Πραγματικός… λόρδος απέναντι στη Γιουνάιτεντ!

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1991 ο Αθηναϊκός έμεινε στο 0-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Απόστολος Νικολαΐδης".
Πραγματικός… λόρδος απέναντι στη Γιουνάιτεντ!

Ήταν η σεζόν 1991-1992, όταν ο Αθηναϊκός αγωνιζόταν για δεύτερη σερί χρονιά στην Α’ Εθνική και για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (Κύπελλο UEFA)! Η τύχη μπορεί να του γύρισε την πλάτη, φέρνοντας στο δρόμο του την μεγάλη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως οι ποδοσφαιριστές των “Λόρδων” κατάφεραν να την παίξουν στα ίσα για δύο ενενηντάλεπτα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1991, ο Αθηναϊκός υποδέχτηκε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, γνωρίζοντας πως για να καταφέρει τουλάχιστον να αποφύγει τη “συντριβή” χρειαζόταν ένα μεγάλο θαύμα. Η συντριβή δεν ήρθε ποτέ, με τους Βυρωνιώτες να αποσπούν ένα… παντελονάτο 0-0 μετά από τεράστια προσπάθεια.

Η ελληνική ομάδα έπιασε εξαιρετική απόδοση και έτσι πανηγύρισε μια πολύ σπουδαία ισοπαλία, διαψεύδοντας, έτσι, όλους όσοι πίστεψαν πως η Γιουνάιτεντ θα περνούσε ένα άνετο απόγευμα στη Λεωφόρο. Οι περισσότεροι περίμεναν πάρτι των Άγγλων, αλλά ο Αθηναϊκός στάθηκε εξαιρετικά στο χορτάρι και με άψογο στήσιμο πήρε το 0-0 προς έκπληξη όλων.

Οι συνθέσεις

Αθηναϊκός (Γκερντ Πρόκοπ): Σαργκάνης, Χατζηαγγελής, Σπηλιώτης, Καπουράνης, Θεοδωράκος, Τζαλακώστας, Χατζηράπτης, Κόλεφ, Σπίτσα, Μπονγκ, Μπούτζουκας.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Άλεξ Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Μπρους, Πάλιστερ, Έργουιν, Φίλαν, Ινς, Μπίρντσμορ (75΄Γουάλας), Γουέμπ, Μακλέρ, Χιουζ, Ρόμπινς.

Στη ρεβάνς η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε την παράταση για να τον “λυγίσει”.

Η ρεβάνς απέδειξε ότι το πρώτο ματς δεν έληξε τυχαία ισόπαλο, με το ενενηντάλεπτο στο “Ολντ Τράφορντ” να λήγει επίσης με 0-0. Έτσι, οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί που η ελληνική ομάδα άντεξε για ένα ημίχρονο και στο 109′ δέχτηκε το γκολ από τον Μακλέρ και δύο λεπτά αργότερα ο Μαρκ Χιουζ έγραψε το 2-0. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Γκερντ Πρόκοπ αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από το “Θέατρο των Ονείρων”, έχοντας αντιμετωπίσει στα ίσα για περίπου 200 λεπτά ένα παγκόσμιο μεγαθήριο.

Σε ενδιαφέρει