Europa League: Το μεγάλο φαβορί Ατλέτικο και τo ισχυρό αουτσάιντερ

Από τη στιγμή που η κατάκτηση του Europa League χαρίζει αυτομάτως και εισιτήριο Champions League, το περσινό παράδειγμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλουν να το ακολουθήσουν οι 8 ομάδες που έχουν μείνει στη διοργάνωση.
europa

Στην τελική ευθεία, όπως όλες οι διοργανώσεις ανά την Ευρώπη, έχει μπει και το Europa League και το περσινό… δεδικασμένο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την προσθήκη μιας ευρωπαϊκής κούπας, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της στο Champions League, αφύπνισε πολλές ομάδες.

Από τη στιγμή που η Ατλέτικο Μαδρίτης απέτυχε παταγωδώς στη φετινή διοργάνωση του Champions League, έγινε αυτομάτως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Europa. Ο… υποβιβασμός της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, μπορεί να μην ταίριαζε με τις εξαιρετικές πορείες που πραγματοποιούσε επί χρόνια στο Champions League, αλλά φάνηκε ότι τη γέμισε κίνητρα, τόσο για να δώσει απαντήσεις, όσο και για να προσθέσει μια ευρωπαϊκή κούπα στην τροπαιοθήκη της, που δεν είναι άλλωστε και γεμάτη. Την κούπα του Europa την έχει ξανακατακτήσει δύο φορές (2010, 2012), τη δεύτερη με τον Ντιέγκο Σιμεόνε, άρα ο Αργεντινός τεχνικός έχει το «know how» για να κάνει τη δουλειά. Στο πρωτάθλημα Ισπανίας έχει «καθαρίσει» από στόχους, αφού δεν πρόκειται να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά ούτε να χάσει το Champions League, ενώ το μεγάλο «αστέρι» της ομάδας, Αντουάν Γκριεζμάν δείχνει στο τέλος της σεζόν το απίστευτο ταλέντο του. Στην εξίσωση έχει προστεθεί ο «τρελός» αλλά και παικταράς, Ντιέγκο Κόστα, οπότε το σύνολο του Ντιέγκο Σιμεόνε δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Στη Novibet η απόδοση για τους «ροχιμπλάνκος» βρίσκεται στο 2.75 και πρώτο εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν είναι αυτό της Σπόρτινγκ Λισαβώνας στα προημιτελικά.

Κάνουμε κάθε παιχνίδι συναρπαστικότερο! (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Ισχυρό αουτσάιντερ η Άρσεναλ που «καίγεται» 

Τα προηγούμενα χρόνια η 4η θέση ήταν «ρεζερβέ» στην Αγγλία από την Άρσεναλ. Ωστόσο, με την άνοδο όλων των υπόλοιπων ομάδων, τόσο σε μεταγραφικό όσο και προπονητικό επίπεδο, οι «κανονιέρηδες» όχι απλά έχουν μείνει στάσιμοι, αλλά κατά τα φαινόμενα, για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν θα αγωνιστούν στο Europa League. Η μοναδική προοπτική που τη… σώζει και την κάνει να ελπίζει είναι η κατάκτηση του Europa, με τον Αρσέν Βενγκέρ να επιθυμεί πλέον να αντιγράψει την περσινή πορεία του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος «παράτησε» πέρυσι τα τελευταία ματς της Premier League και προτίμησε – ορθώς όπως αποδείχθηκε – να κυνηγήσει το Europa και το κατάφερε. Μπορεί, λοιπόν, η φετινή πορεία των Λονδρέζων να μην κερδίζει την εμπιστοσύνη, αλλά κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την ποιότητά τους. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα και αυτή τη στιγμή η απόδοση για την κατάκτηση της κούπας βρίσκεται στο 3.50 στη Novibet.

Υπάρχει απόσταση…

Αυτό το ζευγάρι ομάδων (Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρσεναλ) δύσκολα θα σπάσει, αφού η διαφορά δυναμικότητας από τις υπόλοιπες έξι είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και ενδεικτική των αποδόσεων που υπάρχουν.

Σε ενδιαφέρει