Ο δρόμος για τους ομίλους

Λίγος καιρός έχει απομείνει από τη μεγάλη σέντρα στα προκριματικά των δύο σπουδαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε συλλογικό επίπεδο και συνολικά εννιά ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο θα βρεθούν σε αυτά.
europe leagues

Ολοένα και πιο κοντά έρχονται τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, με το Ελληνικό, αλλά και το Κυπριακό ενδιαφέρον να είναι τεράστιο και οι εκπρόσωποι της χώρας μας πολλοί.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός θα πορευτεί με τον Χάσι στον πάγκο του, ένα πρόσωπο που με την έλευσή του έσπειρε έντονα ερωτηματικά και μπόλικη μουρμούρα. Το σίγουρο είναι πως ο Κοσοβάρος τεχνικός θα μπει από νωρίς στα βάσανα, αφού θα δώσει εξετάσεις ξεκινώντας από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών και θα έχει μια σχετικά βατή κλήρωση. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που βρεθεί στα πλέι οφ, όπου ουσιαστικά σε δύο ματς θα διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Το να βρεθεί σε αυτούς προσφέρεται στο 1.70.

Μάθε τα πάντα για τον Stoiximan

Σαφέστατα πιο δύσκολο το έργο της ΑΕΚ, που ναι μεν θα ξεκινήσει και αυτή από τον τρίτο προκριματικό γύρο, αλλά βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων, άρα θα βρει από νωρίς έναν θεωρητικά πιο ισχυρό αντίπαλο. Μάλιστα σε περίπτωση που βρεθεί στα πλέι οφ, το πράγμα θα γίνει ακόμα δυσκολότερο με αρκετά μεγαθήρια να θέτουν υποψηφιότητα για να βρεθούν απέναντί της. Υπό αυτές τις συνθήκες θεωρείται λογικό το 10.00 του να βρεθεί στους ομίλους.

Από πλευράς Κύπρου ο πρωταθλητής των τελευταίων ετών ΑΠΟΕΛ έχει καταφέρει όχι μόνο να κάνει υπερβάσεις, αλλά να ανταγωνίζεται πολύ μεγάλα κλαμπ και δεν πρέπει να τον υποτιμάμε. Μπαίνει στο χορό από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, αλλά βρίσκεται με το σπαθί του στο γκρουπ των ισχυρών. Αυτός είναι και ο λόγος που η περίπτωση να φτάσει μέχρι τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης προσφέρεται πολύ χαμηλότερα από την ΑΕΚ σε απόδοση 4.00!

Περνάμε και στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου Ελλάδα και Κύπρος έχουν συνολικά έξι εκπροσώπους. Αρχικά στα δικά μας λημέρια πρώτος στο χορό μπαίνει ο Πανιώνιος, που καλείται να ξεκινήσει από το γκρουπ των ισχυρών στον δεύτερο προκριματικό όμιλο. Σέντρα στις 13 Ιουλίου για τους Νεοσμυρνιώτες με ένα σχετικά βατό αντίπαλο, αλλά η συνέχεια θα είναι τρομερά δύσκολη. Σε περίπτωση πρόκρισης θα πέσει στους αδύναμους του τρίτου γύρου και έτσι θα ανταγωνιστεί ομάδες υψηλότερου επιπέδου. Ως εκ τούτου το 15.00 του να βρεθεί στους ομίλους κρίνεται δίκαιο.

Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ ξεκινάνε τις υποχρεώσεις από τους ισχυρούς του τρίτου προκριματικού γύρου. Η διαφορά τους είναι πιθανό να υπάρξει σε περίπτωση πρόκρισης στα πλέι οφ. Εκεί ο ΠΑΟΚ θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς, αλλά ο Παναθηναϊκός για να βρεθεί σε αυτούς θα ελπίζει σε αποκλεισμό κάποιων ομάδων που βρίσκονται ψηλότερα στη γενική βαθμολογία. Η πρόκριση στους ομίλους για τους Θεσσαλονικείς προσφέρεται στο 1.87, ενώ για την ομάδα του Ουζουνίδη είναι λίγο πιο τσιμπημένη στο 2.00.

Κλείνω με τις Κυπριακές ομάδες, όπου έχουν σαφέστατα πιο δύσκολο έργο και ο δρόμος τους είναι στρωμένος με…αγκάθια. Ο Κυπελλούχος Απόλλων Λεμεσού συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες θεωρητικά, αφού θα ριχτεί στη μάχη από τον δεύτερο προκριματικό γι’ αυτό και προσφέρεται στο 12.00 το να φτάσει μέχρι τους ομίλους. Οι άλλες δύο ομάδες, που είναι η ΑΕΚ Λάρνακας και η ΑΕΛ έχουν μπροστά τους έναν αγωνιστικό Γολγοθά ξεκινώντας τις υποχρεώσεις τους από τον πρώτο προκριματικό γύρο στις 29 Ιουνίου, όπου θα βρεθούν στους ισχυρούς. Στο ίδιο γκρουπ θα είναι και σε περίπτωση πρόκρισης στον δεύτερο προκριματικό. Από κει και πέρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα, αφού στον τρίτο γύρο, αλλά και στα πλέι οφ υποβιβάζονται στους αδύναμους. Μικρή η απόστασή τους σε ότι έχει να κάνει με τις αποδόσεις του να βρεθούν στους ομίλους της διοργάνωσης πληρώνοντας 18.00 και 20.00 αντίστοιχα.

Σε ενδιαφέρει