Σχεδόν… όλα ανοικτά!

Άρσεναλ, Ατλέτικο, Μαρσέιγ και Σάλτσμπουργκ θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.
semifinals

Μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου Ρεάλ και Λίβερπουλ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης μετά από 37 χρόνια (το 1981 η Λίβερπουλ είχε επικρατήσει με 1-0 στο «Παρκ ντε Πρενς»), από απόψε το βράδυ θα γνωρίζουμε και το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Γιουρόπα Λιγκ. Μεγάλο προβάδισμα έχει αποκτήσει η Μαρσέιγ απέναντι στη Σάλτσμπουργκ, όμως φέτος τα έχουμε δει όλα, ενώ ανοικτή είναι η πρόκριση στο ζευγάρι Ατλέτικο – Άρσεναλ. Όλα δείχνουν πάντως πως θα έχουμε μπροστά μας ακόμα μια συναρπαστική ευρωπαϊκή βραδιά που αναμένεται να μας καθηλώσει!

Ξεκινάμε από το δυνατό ζευγάρι των ημιτελικών Ατλέτικο – Άρσεναλ. Στο ματς του «Έμιρεϊτς» όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την Άρσεναλ, καθώς η Ατλέτικο έμεινε από το 10′ με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σίμε Βρσάλικο. Όπως ήταν λογικό, οι «κανιονιέρηδες» απέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη δυνατότητα να παίξουν τους «ροχιμπλάνκος» στο μισό γήπεδο σχεδόν σε όλο το ματς, με τις προσπάθειές τους να… καρποφορούν στο 61′, όταν μετά από λάθος του Γκριζμάν, ο Γουίλσιρ έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Λακαζέτ πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους, κάνοντας το 1-0 με κεφαλιά. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν πολλές ευκαιρίες να διευρύνουν το προβάδισμά τους, όμως ο νόμος του ποδοσφαίρου είναι… αμείλικτος. Έτσι στο 82′ ύστερα από μακρινή μπαλιά, ο Κοσιελνί έχασε την κόντρα από τον Γκριζμάν, ο οποίος επέμεινε και με διπλή προσπάθεια έγραψε το τελικό 1-1, αποτέλεσμα που δίνει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους Ισπανούς.

Στο ζευγάρι των αουτσάιντερ Σάλτσμπουργκ – Μαρσέιγ, τα πράγματα είναι κάπως πιο… διευθετημένα. Η Μαρσέιγ με το 2-0 του πρώτου αγώνα απέκτησε σαφέστατο προβάδισμα για την πρόκρισή της στον τελικό της Λυών. Στο ματς του «Βελοντρόμ», οι Μασσαλοί μπήκαν πολύ δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 15′, καθώς ύστερα από φάουλ του Παγιέ, ο γκολκίπερ Βάλκε έκανε τραγική έξοδο και ο Τοβάν με κεφάλι και… χέρι μαζί έκανε το 1-0! Στη συνέχεια, οι Αυστριακοί ανέβασαν το ρυθμό τους μετά το 25′, όμως όλες οι προσπάθειες τους έπεφταν πάνω σε έναν εξαιρετικό Πελέ. Στο 60′, ο κόουτς Γκαρσιά έριξε στο ματς τον Ν’ Ζιέ, ο οποίος τον δικαίωσε πλήρως, καθώς με το πρώτο του σουτ στο παιχνίδι κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Στο 77′, οι «ταύροι» έχασαν μοναδική ευκαιρία να ξαναμπούν γερά στο κόλπο της πρόκρισης, αφού το πλασέ του Γκούλμπραντσεν βρήκε στο δοκάρι. Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τη γαλλική ομάδα να αποτελεί πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Σε ενδιαφέρει