Λύγισε από τα σουτ

Λύγισε από τα σουτ

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει το τέταρτο ευρωπαϊκό, αφού η Ρεάλ φάνηκε πιο διψασμένη και κυρίως πιο εύστοχη. Οι Ισπανοί, παρότι κάποιες στιγμές στο παιχνίδι έδειχναν να στοιχειώνονται από το φάντασμα του Λονδίνου, τελικά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τη δύναμη της έδρας και κέρδισαν τον Ολυμπιακό με 78-59. H διαφορά του σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού η ελληνική ομάδα ήταν μέσα στο σκορ μέχρι και λίγο πριν τη λήξη του.

Δύο ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν για του Ισπανούς, ο Κάρολ με 16 πόντους και πάρα πολύ κρίσιμα τρίποντα στην πιο σημαντική στιγμή του αγώνα, αλλά και ο Νοτσιόνι, που στα 35 του ως ρούκι σε ένα φάιναλ φορ, πέτυχε 12 και μάζεψε και 7 ριμπάουντ. Να σημειωθεί πως τους Μαδριλένους κράτησε στο πρώτο ημίχρονο ο Μασιούλις, με εννέα πόντους. Για τον Ολυμπιακό, εκπληκτικός ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους, ενώ οι Σλούκας, Πρίντεζης και Χάντερ πρόσθεσαν άλλους 31. Φαίνεται πως ο Σπανούλης ξόδεψε όλη του την ενέργεια στον ημιτελικό, αφού έμεινε στους τρεις πόντους, με 0/4 τρίποντα και 1/4 βολές.

Το ματς ήταν εξαιρετικό και είχε συνεχείς αλλαγές στο σκορ. Ο Ολυμπιακός έκανε ακόμη μια επική ανατροπή στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν έκανε +1 το -11, αλλά στη συνέχεια ο Κάρολ ανέλαβε δράση. Γενικά θα λέγαμε πως το ματς χάθηκε από τα χαμένα ελεύθερα σουτ και τις βολές του Ολυμπιακού, αλλά και το γεγονός πως η Ρεάλ μπόρεσε να ακολουθήσει την εξαιρετική άμυνα των “ερυθρολεύκων” με παίκτες κομμάντο.

Δεν αξίζουν δάκρυα γι’ αυτή την ομάδα, αφού πραγματικά ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Αγωνιστικά, δίκαια πήρε το τρόπαιο η Ρεάλ, αφού συνολικά μέσα στη χρονιά, αλλά και στο φάιναλ φορ, ήταν η καλύτερη ομάδα.

MVP της διοργάνωσης ο Αντρές Νοτσιόνι.

Υ.Γ. Τα καραγκιοζιλίκια του Ρούντι στο τέλος δείχνουν για άλλη μια φορά πόσο μικρός άνθρωπος είναι.

Σε ενδιαφέρει