Ο Φέντερερ των ρεκόρ

Ξεκίνησε εχθές το φετινό Γουίμπλεντον στα γήπεδα του Λονδίνου και θεώρησα εύλογο να ασχοληθούμε με ένα σπουδαίο γεγονός που συνέβη σαν σήμερα στη συγκεκριμένη διοργάνωση του 2005.
Ο Φέντερερ των ρεκόρ

Στις 3 Ιουλίου του 2005 ο τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ γίνεται ο τέταρτος τενίστας στην ιστορία μετά τους Μποργκ, Σάμπρας και Πέρι που κατέκτησε τρεις σερί χρονιές το συγκεκριμένο Γκραν Σλαμ.

Eίχαν προηγηθεί οι κατακτήσεις του 2003 και του 2004 κερδίζοντας στους μεγάλους τελικούς τον Μαρκ Φιλιπούση με 3-0 και τον Αντι Ρόντικ με 3-1.

Ετσι έφτασε μπροστά στην μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του μέχρι εκείνη την στιγμή γιατί ακολούθησαν κι άλλες πολλές στη συνέχεια. Ηθελε σαν τρελός ο Ελβετός να γίνει ο τέταρτο τενίστας στην ιστορία που κατακτάει στο συγκεκριμένοι Γκραν Σλαμ τρεις συνεχόμενες φορές. Η πορεία του ήταν αρκετά εύκολη προς τον μεγάλο τελικό.

Στον πρώτο γύρο καθάρισε εύκολα τον Γάλλο Ματιέ με 3-0. Συνέχισε με το 3-0 επί του Μινάρ χωρίς καν να ιδρώσει. Στον τρίτο γύρο έχασε το πρώτο του σετ από τον Κίφερ, που διέθετε πολύ ισχυρό σερβίς, αλλά στο τέλος χαμογέλασε με 3-1. Ακολούθησε το 3-0 επί του Ισπανού Φερέρο, το οποίο τον έστειλε στα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Φερνάντο Γκονζάλες, τον οποίο κερδίζει με 3-0 και στα ημιτελικά έπεσε πάνω στον έμπειρο Λέιτον Χιούιτ. Ούτε ο Αυστραλός μπόρεσε να του βάλει φρένο φτάνοντας εύκολα στο 6-3, 6-4 και 7-6. Στον άλλο ημιτελικό ο Ρόντικ επιβλήθηκε με 3-1 του Γιόχανσον.

Ετσι οι δυο τους βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό και εκεί ο Ελβετός έκανε επίδειξη δύναμης φτάνοντας στο όνειρο και ξεσπώντας σε κλάματα με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Πρώτο σετ 6-2, δεύτερο 7-6 στο τάι μπρέικ και τρίτο 6-4 με ένα μπρέικ να είναι αρκετό.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο Φέντερερ δεν σταμάτησε εκεί, αφού έφτασε το βαρύτιμο τρόπαιο και τις επόμενες δύο χρονιάς φτάνοντας τις πέντε διαδοχικές κατακτήσεις. Μόνο ο Μποργκ το έχει καταφέρει αυτό από το 1976 μέχρι και το 1980. Φυσικά δεν έχει ξεπεραστεί από κανέναν μέχρι σήμερα.

Σε ενδιαφέρει