταξιδέψει στο διάστημα όσο αγωνίζεται στο σύλλογο. Μάλιστα ο Φίκλινγκ δήλωσε χαρακτηριστικά πως θα έρθει μια μέρα στο μέλλον που ο συγκεκριμένος όρος θα βρίσκεται σε όλα τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών. Ιδωμεν…

Σε ενδιαφέρει