Πόρτο – Μπάτε: Εύκολη πρεμιέρα για τους ‘δράκους’

Πόρτο – Μπάτε: Εύκολη πρεμιέρα για τους ‘δράκους’

Απόψε το βράδυ, η Πόρτο, εβρισκόμενη σε μια νέα σελίδα της ιστορίας της, υποδέχεται την Μπάτε Μπορίσοφ στο «Ντραγκάο» με στόχο να ξεκινήσει νικηφόρα την φετινή της πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ σε έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό όμιλο με Μπιλμπάο και Σάχτάρ Ντόνετσκ.

Οι γηπεδούχοι, θέλουν να ξεχάσουν την περσινή τραγική τους πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ όταν και τερμάτισαν 3οι στον όμιλο τους. Φέτος με νέο προπονητή, τον υπέρ-φιλοδόξο Λοπετέγκι, και ηγέτη τον έμπειρο πλέον φορ Τζάκσον Μαρτίνες θέλει να κάνει ότι την περασμένη δεκαετία. Να πρωταγωνιστήσει πάλι στα κύπελλα Ευρώπης. Στα προκριματικά απέκλεισε την πολύ δυνατή Λιλ, σημειώνοντας 2 νίκες και πραγματοποιώντας δυο πολύ πειστικές εμφανίσεις. Για το πρωτάθλημα Πορτογαλίας, την Κυριακή έκανε την πρώτη της «γκέλα» αφού έμεινε στο 1-1 με την Γκιμαράες. Μεταγραφικά, έκανε πολύ μελετημένες κινήσεις, αφού οι προσθήκες της ήταν ιδιαίτερα ποιοτικές (Μάρτινς Ίντι, Κασεμίρο, Αμπουμπακάρ, Μαρκάνο, Τέγιο, Αντριάν) γεμίζοντας το ρόστερ της ενόψει της απαιτητικής σεζόν. Εκτός από το σημερινό ματς ο Χοσέ Άνγκελ και ο Ρικάρντο Περέιρα.

Πιθανή ενδεκάδα: Φαμπιάνο – Ντανίλο, Μαϊκόν, Μάρτινς Ίντι, Άλεξ Σάντρο – Κασεμίρο, Ερέρα, Εβάνδρο – Κουαρέσμα, Μπραχίμι, Μαρτίνεζ

Στην άλλη πλευρά, η Μπάτε Μπορίσοφ, από τις ομάδες που έχουν ευνοηθεί ιδιαίτερα από τις αλλαγές του Πλατινί, αφού έχει γίνει «μόνιμη» πλέον στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο κόουτς Αλεξάντρ Γιερμάκοβιτς, πέρασε από τρεις προκριματικούς γύρους, για να βρεθεί εδώ που είναι σήμερα (Σκεντεμπρέου, Ντεμπρετσένι, Σλόβαν Μπρατισλάβας). Για το εγχώριο πρωτάθλημα Λευκορωσίας, το format ορίζει ότι δημιουργείται ένα «μίνι» πρωτάθλημα 6 ομάδων με σκοπό την ανάδειξη του πρωταθλητή. Βρίσκεται 3 βαθμούς μπροστά από την 2η Ντιναμό Μινσκ και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του 9ου σερί πρωταθλήματός της. Απόντες από το σημερινό ματς θα είναι ο σημαντικός μέσο Κρίβετς, οι στόπερ Ζουράβλεφ και Πάβλοβετς ο χαφ Γιαμπλόνσκι και οι φορ Κλίμοβιτς και Πετρένκο, άπαντες αναπληρωματικοί.

Πιθανή ενδεκάδα; Τσέρνικ – Κλάχους, Πολιάκοφ, Φιλιπένκο, Μλαντένοβιτς – Πάβλοφ, Λιχτάροβιτς, Βολόντκο – Αλεξίεβιτς, Ροντιόνοφ, Χορντέιτσουκ

Συνοπτικά, η Πόρτο ως τώρα δείχνει ιδιαίτερα προσεκτική στα ματς της. Ειδικά απέναντι στη Λιλ, ήταν «χάρμα οφθαλμών». Σήμερα πιστεύω σε μια καθαρή νίκη της ομάδας από το Οπόρτο και θα επιλέξω την επιλογή του no goal στο «μικρό» 1.65.

Σε ενδιαφέρει