Όλα να τα… περιμένουμε!

Η μεγάλη ανατροπή της Ρόμα απέδειξε γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο "βασιλιάς των σπορ" και σε αυτό το σπορ ακόμα και ο πιο αδύναμος μπορεί να διεκδικήσει τις ελπίδες που του αναλογούν.
Arsenal vs CSKA Moscow

Προημιτελικά Γιουρόπα Λιγκ, πράξη δεύτερη. Oι περισσότεροι πριν τον άθλο της Ρόμα στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έλεγαν πως σίγουρα έχουν προκριθεί για τα ημιτελικά της διοργάνωσης οι Λάτσιο, Ατλέτικο Μαδρίτης και Άρσεναλ και όλα είναι ανοικτά στο ζευγάρι Μαρσέιγ – Λειψία. Πόσο σίγουροι είμαστε για αυτό όμως; Οι “τζιαλορόσι” απλώς ήρθαν για να μας υπενθυμίσουν ότι στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και ο “μικρός” δεν είναι πάντα… καταδικασμένος απέναντι στο “μεγάλο”. Τουλάχιστον έδωσαν την αίσθηση και στον απλό φίλαθλο που θα παρακολουθήσει τα ματς, ότι ίσως να μην έχει κριθεί και τίποτα. Αν όντως συμβαίνει έτσι και στην πραγματικότητα, μόνο οι πραγματικοί πρωταγωνιστές μπορούν να το αποδείξουν και θα το μάθουμε το βράδυ.

Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι των προημιτελικών πριν ακόμα και τον πρώτο αγώνα ήταν το Μαρσέιγ – Λειψία και αυτό επιβεβαιώθηκε και από το σκορ. Οι “ταύροι” επικράτησαν με 1-0 επί των Γάλλων, με ένα γκολ που πέτυχε ο Βέρνερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Σίγουρα πολύ καίριο σημείο, αφού οι φιλοξενούμενοι εκεί που πίστεψαν ότι θα πάνε με το μηδέν στα αποδυτήρια, είχαν να διαχειριστούν το μειονέκτημα που τελικά έμεινε μέχρι τέλους. Μικρό το κακό, βέβαια, για την ομάδα του Γκαρσιά, ο οποίος όμως θα προτιμούσε να είχε πετύχει ένα εκτός έδρας γκολ. Προσεκτικό αναμένεται το αποψινό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, αφού όποια πετύχει γκολ σίγουρα θα αποκτήσει το πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Περνάμε στο ζευγάρι Σπόρτινγκ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Αρχικά περιμέναμε μια δυνατή κόντρα ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες, καθώς τόσο οι Ισπανοί, όσο και οι Πορτογάλοι μέσα στη χρονιά απέδειξαν ότι δίκαια βρέθηκαν στο Τσάμπιονς Λιγκ φέτος. Όμως, οι “ροχιμπλάνκος” με το γκολ που πέτυχαν μόλις στο 1′ με τον Κόκε, έθεσαν τις βάσεις τόσο για τη νίκη, όσο και για την πρόκριση. Ο Γκριζμάν ήρθε στο 40′, απλά, να επιβεβαιώσει ποιος είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση και με το… επαγγελματικό 2-0 η Ατλέτικο πάει σημερινή ρεβάνς, έχοντας το πάνω χέρι. Η ομάδα του Ζέσους αυτό που έχει να ελπίζει είναι πως θα της βγει το ματς στην αρχή και θα πετύχει ένα γρήγορο γκολ που θα αλλάξει άμεσα τις ισορροπίες.

Επόμενο ζευγάρι είναι το Σάλτσμπουργκ – Λάτσιο. Στο πρώτο ματς οι Ιταλοί κατάφεραν να επιβληθούν με 4-2 επί των Αυστριακών, σε ένα παιχνίδι που ήταν αρκετά ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο και έληξε 1-1. Στην επανάληψη, οι Ρωμαίοι βγήκαν αποφασισμένοι να το… καθαρίσουν και με τον Παρόλο στο 49′ προηγήθηκαν 2-1, όμως οι “ταύροι” απάντησαν ξανά στο 71′, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τον Μινάμινο, ο οποίος είχε περάσει στο ματς ένα λεπτό νωρίτερα. Η χαρά τους κράτησε μόλις τρία λεπτά, καθώς ακολούθησε ένα δίλεπτο (74′ – 76′) που οι γηπεδούχοι πέτυχαν δύο γκολ και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Σήμερα, η ομάδα του Μάρκο Ρόζε χρειάζεται να υπερβάλλει λίγο εαυτό, όμως δύο γκολ δεν είναι ακατόρθωτα να μπουν, έχοντας μάλιστα πετύχει άλλα τόσα εκτός έδρας.

Ολοκληρώνουμε με το φαινομενικά… τελειωμένο (όσον αφορά την πρόκριση) ζευγάρι και αυτό δεν είναι άλλο από το ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Άρσεναλ. Στο ματς του Λονδίνου, οι γηπεδούχοι απέδειξαν ότι είναι καλύτερη ομάδα από τους Ρώσους, επικρατώντας με το ευρύ 4-1. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους “κανονιέρηδες” ήταν οι Λακαζέτ και Ράμσεϊ (από δύο τέρματα), με τον Ουαλό μάλιστα να πετυχαίνει ένα καταπληκτικό γκολ και να αναδεικνύεται ο ΜVP και από τους τέσσερις αγώνες της διοργάνωσης. Το μόνο που κατάφεραν οι Ρώσοι ήταν να ισοφαρίσουν -προς στιγμήν- στο 15′ με τον Γκόλοβιν και αυτό το γκολ να τους δίνει πολύ λίγες ελπίδες για την αποψινή ρεβάνς. Θα εμπνευστούν από το κατόρθωμα της Ρόμα οι παίκτες του Γκοντσαρένκο; Aυτό εύχονται -τουλάχιστον- οι ουδέτεροι φίλαθλοι που θα κάτσουν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Σε ενδιαφέρει