Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Πολλά τα σενάρια που συνοδεύουν την τελική κατάταξη των δύο «αιωνίων» στην τελευταία αγωνιστική της Euroleague και ακόμα και το σενάριο «εμφυλίου» στα play-off είναι υπαρκτό.
Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής της Euroleague για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Όλα ανοιχτά είναι για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό την τελευταία αγωνιστική της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να μπορεί να τερματίσει από 3ος έως και 6ος. Δεν χάνουν το πλεονέκτημα της έδρας οι «ερυθρόλευκοι». 

Τελευταία στροφή της Euroleague αυτή που θα διεξαχθεί το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής (5-6/4) και το μόνο σίγουρο σε ό,τι αφορά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν πλεονέκτημα έδρας ό,τι αποτέλεσμα κι αν φέρει κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ. Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί για ακόμα μία χρόνια, το γεγονός ότι η Euroleague δεν αποφάσισε να διεξαχθούν όλοι οι αγώνες την ίδια ώρα και μέρα, ώστε να αποφευχθούν περιπτώσεις ομάδων που χάνουν επίτηδες ώστε να διαλέξουν αντίπαλο.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι οι θέσεις των ομάδων δεν θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της τελευταίας χρονικά αναμέτρησης, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπάμπεργκ, καθώς το αποτέλεσμα των Μαδριλένων απασχολεί πολύ και τους δύο, τον μεν Ολυμπιακό για την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στα play-off και τον Παναθηναϊκό για την τελική του θέση.

Χαμός στην τελευταία αγωνιστική της Euroleague. Ζεις τη μαγεία του μπάσκετ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Το πιο «εμπορικό» σενάριο είναι αυτό του «εμφύλιου» στα play-off. Για να συμβεί αυτό πρέπει: Ο Ολυμπιακός να ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, να χάσει ο Παναθηναϊκός από την Αρμάνι Μιλάνο και να νικήσει η Ρεάλ την Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη. Σε αυτή την περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν 3οι, ο «πράσινοι» πέφτουν 6οι και πάνω στον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να έχουν πλεονέκτημα έδρας.

Αναλυτικά τα σενάρια για τις τελικές θέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός

Σενάριο για την 3η θέση:

Νίκη με Ζαλγκίρις, χωρίς να τον ενδιαφέρει κανένα άλλο αποτέλεσμα.

Ήττα με Ζαλγκίρις και ταυτόχρονα νίκη της Ρεάλ επί της Μπάμπεργκ. Ακόμα και να νικήσει ο Παναθηναϊκός, προκύπτει τριπλή ισοβαθμία, με τον Ολυμπιακό να ευνοείται και να μένει 3ος.

Σενάριο για την 4η θέση:

Ήττα από Ζαλγκίρις, νίκη Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη και νίκη Παναθηναϊκού στο Μιλάνο. Σε αυτό το σενάριο, οι «πράσινοι» είναι 3οι, η Ρεάλ 5η και πέφτει πάνω στον Ολυμπιακό με μειονέκτημα.

Παναθηναϊκός

Σενάριο για 3η θέση:

Νίκη στο Μιλάνο, ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις και της Ρεάλ στη Μαδρίτη από την Μπάμπεργκ.

Σενάριο για 4η θέση:

Νίκη επί της Αρμάνι, ήττα της Ρεάλ στη Μαδρίτη από την Μπάμπεργκ.

Ήττα του Ολυμπιακού από τη Ζαλγκίρις, νίκη της Ρεάλ επί της Μπάμπεργκ και νίκη του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο. Είναι το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας. Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να κερδίσει, αλλά αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί να χάσει η ίδια το πλεονέκτημα της έδρας! Απίστευτο όμως Ευρωλιγκικό!

Σενάριο για 5η θέση:

Νίκη του ίδιου, του Ολυμπιακού και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ήττα του ίδιου, ήττα της Ρεάλ από την Μπάμπεργκ και νίκη της Ζαλγκίρις.

Σενάριο για 6η θέση:

Ήττα Ολυμπιακού από Ζαλγκίρις, ήττα Παναθηναϊκού στο Μιλάνο και νίκη Ρεάλ επί της Μπάμπεργκ. Είναι το σενάριο του ελληνικού «εμφυλίου» στα play-off.

Σε ενδιαφέρει