Η κατάρα του… ταβερνιάρη

Στον αθλητισμό έχουμε δει πολύ κόσμο να ρίχνει κατάρες σε μισητούς αντιπάλους, αλλά αυτό που συνέβη στο Σικάγο πριν πολλά χρόνια έχει μείνει χαραγμένο ακόμα και σήμερα.
Η κατάρα του… ταβερνιάρη

Το Σικάγο είχε και έχει δύο ομάδες στο Μπέιζμπολ τους Γουάιτ Σοξ και τους Καμπς που η μία μισούσε την άλλη και τσακωνόντουσαν για τα πάντα. Αρχικά μόνο οι Καμπς βρισκόντουσαν στο Σικάγο, αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν οι Γουάιτ Σοξ, κάτι που έκανε έξαλλο τον πρόεδρο των πρώτων. Μάλιστα έσπευσε να κάνει μήνυση στον πρόεδρο των Γουάιτ Σοξ, Τσαρλς Κομίσκι. Για να πάρει την… άτυπη ρεβάνς ο τελευταίος ονόμασε την ομάδα του Γουάιτ Σόκινγκς, που ήταν το αρχικό όνομα των Καμπς μετά από την απόφαση η έδρα της ομάδας του να βρίσκεται κάτω από την 35η Λεωφόρο.

Mέχρι τότε οι δύο ομάδες δεν αγωνίζονταν στην ίδια Λίγκα. Η μία βρισκόταν στην Αμέρικαν και η άλλη στη Νάσιοναλ. Τότε λοιπόν γεννήθηκε ένας ιστορικός θρύλος, ο οποίος έγινε παντού γνωστός ως ο «θρύλος του ταβερνιάρη».

Συγκεκριμένα υπήρχε ένας φανατικός οπαδός των Γουάιτ Σοξ, ο Μπίλι Σιάνις, που είχε μια ταβέρνα και δεν έχανε ποτέ αγώνα. Αυτός, λοιπόν, ποτέ δεν κατάφερνε να φτάνει έγκαιρα στο γήπεδο, αφού έπαιρνε μαζί του μια μικρή κατσίκα που τον καθυστερούσε στον δρόμο. Ο θρύλος λέει πως ο Μπίλι Σιάνις καταράστηκε τους Καμπς να μην κατακτήσουν ποτέ το πρωτάθλημα, κάτι που μέχρι σήμερα έχει γίνει πραγματικότητα.

Μάλιστα για να σπάσει την κατάρα η διοίκηση των Καμπς κατά καιρούς έχει τυπώσει διαφημιστικά και πανό με κατσίκες στην εξέδρα για να πικάρει τους μισητούς της αντιπάλους και τον Μπίλι Σιάνις χωρίς μέχρι τώρα να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

 

Σε ενδιαφέρει