Σαν ψέμα μοιάζει!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι έτοιμο -για μια ακόμα φορά- να αρχίσει να τσουλάει το τόπι. Και δε θα μπορούσε να είναι μια μέρα διαφορετική από αυτή: Την Πρωταπριλιά!
Σαν ψέμα μοιάζει!

Πρωταπριλιά έφτασε. Η ημέρα που o παγκόσμιος πληθυσμός έχει συνηθίσει να λέει ψέματα. Και η επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος κάπως έτσι μας φαίνεται. Σαν ψέμα! 

Η ουσιαστική αρχή έγινε το Σάββατο, όμως το κυρίως πιάτο είναι την Κυριακή. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στον απόηχο της τιμωρίας του ΠΑΟΚ που τη φέρνει σε πολύ πλεονεκτική θέση για το φετινό τίτλο. Ένα πρωτάθλημα που παίζεται τις μισές μέρες στα γήπεδα ποδοσφαίρου και τις άλλες μισές στις δικαστικές αίθουσες. Οπότε τις μέρες που το καμαρώνουμε στο χορτάρι, ας το απολαύσουμε!

Η ΑΕΚ είναι η πιο σταθερή ομάδα της σεζόν, αγωνιστικά. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και δικαιολογημένα η ομάδα του βρίσκεται στα φαβορί για τον τίτλο. Άσχετο με το αν θεωρεί κανείς την ΑΕΚ, δίκαιη πρωταθλήτρια, είναι αντικειμενικά αποδεκτό ότι οι “κιτρινόμαυροι” είναι μια από τις δυο ομάδες που θα έπρεπε να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου. 

Η μοίρα τα έφερε έτσι και στο πρώτο ματς μετά την διακοπή παίζει με τον Παναθηναϊκό. Έναν ταλαιπωρημένο Παναθηναϊκό που είναι στην πλέον δύσκολη εποχή της ιστορίας του με το φάσμα της Β’ Εθνικής να είναι πιο κοντά από ποτέ. Οι συμμαχίες και οι λυκοφιλίες του φετινού πρωταθλήματος δεν έδειξαν να τον βοηθούν και η κατάσταση των “πράσινων” είναι ένα ερώτημα. Ο Ουζουνίδης είναι απογοητευμένος από την ανυπαρξία της διοίκησης και οι παίκτες μοιάζουν “αποσβολωμένοι” στα σενάρια που διαβάζουν για το μέλλον τους. Βασικός τους στόχος πάντως παραμενει να βγάλουν την ομάδα στην πέμπτη θέση. 

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, το Πανιώνιος – Ξάνθη θεωρητικά είναι το κορυφαίο. Ομάδες που παίζουν για την πεντάδα και με δεδομένο πως η πέμπτη θέση θα οδηγήσει στην Ευρώπη, το κίνητρο των δυο θα είναι μεγάλο. Με δεδομένο βέβαια πως κανείς δεν είναι σίγουρος για το ποιες ομάδες θα έχουν την ικανότητα να παίξουν στην Ευρώπη του χρόνου, όλα τα σενάρια παίζουν. 

Και μην ξεχνάμε το πλέον σημαντικό γεγονός. Το Grexit! Η UEFA μοιάζει να έχει “τελειωμένο” το ελληνικό ποδόσφαιρο και μια πιθανή ελληνική έξοδος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα ταράξει για τα καλά τα “εγχώρια” νερά!

Σε ενδιαφέρει