Για το δύο στα δύο η Μπεσίκτας

besiktas deba

Η Μπεσίκτας έχει την ευκαιρία να κερδίσει σήμερα τη Ρίζεσπορ και να γίνει η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που θα κάνει το δύο στα δύο στο ξεκίνημα (ελπίδες έχει και η Ακισάρ). Στο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης λοιπόν, η ανανεωμένη και πολύ δυνατή φέτος, Μπεσίκτας, θέλει τη νίκη για να περάσει τις μεγάλες τις αντιπάλους στην κούρα του τίτλου, Γαλατά και Φενέρ. Οι άνθρωποι της ομάδας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Τουρκίας, γιατί δεν δέχτηκε το αίτημα για αλλαγή της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα. Έτσι, θα είναι η μόνη ομάδα στην Ευρώπη που θα παίξει στο Europa League την Πέμπτη και έχει να δώσει ματς σήμερα. Ο νεοαποκτηθείς Τοσούν ήταν αυτός που σκόραρε και της έδωσε νίκη μέσα στην Μερσίνη. Μάλιστα είχε φάσεις για να πετύχει κι άλλο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά. Θυμίζουμε πως η Μπεσίκτας θα παίξει με τον Αστέρα Τρίπολης την Πέμπτη, καθώς παρά τις καλές εμφανίσεις και την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Άρσεναλ, δεν κατάφερε να προκριθεί στο Champions League. Τα μεγάλα της αστέρια είναι οι Σόσα και Ντεμπά Μπα, οι οποίοι αποκτήθηκαν από τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι αντίστοιχα. Ο πρώτος δεν θα παίξει σήμερα, όπως και ο Οζιακούπ. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπα, ενώ δύσκολα θα παίξει και ο βασικός, Κάβλακ.

Η Ρίζεσπόρ ξεκίνησε με ισοπαλία κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλιγκί. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτρια, αλλά ανέβασε την απόδοσή της στην επανάληψη, ισοφάρισε και πίεσε για τη νίκη χωρίς να τα καταφέρει. Ο προπονητής της ομάδας, Μεχμέτ Οζντιλέκ είναι “σύμβολο” της Μπεσίκτας, με την οποία είχε 581 συμμετοχές και 161 γκολ ως παίκτης. Έπαιξε στην Μπεσίκτας από το 1988 έως το 2002! Ο Μπερμπέρ είναι εκτός για τους φιλοξενούμενους, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Λομάνα Λούα Λούα. Εκτός από τον Κογκολέζο, αστέρι της ομάδας είναι και ο νεοαποκτηθείς από τη Μπεσίκτας, Χολόσκο.

Εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει η Μπεσίκτας, αλλά η απόδοση του άσου δεν μου κάνει. Ίσως, ο άσος από το ημίχρονο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.    

Σήμερα θα διεξαχθεί και ο αγώνας Ακισάρ – Σίβασπορ.

Σε ενδιαφέρει