Αγγλία δεν είναι μόνο η Πρέμιερ Λιγκ!

Η Πρέμιερ Λιγκ συγκεντρώνει όλα τα φώτα. Η Τσάμπιονσιπ παίρνει όλα τα "ρέστα" αλλά το αγγλικό ποδόσφαιρο έχει άλλες δυο επαγγελματικέ κατηγορίες. Και τι κατηγορίες. Όνειρο!
league

Για την Πρέμιερ Λιγκ τα βλέπουμε κάθε βδομάδα. Για την Τσάμπιονσιπ τα είδαμε πριν λίγο καιρό. Αυτό είναι όμως όλο το αγγλικό ποδόσφαιρο; Ούτε καν!

Οι άλλες δυο επαγγελματικές κατηγορίες των Βρετανών είναι εξίσου ανταγωνιστικές και ποιοτικές με τις πρώτες. Η Λιγκ 1 και η Λιγκ 2 είναι στην κορύφωσή τους και οι ομάδες που παίζουν εκεί, ευελπιστούν να δουν τους “εαυτούς” τους στην Πρέμιερ Λιγκ ή την Τσάμπιονσιπ σε λίγα χρόνια! Ποιες είναι όμως αυτές οι ομάδες;

Στη Λιγκ 1 ανεβαίνουν οι δυο πρώτοι και οι υπόλοιποι τέσσερις παίζουν στα play-off για την τρίτη ομάδα που θα πάει στν Τσάμπιονσιπ. Σριούσμπερι (78β), Γουίγκαν (77β) και Μπλάκμπερν (76β) είναι οι τρεις ομάδες που μάχονται για τις δυο πρώτες θέσεις. Η πρωτοπόρος είναι και το μεγαλύτερο value στο στοιχηματικό κομμάτι αφού έρχεται …τρίτη στις αποδόσεις και η απευθείας άνοδός της πληρώνει στο 2.50! Γουίγκαν (1.08) και Μπλάκμπερν (1.33) είναι τα φαβορί. Από κει και πέρα, η Ρόδεραμ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play-off, ενώ δυο θέσεις παίζουν για επτά ομάδες! Πιτέρμπορο (2.20), Πλίμουθ (2.75) και Τσάρλτον (3.50) τα φαβορί για τις δυο θέσεις, ανάμεσα σε αυτές τις επτά ομάδες. Περίπου 8 αγωνιστικές απομένουν, αλλά πολλές ομάδες έχουν αγώνες λιγότερους.

Στη Λιγκ 2, έχουμε ένα παρόμοιο σκηνικό. Τρεις συν μια ομάδες ανεβαίνουν. Οι τρεις που διεκδικούν την απευθείας άνοδο έχουν σχεδόν ξεκαθαρίσει. Λούτον και Άκρινγκτον είναι “άχαστα” φαβορί για τις δυο πρώτες θέσεις, ενώ η Γουίκομπ είναι στους 70 βαθμούς με τις Νοτς Κάουντι κι Έξετερ ν’ ακολουθούν στους 66. Η Έξετερ έχει αγώνα λιγότερο και το 6.00 που βρίσκουμε εκεί είναι εξαιρετικής αξίας. Η Κόβεντρι έχει την εμπειρία πάντως κι αν και με 64 βαθμούς (κι αγώνα λιγότερο) είναι στην ίδια απόδοση. Σε περίπτωση που καμία από αυτές δεν καταφέρει να μπει “σφήνα” στην τριάδα, τότε είναι βέβαιο πως θα είναι στην τετράδα των play-off. Η τέταρτη θέση έχει φαβορί (Μάνσφιλντ στους 64β) αλλά και καλά αουτσάιντερ. Λίνκολν στους 61 βαθμούς (2.00) και Σουίντον στους 60 (2.50) είναι καλές περιπτώσεις. Κι εδώ έχουμε ακόμα επτά αγωνιστικές, αλλά όπως είδαμε πολλές ομάδες έχουν λιγότερους αγώνες!

Δες τις αποδόσεις για το τρομερό πρωτάθλημα της Λιγκ 2 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Σε ενδιαφέρει