Δυνατή η Γιούβε, σκληρό καρύδι η Μάλμε

tevez

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού, η Γιουβέντους αντιμετωπίζει τη Μάλμε. Δεν τίθεται θέμα για το ποιος είναι το φαβορί για τη νίκη, καθώς η “μεγάλη κυρία” είναι ανώτερη σε όλα τα επίπεδα και πολύ “διψασμένη” για μια ευρωπαϊκή διάκριση, ύστερα από πάρα πολλά χρόνια. Η Μάλμε δεν είναι τυχαία περίπτωση. Είναι η καλύτερη ομάδα στην Σουηδία και δεν θα πάει για τουρισμό στο Τορίνο.

Ο Μάσιμο Αλέγκρι αντικατέστησε τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της Γιούβε και αυτή είναι μια τεράστια αλλαγή για την πρωταθλήτρια Ιταλίας. Ο Κόντε είχε μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα, αφήνοντας το στίγμα του και πλέον ο Αλέγκρι έχει ως στόχο την διατήρηση των κεκτημένων στην Ιταλία, αλλά κυρίως την διάκριση στην Ευρώπη. Πέρσι, οι “μπιανκονέρι” είχαν μείνει εκτός από τη φάση των ομίλων και σίγουρα θα είναι πολύ πιο σοβαροί φέτος. “Η Γιουβέντους διαθέτει ένα ρόστερ ανταγωνιστικό και ικανό να φτάσει μακριά στην Ευρώπη. Ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, όμως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ο κύριος στόχος μας είναι να έχουμε διαθέσιμο ολόκληρο το ρόστερ, προκειμένου να αγωνιζόμαστε σε υψηλό επίπεδο στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ”, δήλωσε ο Αλέγκρι. Οι Ιταλοί έχουν τέσσερις πολύ σημαντικές απουσίες για σήμερα, καθώς δεν θα αγωνιστούν οι Βιντάλ, Πίρλο και Περέιρα. Ο μοναδικός καινούριος στην ενδεκάδα σε σχέση με πέρσι θα είναι πιθανότατα ο Εβρά. Η δύναμη της συγκεκριμένης ομάδας βρίσκεται στη μεσαία γραμμή και παρότι λείπουν οι Πίρλο και Βιντάλ, παραμένει πολύ δυνατή εκεί.

Πιθανή ενδεκάδα: Μπουφόν – Κάσερες, Μπονούτσι, Ογκμπόνα ή Κιελίνι – Λιχτστάινερ, Μαρκίζιο, Πογκμπά, Ασαμόα, Εβρά – Τέβες, Γιορέντε.

Η Μάλμε προηγείται με πέντε πόντους διαφορά από τον δεύτερο στο πρωτάθλημα Σουηδίας, αλλά εδώ και πολύ καιρό, το μόνο που σκέφτεται είναι το Champions League. Έχει εξαιρετικό ρόστερ και θα παίξει πολύ προσεκτικά στο Τορίνο, με στόχο να μην χάσει. Το πλεονέκτημά της σε σχέση με τη Γιουβέντους είναι οτι είναι αγωνιστικά ενεργή εδώ και μήνες, όπως κάθε ομάδα της Σκανδιναβίας. “Είμαστε ήδη συνηθισμένοι στο να δίνουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Διαθέτουμε δύο από τους καλύτερους επιθετικούς του σουηδικού ποδοσφαίρου και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει. Ίσως η Γιουβέντους να θεωρεί ότι το αυριανό (σ.σ. σημερινό) θα είναι το πιο εύκολο παιχνίδι της στον όμιλο. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να τους δημιουργήσουμε προβλήματα”, δήλωσε ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Χαρέιντε. Οι οι Θερν (ΜΕ) και Ρικαρντίνιο (ΑΜ) θα απουσιάσουν σήμερα.

Πιθανή ενδεκάδα: Όλσεν – Κόντσα, Χελάντερ, Κονατέ, Τίνερχολμ – Φόρσμπεργκ, Αντού, Χάλστι – Έρικσον, Θέλιν, Ρόζενμπεργκ.

Ούτε καν το σκέφτομαι για τον τραγικό άσο της Γιουβέντους. Πιστεύω πως δεν θα κερδίσει εύκολα η ιταλική ομάδα και θα ποντάρω στη νίκη της με ένα γκολ διαφορά που πληρώνει κοντά στο 4,50.

Σε ενδιαφέρει